8 lucruri pe care nu trebuie să le împrumutați niciodată, nici celor mai apropiați și dragi oameni

Știm cu toții că nu trebuie să împrumutăm niciodată un pieptene sau o periuță de dinți. Dar există multe alte obiecte personale pe care le împrumutăm ocazional altora, dar nu ar trebui să o facem.

Sponsored links

Astăzi vă prezintăm o listă de obiecte care nu ar trebui să fie împrumutate niciodată. În plus, vă vom spune cum să le mențineți curate și în stare excelentă!

8. Luciul de buze și rujul

8 Things You Should Never Lend, Even to Your Nearest and DearestPrietena ta și-a lăsat machiajul acasă. Sigur e bine să-i împrumuți rujul tău? De fapt, nu ar trebui să faci asta. Boli precum herpesul pot fi transmise cu ușurință prin împrumutarea rujului sau a luciului de buze. Chiar dacă persoana afectată nu are o erupție evidentă, virusul poate fi prezent în membrana mucoasă și în saliva gurii. În prezent, nu există un tratament 100% eficient pentru herpes.

Dacă virusul s-a manifestat, nu mai folosi rujul contaminat. După ce erupția cutanată dispare, este mai bine să cumpărați un nou set de machiaj pentru a preveni revenirea bolii. Pentru a evita acumularea de murdărie și bacterii pe suprafața rujului, utilizați un țesut curat pentru a îndepărta periodic stratul superior al rujului.

7. Căștile

Sponsored links

8 Things You Should Never Lend, Even to Your Nearest and DearestFiecare persoană are un echilibru unic al florei bacteriene în ceara urechii. Ori de câte ori decidem să împrumutăm căștile unui prieten, riscăm să perturbăm acest echilibru. Acest lucru, la rândul său, poate provoca o infecție a urechii. Puteți îndepărta ceara de pe suprafața căștilor folosind un tampon de vată înmuiat în apă oxigenată. Evitați să aplicați prea mult lichid pentru a nu deteriora căștile. Tampoanele pot fi dezinfectate prin plasarea lor într-o soluție de alcool. În cazurile de utilizare frecventă, asigurați-vă că vă curățați căștile cel puțin o dată pe săptămână.

6. Clamele și bigudiurile pentru păr

8 Things You Should Never Lend, Even to Your Nearest and DearestMajoritatea oamenilor știu că împrumutul unui piepte unei alte persoane este o idee proastă. Ei bine, același lucru se aplică tuturor accesoriilor de păr care intră în contact cu scalpul! Ciupercile, bolile scalpului și păduchii se răspândesc cu ușurință prin intermediul clamelor împrumutate, periilor, sau bigudiurilor.

Periile moi trebuie spălate în fiecare săptămână, în funcție de frecvența de utilizare. Bigudiurile și agrafele metalice pentru păr pot fi clătite cu apă cu săpun. Asigurați-vă că le ștergeți și uscați bine după spălare.

5. Deodorantele

Sponsored links

8 Things You Should Never Lend, Even to Your Nearest and DearestChiar și deodorantele care au proprietăți antibacteriene, pot conține bacterii datorită suprafeței lor care vine în contact cu pielea. La urma urmei, bacteriile sunt cele care provoacă mirosul de transpirație pe care încercăm să-l neutralizăm. Cel mai bine este să folosiți deodorant imediat după ce ați făcut duș, în timp ce pielea dvs. este încă curată. Dacă trebuie să vă reîmprospătați axilele în timpul zilei, ștergeți-le mai întâi cu un țesut umed. Nu împrumutați deodorantul nimănui.

4. Prosoapele

8 Things You Should Never Lend, Even to Your Nearest and DearestFuncția principală a unui prosop este de a absorbi cantitatea maximă de lichid de pe suprafața corpului. De aceea, chiar și atunci când sunteți perfect sănătos, umiditatea crescută din baie transformă treptat țesătura umedă a prosopului într-un teren de reproducere perfect pentru mucegai, bacterii și ciuperci.

Experții în igienă recomandă schimbarea prosoapelor la fiecare 3-4 zile. Cel mai bine este să vă uscați prosoapele pe balcon sau într-un loc fără umezeală, nu a le lăsa în baie. Asigurați-vă că vă uscați prosoapele după fiecare utilizare și nu uitați să le călcați după spălare.

3. Accesoriile pentru manichiură și cele cosmetice

Sponsored links

8 Things You Should Never Lend, Even to Your Nearest and DearestPenseta, unghiera, epilatoarele, aparatele de ras și alte accesorii ar trebui să fie utilizate numai de dvs., de nimeni altcineva. Atunci când sunt utilizate frecvent, este posibil ca aceste articole să aibă picături microscopice invizibile de sânge pe suprafețele lor. Nu le împărțiți cu nimeni dacă doriți să evitați infecțiile cu herpes și fungice. După fiecare utilizare, ștergeți suprafețele tuturor accesoriilor cu alcool.

2. Accesoriile pentru îngrijirea pielii

8 Things You Should Never Lend, Even to Your Nearest and DearestPeriile de curățare a feței, rolele de masaj și bureții speciali par suficient de ușor de curățat. Cu toate acestea, în timp, perii și materialele lor acumulează mici bucăți de piele care conțin bacterii. Acest lucru poate provoca acnee și piele facială descuamată.

Nu uitați să spălați cu atenție accesoriile cu apă și săpun după fiecare utilizare. De asemenea, este indicat să le schimbați la fiecare 2-3 luni.

1. Încălțămintea de interior

8 Things You Should Never Lend, Even to Your Nearest and DearestCând întâmpinați oaspeții, este firesc să le oferiți papuci. Dar ar fi bine să cumpărați o pereche specială sau două pentru a fi utilizate numai în astfel de ocazii. Când purtați papuci, picioarele dvs. încep să transpire în mod inevitabil, creând condițiile de reproducere perfecte pentru ciuperci. Încercați să evitați obiceiul neigienic de a pune papucii pe picioarele umede pentru a preveni apariția ciupercilor și a bacteriilor. Chiar dacă vorbim despre perechea ta preferată, nu îi purta prea mult: cel mai bine este să îți schimbi papucii la fiecare 6 luni. Nu uitați să vă spălați papucii de interior ocazional, dacă materialul permite acest lucru. Alternativ, tratați interiorul papucilor cu dezinfectanți, cum ar fi oțetul.

Sponsored links