7 trucuri pentru a pierde în greutate și a ține kilogramele în plus la distanță odată pentru totdeauna

Ați încercat multe dintre dietele faimoase care păreau a fi miraculoase: “slăbiți și vă mențineți”. Dar, dintr-un anumit motiv, după câteva săptămâni exista o altă problemă cu care trebuia să vă confruntați: așa-numitul efect de „revenire” care făcea ca toate acele kilograme pe care le-ați pierdut să revină și chiar mai apăreau și câteva în plus.

Sponsored links

Noi am decis să împărtășim aceste trucuri simple care vă vor ajuta să scăpați de acele kilograme în plus și să uitați de blestemul efectului de „revenire”.

1. Planul dumneavoastră de alimentație nu ar trebui să vă facă să vă simțiți rău sau să aveți emoții negative

Nu ar trebui să vă simțiți rău atunci când pierdeți în greutate. Dieta ta nu trebuie să te facă să te simți vinovată. Adică, dacă fiecare fel de mâncare pe care îl consumi în timpul zilei generează un puternic sentiment de vinovăție sau te face să vrei să te pedepsești pentru că ai mâncat ceva dulce, nu vei obține rezultatul dorit prea curând. Cel mai bun lucru de făcut este să renunți la astfel de diete extreme.

Scăpați de acele sentimente negative, concentrați-vă asupra lucrurilor pozitive și gândiți-vă la ceea ce ați realizat deja. Continuați să mențineți planul alimentar corespunzător și amintiți-vă că este bine să vă înșelați uneori dieta.

Sponsored links

2. Alegeți dietele controlate, dar niciodată pe cele foarte stricte

Dacă ați decis să începeți brusc o dietă sau un plan de alimentație foarte strict care vă face să suferiți fizic, pregătiți-vă să experimentați efecte secundare și probleme de sănătate, cum ar fi anxietatea, stresul și pierderea consecventă a părului, tristețe, nervozitate, pierderea concentrării, și riscul de a cădea în tulburări alimentare.

Cea mai bună idee ar fi să vă consultați în prealabil cu nutriționistul. Lăsați profesionistul să elaboreze un plan alimentar adecvat în funcție de nevoile dvs. și de capacitățile corpului dumneavoastră.

3. Stabilește-ți obiective care pot fi atinse

Sponsored links

Primul lucru pe care trebuie să-l înțelegi este că a pierde kilograme cât mai repede și a arăta la fel de bine ca un fotomodel într-o săptămână, nu este un obiectiv realist sau realizabil pe care ar trebui să ți-l propui.

Amintiți-vă că este rău pentru sănătatea dvs. să efectuați o schimbare bruscă și completă a comportamentului alimentar. Este mai bine să faceți pași mici, dar sănătoși zilnic și să faceți progrese lente, dar constante. Aceasta este singura modalitate de a obține un corp sănătos și frumos.

4. Ai încredere în puterea minții tale

Mintea ta joacă cel mai important rol în atingerea fiecărui obiectiv pe care ți l-ai propus: te ajută cu adevărat să depășești frica de eșec.

Sponsored links

Ori de câte ori ai chef să sari peste antrenamentul de la sală sau să mănânci ceva „interzis”, concentrează-te asupra obiectivelor și încearcă să îți menții mintea activă și prezentă. Distrage-ți atenția, pentru că dacă te plictisești, vei simți că ți se va face foame.

5. Nu uitați o regulă simplă: „Mai puțin înseamnă de fapt mai mult”

Deși poate părea o nebunie, consumul de mese mici, pe tot parcursul zilei este cheia pentru pierderea cu succes în greutate. Acest lucru vă împiedică să vă simțiți flămând și vă activează metabolismul.

6. Nu uitați să vă urmăriți progresul

Sponsored links

Ar trebui să vă cântăriți zilnic și să înregistrați toate modificările. Acest lucru vă va ajuta să rămâneți pe drumul cel bun și să vă evaluați progresul, chiar dacă este minim. Rețineți că progresul lent și constant este modul ideal de a pierde, de a menține greutatea și de a vă îmbunătăți obiceiurile fără a suferi prea mult.

7. Și da! Exercițiul fizic!

Un plan de alimentație sănătoasă vă va ajuta să slăbiți. Cu toate acestea, ar trebui să știți că nu veți câștiga masă musculară și nici nu veți obține un corp tonifiat fără a face mișcare. Nu trebuie să îți petreci întreaga viață într-o sală de gimnastică – doar fă pași mici și încearcă să faci ceva ce îți place cu adevărat. 15 minute de mișcare pe zi este suficient pentru început! Activitatea fizică chiar te ajută să slăbești mai repede. În plus, te face să te simți mai bine: reduce riscul mai multor boli și îmbunătățește funcția creierului.

Sponsored links