7 Semne de avertizare că cineva este în secret invidios pe tine

Invidia care trece neobservată sau ignorată uneori, se poate transforma într-un comportament toxic care îți poate schimba prietenul atât de drastic, încât s-ar putea să nu-l mai recunoști. Problema este că marea majoritate a oamenilor ascund aceste sentimente adânc în interior și ne este greu să ne dăm seama dacă sunt sau nu invidioși pe noi. Din fericire, există câteva moduri de a-ți da seama dacă prietenul tău este invidios pe tine.

Sponsored links

Adesea se întâmplă ca un prieten invidios să te doboare, de aceea noi ne-am gândit să îți pezentăm în acest aticol semne clare că prietenul tău te invidiază.

 

1. Te complimentează cu o insultă

Dacă prietenul tău este invidios pe tine, va face tot ce poate pentru a te complimenta într-un mod foarte dur, deoarece invidia va ieși la iveală și nu se va putea bucura sincer de realizările tale.

Spre exemplu, în cazul în care ți-ai schimbat locul de muncă și ai obținut un nou loc de muncă mai bun, prietenul tău să te complimenteze spunând: „Este super că ai primit jobul ăsta, dar mi se pare ciudat faptul că au angajat oameni cu o astfel de lipsă de experiență, dar felicitări.” Sau dacă în sfârșit ai reușit să îți cumperi locuința ta, nu se va putea bucura pentru tine, ci pur și simplu va fi invidios pe realizarea ta.

2. Se bucură atunci când greșești

Sponsored links

Chiar dacă este vorba despre o greșeală pe care ai făcut-o acum mult timp sau doar te-ai confruntat cu o pierdere, prietenul tăuvinvidios va fi primul care îți va reaminti de greșeala făcută acum mult timp. S-ar putea să se simtă fericit și mulțumit atunci când pierzi ceva sau treci printr-un eșec. Orice persoană care se bucură de eșecul tău, nu este o persoană pe care să o păstrezi aproape de tine, și cu siguanță nu îți este prieten.

3. Inventează scuze pentru a sta cât mai departe de tine

Observă dacă prietenul tău încearcă să se retragă. Dacă este invidios, este posibil să se simtă respins de succesul tău. S-ar putea să înceapă să spună că este „ocupat” tot timpul sau să vină cu alte scuze pentru a nu te vedea. De asemenea, s-ar putea să observați că își face timp pentru a fi cu ceilalți din cercul dvs. social, da nu și cu tine. Te va evita cât va putea de mult, deoarece de fiecare dată când dă ochii cu tine, succesul tău îi va aminti de faptul că el nu a reușit să realizeze ceea ce își dorea.

4. Te bârfește

Uneori, nici măcar prietenul tău nu își va da seama că este invidios pe tine. Cel mai probabil va începe cu un sentiment de „antipatie”, mai ales dacă obții ceva ce el și-a dorit dintotdeauna să obțină. Așa că s-ar putea să începi să auzi de la alți oameni că „prietenul” tău răspândește vești nu prea bune despre tine. Îi place să te pună la pământ în fața celorlalți, astfel încât să pară el mai bun decât tine.

Sponsored links

Dacă decideți să vă confruntați cu prietenul în această privință, probabil că va avea o scuză, cum ar fi să spună că ai devenit „altfel”, că te-ai schimbat sau că ai devenit foarte  arogant.

5. Îți spune că ești norocoasă

Este de înțeles să spui „Oh, ești norocos”, în contexte pozitive (cum ar fi atunci când câștigi un joc). Dar dacă prietenul tău spune că ești norocos doar pentru că ai fost angajat pentru un post pentru care știe că ai muncit din greu, nu este un semn bun.

Această persoană este pur și simplu geloasă pe tine. El face asta, cel mai probabil, pentru a se face să se simtă mai bine.

6. Îți diminuează realizările

Sponsored links

Cel mai probabil, un prieten invidios se va simți prost cu el însuși, așa că îți va degrada realizările. Dacă ai vești bune , s-ar putea să înceapă să caute ceva negativ de spus pentru a te face să simți că nu ai meritat-o. Ceva de genul „Nu sărbători încă, mai avem câteva examene până la sfârșitul anului”.

Există un alt mod în care un prieten gelos poate reduce importanța succesului tău. S-ar putea să comenteze ceva în timp ce pun accent pe faptul că au mai mult decât tine. De exemplu, ei ar putea spune: „Odată, am avut cel mai mare scor la o materie mult mai dificilă decât aceasta”.

7. Vrea să fie mereu în preajma ta

Chiar dacă unii oameni invidioși vor vrea să te evite, alții vor face tot posibilul să fie cu tine în fiecare secundă. În unele cercetări s-a ajuns la concluzia că această invidie poate atrage oamenii împreună, dar nu într-un mod bun. Nu este același sentiment ca a fi cu un prieten adevărat.

Când un prieten invidios încearcă să fie cu tine peste tot, va părea că te urmărește. De exemplu, dacă te afli într-un cadru social și te uiți să-l vezi, vei observa că se va uita rapid în altă parte. El va încerca de fapt să se hrănească cu calitățile tale și să le preia el iar asta devine o obsesie.

Ai observat aceste semne la cineva apropiat? Cunoști și alte semne care pot dezvălui dacă un prieten este invidios?

Sponsored links