8 greșeli de îngrijire a pielii care îți fac porii să pară dilatați

Excesul de sebum, celulele moarte ale pielii, murdăria și bacteriile pot înfunda porii și îi fac să pară mai mari. Grija față de tenul tău este foarte importantă, dar nu trebuie să exagerezi deoarece s-a dovedit că prea multă îngrijire nu este bună și unele dintre rutinele și obiceiurile noastre zilnice de frumusețe dăunează mult mai mult decât orice alți factori externi.

Sponsored links

Mai jos vei regăsi câteva sfaturi utile în ceea ce privește îngrijirea corectă a tenului tău, astfel încât să poți reduce aspectul porilor dilatați și mai ales să poți înțelege ce anume favorizează apariția porilor dilatați

1. Folosirea frecventă a hârtiei de eliminare a uleiului

Hârtia de eliminare a excesului de sebum poate fi salvatoare în zilele toride, când pielea noastră tinde să devină grasă și transpirată. Însă e bine de știut că folosirea ei de mai multe ori va face mai mult rău pielii tale decât bine deoarece un strat subțire de ulei este necesar pentru pielea ta.

Îndepărtându-l constant vă forțați pielea să producă mai mult. Acest lucru duce la pori înfundați și îi mărește creând astfel acel aspect de pori lărgiți.

2. Extragerea forțată a punctelor negre, albe sau a coșurilor

 

Da, poate fi într-adevăr satisfăcător să vezi cum prin stoarcere scapi de un coș urat, dar ar trebui să fie stors în siguranță. Există bacterii pe pielea ta, iar prin stoarcere se poate crea o mica rana la care pot ajunge cu usurinta bacteriile.

Dacă forțați un cos care nu este gata pentru a fi extras, permiteți astfel bacteriilor să intre în straturile interioare ale pielii voastre. Acest lucru poate înrăutăți situația, deoarece iritarea se va răspândi, rezultând pori diatați și cicatrici.

Sponsored links

3. Prea multă exfoliere

 

Exfolierea ajută la eliminarea murdăriei, a celulelor moarte ale pielii și a uleiurilor în exces care îți pot bloca porii. Această acțiune simplă este revigorantă și poate face ca porii să pară mai mici.

Exfolierea este recomandată a fi făcută doar de 1-2 ori pe săptămână. Dacă este realizată în exces poate duce la piele uscată și deschiderea porilor, care, fără un strat de ulei natural, va absorbi praful din împrejurimile sale. Acest lucru vă va face porii să pară mai mari.

De asemenea, spălarea feței de mai mult de 2 ori pe zi, va îndepărta stratul natural de ulei. Pielea spălată în exces este sensibilă la praful și murdăria exterioară, ceea ce poate duce la inflamații și acnee.

4. Lăsarea pielii să se usuce

 

Pielea uscată duce la riduri și te face să pari mai în vârstă. De asemenea, pielea uscată face ca porii să pară mai mari. Deci, nu numai că este dăunător pentru porii tăi, ci te face să pari și mai în vârstă! Din fericire, este ușor de prevenit – alege o apă tonică bună și hidratantă pentru tipul tău de piele.

Sponsored links

5. Utilizarea produselor care blochează porii dilatați

 

Există unele produse pentru piele, extrem de cunoscute, dar nu ar trebui să fie utilizate pe fața ta. Untul de cacao, uleiul de nucă de cocos și crema de lanolină au într-adevăr proprietăți de blocare a porilor dilatați și pot păstra pielea hidratată, dar pot provoca, de asemenea, pete și pot păstra murdăria în pori.

Este mai bine să găsiți o cremă de față bună și să folosiți aceste uleiuri și unturi pentru corp.

6. Retușarea machiajului prea des

 

Pe parcursul unei zile, machiajul tău își pierde din intensitate, în mod natural. Nu este rău să-l retușezi puțin, dar nu ar trebui să o faci în exces.

Pielea ta produce ulei și acoperind constant pielea cu pudră, fond de ten și machiaj, vei crea un strat de ulei, murdărie și machiaj. Această încărcare constantă a pielii conduce în mod garantat la apariția porilor dilatați și a acneei.

Sponsored links

7. Consumul alimentelor dăunătoare, (nesănătoase)

 

Produsele lactate, alcoolul și alimentele bogate în zahăr rafinat, picante sau prăjite sunt dăunătoare pentru pielea ta. Ele pot declanșa inflamații în corpul tău și pot face ca pielea să fie predispusă la acnee.

Acneea îți slăbește glandele sebacee și deschiderile foliculilor de păr, ceea ce îți face porii mai mari. Deci, un plan alimentar bun este întotdeauna o opțiune minunată pentru a avea grijă de starea pielii tale.

8. Folosiți cremă de protecție solară

 

Expunerea la soare este dăunătoare pentru pielea ta. Îngroașă pielea, îndepărtează colagenul, elastina, apa din ea și duce la contracția țesuturilor.

Acest lucru face ca marginile porilor tăi să se întindă și să pară mai mari. Așadar, o cremă de protecție solară este un must have!

Aveți pori dilatați? Aveți propriile trucuri pentru a reduce aspectul porilor? Dacă da, spuneți-ne și nouă în comentarii!

Sponsored links