7 Semne că ești în pericol datorită lipsei de vitamina D

Multor oameni le lipsește acest nutrient esențial, dar majoritatea nu știu asta.

Sponsored links

Deficiențele de vitamine devin din ce în ce mai frecvente la persoanele de toate vârstele. Copiii mici și adulții tineri sunt cei care suferă cel mai mult, deoarece corpul lor în creștere necesită multe vitamine și substanțe nutritive pentru a crește și a se dezvolta în mod corespunzător. În loc să schimbe obiceiurile sau alegerile dietetice, mulți oameni se grăbesc să ia suplimente de vitamine cu speranța că vor rezolva problemele asociate cu deficitul lor de vitamine.

Corpul dumneavoastră are nevoie de o doză bună de vitamina D pentru ca sistemul dumneavoastră să absoarbă calciul necesar pentru a vă ajuta oasele să fie puternice și sănătoase. Modul în care obțineți această vitamină în mod natural este permițând razelor ultraviolete ale soarelui să vă atingă pielea. Deși petrecerea timpului la soare este importantă din mai multe motive, puteți obține această vitamină crucială consumând anumite alimente, cum ar fi ouă sau ciuperci.

7 SEMNE CĂ ÎȚI LIPSEȘTE VITAMINA D

1. Probleme ale gingiilor

Dacă aveți în mod regulat roșeață sau sângerare după periaj și folosirea aței dentare, este posibil să aveți un deficit de vitamina D. Medicul dentist și medicii vă pot ajuta să rezolvați această problemă, dar din fericire este destul de simplu să adăugați mai mult din această vitamină în dieta dvs. sau să petreceți mai mult timp stând la soare.

2. Te simți obosit pe tot parcursul zilei

Sponsored links

Te trezești dimineața fără să te simți odihnit? Sau după ce ai tras un pui de somn după-amiaza, ai impresia că nu ai dormit de câteva zile? Dacă simți oboseală pe tot parcursul zilei, acesta este un indiciu al unei deficiențe de vitamina D. Ar trebui să mergeți la medicul dumneavoastră pentru analize.

Dacă nu reușiți să faceți acest lucru, lipsa vitaminei D va duce la tulburări de somn sau problemele de somn pe tot parcursul nopții.

3. Te simți depresiv sau ai stări de dispoziție neplăcute

Cu toții avem acele zile în care ne simțim lipsiți de viață și preferăm să rămânem în pat decât să ne confruntăm cu responsabilitățile zilnice pe care le avem. Deși acest lucru ar putea fi normal să se întâmple din când în când, dacă vă confruntați cu acest lucru zilnic, este timpul să mergeți la medic. Când petreceți o perioadă adecvată de timp la soare, creierul eliberează un hormon cunoscut sub numele de serotonină care vă ajută să vă simțiți bine.

Fără soare sau vitamina D, acest hormon nu este prezent și rezultatul este o senzație de depresie sau schimbări de dispoziție.

Sponsored links

4. Durere de mușchi sau articulații

Dacă aveți dureri cronice la nivelul mușchilor și articulațiilor, aceasta ar putea fi o reflectare directă a lipsei de vitamina D. Oamenii care au deficiență de vitamina D au o foarte mare sensibilitate la durere, ceea ce face ca anumite dureri banale să fie mărite foarte mult. Asta se datorează faptului că nu aveți cantitatea adecvată de vitamina D în sistemul dumneavoastră.

5. Letargie

Atunci când te simți obosit corpul tău nu are mai are energie să continue, așa cum ar trebui și ar putea în mod normal. Când vă simțiți obosit, este foarte normal ca anxietatea și un sentiment general de letargie să pună stăpânire pe corpul dvs. Cu cât petreci mai mult timp la soare absorbind vitamina D de care ai nevoie, cu atât vei fi mai bine atât emoțional cât și fizic.

6. Te îmbolnăvești des

Sponsored links

Persoanele care suferă de un deficit de vitamine vor avea adesea gripă sau alte probleme respiratorii. Vitamina D are un rol crucial în menținerea la distanță a inflamației celulelor din sistemul imunitar, astfel încât lipsa acestei vitamine va duce la creșterea problemelor.

7. Transpirați în locuri ciudate

Acesta este unul dintre simptomele pe care s-ar putea să nu le fi considerat un semn al deficitului de vitamina D, dar dacă transpirați excesiv pe pielea capului, poate fi necesar să discutați cu un medic, deoarece vă aflați în pericol de scădere a vitaminei D. Acest lucru se poate întâmpla la adulți, dar este un simptom frecvent la sugari.

Deficiențele de vitamina D pot fi foarte grave dacă nu sunt tratate imediat. Un tratament adecvat pentru deficitul de vitamina D poate fi stabilit de medicul dumneavoastră. Pericolul lipsei de vitamina D include, dar nu se limitează la:

• Probleme cu rinichii – Este posibil ca rinichii să nu absoarbă în mod corespunzător substanțele nutritive.
• Obezitate – Dacă sunteți supraponderal, corpul dumneavoastră nu poate absorbi vitamina, fiindcă o absoarbe grăsimnea, deoarece este o vitamină liposolubilă.
• Boala celiacă – Persoanele care suferă de boli precum boala celiaca sau Chron au probleme cu funcționarea corectă a intestinelor și absorbția vitaminelor necesare.

Sponsored links