8 coincidențe incredibile care te vor face să îți pui multe întrebări despre această lume

Viața ne surprinde uneori în mod ciudat, aparent imposibil de explicat.

Sponsored links

Noi nu încetăm să fim uimiți de coincidențele care apar în această lume, care demonstrează cât este de imprevizibilă și misterioasă.

Aproape ca reîncarnarea


Enzo Ferrari, care a fondat compania Ferrari, a murit în 1988. Aproximativ o lună mai târziu, s-a născut fotbalistul Mesut Özil. Privind portretele lor, ai putea afirma cu ușurință că sunt frați gemeni. Să fie acesta un caz de reîncarnare?

Este o altă dovadă a călătoriei în timp?


Jennifer Lawrence este izbitor de asemănătoare cu această actriță egipteană din epoca de argint pe nume Zubaida Tharwat.

Sponsored links

Vecinii care trăiesc în secole diferite

Celebrul compozitor George Handel a fost un vecin al celebrului chitarist Jimi Hendrix – desigur, au fost separați de două secole. Händel a locuit la Londra la adresa 25 Brook Street, în timp ce Hendrix a trăit o vreme la adresa 23 Brook Street. Amândoi au fost muzicieni incredibili care au avut o influență majoră asupra dezvoltării muzicii în epocile respective.

Tragedia de pe barajul Hoover

Unul dintre primii oameni care și-au pierdut viața în timpul construcției barajului Hoover a fost George Tierney, care a murit pe 20 decembrie 1922, atunci când efectua lucrări pregătitoare. Ultima persoană care a murit în timpul construcției a fost Patrick Tierney – fiul lui George, care a murit, de asemenea tot pe 20 decembrie.

Mașinile care s-au ciocnit

Sponsored links

În 1895, în statul Ohio, două mașini s-au ciocnit. De ce este acest accident atât de special? Deoarece în acea perioadă, producția de automobile abia începea să prindă elan și existau doar aceste două mașini în tot Ohio. Din păcate, la acea vreme accidentele auto nu erau investigate și arhivate, astfel încât înregistrările oficiale ale acestui caz nu s-au păstrat.

Zvonurile despre mașina timpului a lui Edgar Allan Poe

În cartea Povestea lui Arthur Gordon Pym din Nantucket, scrisă de Edgar Allan Poe, aflăm povestea a patru marinari care au supraviețuit după scufundarea navei lor, dar care au fost nevoiți să mănânce un membru al echipajului numit Richard Parker. Po a susținut că această poveste se bazează pe evenimente din viața reală, dar s-a dovedit că lucrurile nu au stat chiar așa.

La 46 de ani după ce a fost scrisă cartea, o barcă chiar s-a scufundat, iar membrii echipajului care au fost salvați au povestit cum au mâncat un membru al echipajului numit … Richard Parker. Acest lucru a dus la zvonuri conform cărora celebrul scriitor american ar fi deținut o mașină a timpului.

Frați ghinioniști

Sponsored links

În iulie 1975, Erskine Lawrence Ebbin, un tânăr de 17 ani, locuitor al insulelor Bermude, călătorea cu motoreta, când a fost lovit de un taxi. Cu aproape un an înainte, tot în iulie, fratele lui Erskine – care avea și el 17 ani – a fost ucis. Conducea aceiași motoretă și a fost ucis de un taxi. La volan se afla același șofer care transporta același pasager.

Anthony Hopkins și o carte rară

Cu mult timp în urmă, actorul Anthony Hopkins trebuia urgent să pună mâna pe o carte pentru a putea studia un rol pe care îl avea într-un film în care urma să joace: Fata din Petrovka, scris de George Feifer. Nu a putut găsi cartea în niciun magazin, dar apoi, din întâmplare, a dat peste o copie uitată în metrou.

Când Hopkins l-a cunoscut mai târziu pe Feifer, acesta din urmă i-a spus că nu are o copie a cărții – pentru că i-o împrumutase pe ultima unui prieten, care o pierduse undeva în metrou.

Sponsored links