7 semne că îți speli părul prea des

Unii dintre noi nu pot lăsa să treacă o zi fără să nu-și spele părul, iar alții mai norocoși își pot spăla părul doar o singură dată pe săptămână. Și, deși ar putea părea că spălarea părului zi de zi îl ajută să rămână curat și sănătos, de fapt este invers. Și dacă începeți să observați că șuvițele dvs. nu arată prea bine, vă recomandăm să fiți atenți la unele semne care arată că programul dvs. de spălare poate fi prea intens.

Sponsored links

1. Observați că vă cade mai mult păr decât de obicei.

 

Deși este absolut normal să pierzi niște fire de păr atunci când duș, spălarea lui prea des și utilizarea a prea mult șampon îi pot afecta creșterea și, în cele din urmă, pot duce la căderea lui. Spălatul prea des îndepărtează uleiurile naturale produse de scalp, afectând microbiomul acestuia. Atunci când scalpul este dezechilibrat, acesta împiedică creșterea firelor noi de păr, face părul mai fragil și poate duce la căderea lui. Pentru a menține microbiomul scalpului în echilibru, se recomandă să folosiți șampoane blânde, fără sulfat și să vă spălați părul mai rar.

2. Vedeți o mulțime de fire despicate.

 

Sponsored links

Tunderea regulată a părului vă poate ajuta să țineți vârfurile despicate la distanță, dar obiceiul de a vă spăla zilnic părul ar putea să vă saboteze efectele bune ale tunsoarei. Părul umed este extrem de fragil și predispus la rupere, așa că, cu cât îl speli mai mult, cu atât sunt mai mari șansele ca vârfurile să înceapă să se despice. Spălarea excesivă, și uscarea agresivă cu prosopul pot duce la vârfuri prea uscate și aspre.

3. Părul tău arată mai gras decât de obicei.

 

Deși șamponul ar trebui să-ți lase părul curat, poate de fapt să-l facă mai gras. Când vă spălați prea des părul, vă determină scalpul să se suprahidrateze. Spălarea părului mai rar este de fapt o cheie pentru păstrarea curățeniei mai mult timp și vă puteți antrena glandele de ulei pentru a produce mai puțin ulei, așteptând treptat mai mult între spălările părului.

4. Părul tău arată mai puțin strălucitor.

Sponsored links

 

Dacă începi să observi că părul tău arată uscat și lipsit de strălucire, este posibil să aibă nevoie de o pauză de la spălare. Datorită spălării excesive apare o lipsă constantă de umiditate care era cauzată de uleiurile naturale ale corpului iar lipsa acesteia poate afecta textura părului, lăsându-l uscat și lipsit de viață. În plus față de eliminarea uleiurilor din păr, spălatul prea des poate duce și la acumularea de reziduuri, determinând părul să arate mai puțin strălucitor.

5. Culoarea părului tău se estompează rapid.

 

Dacă ți-ai vopsit părul, fii atentă la cât timp rămâne vibrantă culoarea respectivă. Acest aspect poate indica adesea dacă îl speli prea mult. Șamponarea prea frecventă poate estompa culoarea și o poate face să arate mai ștearsă mult mai repede. Vă recomandăm să vă învățați părul cu doar două spălări pe săptămână.

Sponsored links

6. Părul tău este deteriorat.

 

Dacă părul tău pare deteriorat, acesta ar putea fi un alt semn că îl speli prea des. Părul este de obicei deteriorat din cauza colorării sau căldurii, iar spălarea excesivă îl va face și mai fragil. Pentru a-i reda sănătatea și frumusețea, limitează-ți spălările la 2-3 ori pe săptămână și folosește un spray hrănitor cu diverse uleiuri pentru a-ți revigora părul.

7. Părul tău se încurcă ușor.

Spălările zilnice fac ca cuticula părului să rămână deschisă, făcându-l să devină mai uscat și mai fragil. Acest lucru, la rândul său, are ca rezultat noduri și încurcături în păr, iar când îl periați, pieptenele se poate bloca, deteriorându-vă părul și mai mult.

Cât de des îți speli părul? Știți vreun truc care vă poate ajuta părul să pară curat mai mult timp?

Sponsored links