8 lucruri pe care părinții le fac rar pentru sănătatea bebelușilor lor

Oferirea unui masaj bebelușilor prematuri s- a dovedit a avea efecte miraculoase, ajutându-i pe copii să iasă din spital mai devreme decât se aștepta. Studiile au arătat că bebelușii care s-au născut prematur si care au primit terapie zilnică prin masaj s-au dezvoltat mai rapid, sistemul imunitar s-a ameliorat și starea de sănătate în general s-au îmbunătățit. Dar aceasta este doar una dintre practicile „adulte” care sunt utile și pentru sugari.

Sponsored links

Am selectat o serie de lucruri pe care părinții le vor găsi remarcabil de benefice pentru a sprijini creșterea și sistemul de sănătate al bebelușilor.

1. Hrănirea nu este întotdeauna răspunsul la plâns.

© shutterstock.com

Cei mai mulți părinți tind să răspundă la fiecare strigăt cu hrănirea copilului. Această este o problemă serioasă, spun medicii , care poate duce la un copil supraponderal. Strigătul unui bebeluș nu înseamnă neapărat foame, ci și oboseală, plictiseală sau disconfort. „Dacă de fiecare dată când un copil se confruntă cu una din aceste probleme, este hrănit, după un timp, poate începe să se gândească la hrănire că la ceea ce au nevoie… creând asocieri nesănătoase cu alimentația care sunt greu de desființat”, spune un medic Harvard.

Ce să încercați în schimb:

  • Dacă v-ați hrănit recent copilul, puteți încerca să vorbiți sau să vă jucați cu ei.
  • Puteți încerca, de asemenea, să-i țineți în brațe că să-i liniștiți și pentru a-i ajută să se relaxeze.
  • Există, de asemenea, posibilitatea unei schimbări de scutece.

2. Atingerea și mângâierea pentru sănătatea mintală

© Ana Tablete / Unsplash

Ca părinte, probabil că doriți să vă mângâiați instinctiv copilul. Dar, de asemenea, sa dovedit științific că acei copii care au fost atinși și hrăniți mai mult de părinții lor, au o sănătate mentală mai bună ca adulții, deoarece dezvoltă conexiuni neuronale mai puternice. „Având o capacitate uriaşă de a simţi emoţiile, care este cu aproape 10% mai mare decât la adulţi, copiii au nevoie de multe mângâieri şi afecţiune. ”, scrie Joan L. Luby, MD, profesor de psihiatrie pentru copii.

3. Masaj pentru relaxare și sănătate mai bună

© Khoa Pham / Unsplash

Masajul este o formă foarte populară de calmare a stresului pentru adulți, dar are același efect și asupra sugarilor. Masarea bebelușului îl face să se simtă în siguranță și de asemenea, îi ajută pe copiii care suferă de crampe, colici și constipație. De asemenea, scade nivelul de stres al acestora. Mai mult decât atât, cercetările au arătat că oferirea unui masaj zilnic bebelușilor a ajutat la creșterea lor și la dezvoltarea oaselor.

Sponsored links

Cum se face:

 • Frecați încet și ușor corpul bebelușului de la cap până la picioare, în timp ce sunt pe spate.
 • Puteți așeza copilul pe burtă și repeta același lucru şi pe spatele lor.
 • În timpul procesului, discutați cu copilul dvs. și păstrați contactul vizual cu el. Acest lucru îi va ajuta să se relaxeze și să se simtă în siguranță.
 • Puteți repeta acest lucru de mai multe ori pe zi, atât timp cât copilul dvs. se bucură. Puteți încerca, de asemenea, ceva ulei esențial sau ulei pentru copii. Dar asigurați-vă că aplicați o cantitate mică pe pielea bebelușului dvs. în prealabil, pentru a testa reacții alergice sau sensibilități.

4. Mai mult timp pe burtă pentru mușchi mai puternici

© shutterstock.com

Timpul pe burtă nu este doar un moment distractiv părinte-copil. Ar trebui să fie o practică obișnuită, deoarece ajută copilul să-și construiască mușchii mai puternici. În acest fel, mersul de-a busilea va fi mult mai ușor pentru copil, odată cu înaintarea în vârstă.

Cum se face:

 • Pentru început, țineți-vă copilul pe piept pentru perioade scurte de timp, chiar și imediat după naștere.
 • Extinde progresiv timpul în care stă culcat pe burtă. Asigurați-vă că sunteți pe deplin în alertă tot timpul.
 • După un timp, copilul va fi gata să facă același lucru pe podea. Folosiți un prosop sau o pătură de bumbac pliată sub bratele bebelușului pentru ca el să ridice capul în sus, deoarece este dificil pentru bebeluș să facă acest lucru de unul singur.

5. Vibrații și sunete statice pentru a calma copilul

Vibrațiile s-au dovedit a fi una dintre cele mai bune metode de a-ți calma copilul care plânge. Uscătoarele sau mașinile de spălat au devenit salvatoare pentru părinții noi disperați. Sunetele statice, spun specialiștii, sunt similare cu zgomotele corporale pe care le ascultă un bebeluș în pântece.

6. Conduceți cu copilul în mașină pentru a-l ajuta să doarmă.

© depositphotos.com

Mișcarea mașinii funcționează de minune pentru bebeluși, deoarece imită mișcarea pe care o simt bebelușii în interiorul uterului. Acest lucru îi face să se simtă în siguranță precum au fost în burtica mamei lor. Tracy Cassels, psiholog în dezvoltare, a spus că „[motorul mașinii] este zgomotul cu care sunt obișnuiți și bebelușii. Acesta este un sunet înăbușit în pântece.”

Sponsored links

7. Amestec de apă cu bicarbonat de sodiu pentru mușcăturile de țânțari

© depositphotos.com   © depositphotos.com

Mai ales în lunile de vară, țânțarii alte insecte pot fi dificile pentru cei mici (și pentru noi). O pastă naturală cu bicarbonat de sodiu și apă îi scutește de durere și mâncărime.

Cum se face:

 • Trebuie doar să amestecați o lingură de bicarbonat de sodiu în apă și să creați o pastă groasă care poate fi aplicată ușor pe piele.
 • Aplicați pasta ușor pe mușcătură și lăsați-o să acționeze.
 • Ștergeți-l cu un tampon de bumbac cald.

8. Reflexologie pentru ameliorarea stresului

© depositphotos.com   © depositphotos.com

Este aproape o acțiune instinctivă pentru unele mame de a freca mâinile sau picioarele copiilor când sunt neliniștiti. Ceea ce nu știe foarte multă lume este că bebelușii răspund și la reflexoterapie. Un masaj blând pe picioare ii poate ajuta să se relaxeze și să adoarmă mai ușor și poate fi folosit ca rutină zilnică.

Cum se face:

 • Încălziți zona prin frecarea ușoară a picioarelor copilului.
 • Începeți să masați ușor zona și vedeți cum reacționează copilul.
 • Acest masaj poate deveni o rutină zilnică care ajută la eliberarea copilului de stres.

Aveți vreun sfat special de împărtășit, care va ajută părinții noi cu copiii lor? Nu ezitați să le adăugați în comentarii.

Sponsored links

Sponsored links

SURSĂbrightside.me