7 Semne că mănânci prea multă sare și cum te poate afecta

Cu siguranță ai auzit până acum că nu ar trebui să mănânci prea multă sare. Dar corpul tău are nevoie de sare pentru a funcționa corect, nu-i așa? Da! De fapt, sarea ajută la reglarea nivelului de lichide din organism și la menținerea stabilă a tensiunii arteriale. Dar când vine vorba de sare consumată în exces, aceasta poate ajunge să-ți provoace probleme de sănătate. O dietă bogată în sodiu poate duce la retenție de apă, dureri de cap, hipertensiune arterială și chiar pietre la rinichi.

Sponsored links

Iată șapte semne că mănânci prea multă sare:

1. Ți-e sete în mod constant 

Cu cât mănânci mai multă sare, cu atât corpul tău are nevoie de mai multe fluide pentru a te ajuta să îți cureți sistemul. Dacă ți-e sete în mod constant, ar putea fi modul în care organismul tău îți spune că aportul de sare este prea mare.

 

2. Ai pietre la rinichi

O dietă bogată în sare procesată poate duce la calciu în urină. Când nivelurile ridicate de sodiu se combină cu calciul, rezultatul poate ajunge să fie pietre la rinichi.

3. Mâinile sau picioarele tale sunt umflate

Dacă mănânci prea multă sare, corpul tău ar putea începe să rețină apă pentru a echilibra nivelul de sodiu. Retenția de apă din cauza sării poate duce la umflarea brațelor, gleznelor, mâinilor, picioarelor și a zonei de sub ochi.

Sponsored links

 

4. Ai poftă de sare

Cu cât mănânci mai multă sare, cu atât vei avea mai multă poftă de sare. Dacă ai poftă constantă de sare, corpul tău ar putea încerca să activeze secțiunea de plăcere a creierului tău. Ajungi să cosnumi și să acumulezi prea multă sare în corpul tău și devine un cerc vicios.

5. Ai hipertensiune arterială

Echilibrul de sodiu și lichid din corpul dumneavoastră vă afectează atât sângele, cât și mușchii. Prea multă sare poate provoca retenție de apă, ceea ce poate crește nivelul tensiunii arteriale.

 

6. Nu te poți concentra

Sponsored links

Tensiunea arterială crescută cauzată de o alimentație bogată în sodiu poate provoca leziuni arterelor care duc la creier. Pe termen scurt, această deteriorare vă poate îngreuna concentrarea. În timp, deteriorarea poate duce la demență sau la apariția unui cheag de sânge.

7. Ai dureri de cap frecvente

Studiile au arătat că alimentația bogată în sodiu este legată de dureri de cap frecvente. Prea mult sodiu în organism poate provoca hipertensiune arterială, ceea ce poate duce la dureri de cap.

Sarea obișnuită vs. Sarea de mare

Sarea de mare și sarea roz de Himalaya sunt alternative mai bune la sarea procesată care se găsește în alimentele procesate. Sarea procesată are mai mult sodiu și este mai săracă în oligominerale importante care susțin echilibrul adecvat al fluidelor în organism.

Sponsored links

Sponsored links