7 remedii simple care pot combate mirosul corporal

Niciun om de pe această planetă nu are același miros corporal ca al altuia, fiecare persoană având un miros propriu. Deși este natural pentru corpul nostru să producă mirosuri diferite, ar putea fi un motiv de îngrijorare atunci când aceste mirosuri devin deosebit de puternice și neplăcute. Dar nu vă faceți griji! Avem o soluție simplă pentru dvs., realizată cu ingrediente pe care le aveți deja în casa dvs.

Sponsored links

Noi suntem încântați de alternativele naturale atunci când vine vorba de produsele de înfrumusețare și îngrijire și dorim să vă împărtășim aceste descoperiri!

1. Picioare înmuiate în apă cu oțet

7 Home Remedies Than Can Fight Body Odor

Oțetul este un puternic remediu antibacterian, care luptă împotriva diferitelor forme de bacterii, ciuperci și microbi datorită acidului acetic pe care îl conține. S-a dovedit că acidul acetic îmbunătățește mirosul piciorului și piciorul de atlet.

Preparare soluție apă cu oțet:

 • 1 ceașcă de oțet
 • 2 cești de apă
 • câteva picături de ulei esențial preferat (opțional)

Se amestecă într-un lighean și se lasă picioarele să se înmoaie timp de 10 până la 20 de minute. Faceți asta o dată pe zi și veți vedea cum dispar mirosurile neplăcute.

Sponsored links

2. Scrub corporal cu zaț de cafea

7 Home Remedies Than Can Fight Body Odor

Zațul de cafea este cunoscut pentru proprietățile sale de absorbție a mirosurilor. Datorită aromei lui puternice, vă puteți spăla mâinile cu niște cafea măcinată pentru a elimina alte mirosuri puternice de bucătărie precum pește, usturoi și ceapă. Alternativ, puteți utiliza, de asemenea, zaț de cafea pentru a reduce mirosul corporal, folosindu-l ca un exfoliant corporal pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii și pentru a face pielea curată și catifelată.

Pentru a face un scrub corporal cu zaț de cafea, combinați:

 • 1 ceașcă zaț de cafea
 • 1 ceașcă ulei de nucă de cocos sau ulei de măsline
 • câteva picături din uleiul esențial preferat

Se amestecă toate ingredientele într-un vas mic sau borcan.

Pentru utilizare, udați-vă pielea și aplicați delicat scrubul pe corp. Masați ușor pentru a vă exfolia pielea. Clătiți cu apă și săpun. Folosiți scrubul o dată pe săptămână sau ori de câte ori gătiți cu ingrediente intens mirositoare.

Sponsored links

3. Curățare cu apă și lămâie

Lămâile sunt bogate în vitamina C și acid citric, vă ajută să vă protejați corpul de bacteriile care produc mirosuri. Consumul de apă cu lămâie și aplicarea sucului de lămâie la subraț pot schimba nivelul pH-ului corpului, ceea ce poate îmbunătăți și mirosul corpului. Rețineți că experții medicali au descoperit că acizii din lămâi pot reacționa aspru atunci când sunt expuși la soare, deci cel mai bine este să aplicați produsul de curățat noaptea sau când știți că veți sta în interior.

Pentru o soluție de curățare cu apă și lămâie, amestecați:

 • Sucul de la jumătate de lămâie
 • 1 cană de apă

Puteți înmuia un disc demachiant de bumbac și puteți aplica produsul de curățare pe piele.

4. Neutralizator de miros pe bază de spirt

Sponsored links

Deoarece mirosurile neplăcute sunt de obicei cauzate de bacterii, proprietățile spirtului de distrugere a bacteriilor pot ajuta la înlăturarea mirosului corpului. Când aveți nevoie de un deodorant rapid, pulverizați-vă subrațul cu spirt. Evitați utilizarea lui pe pielea proaspăt rasă sau epilată cu ceară pentru a preveni iritațiile ce pot să apară datorită spirtului.

5. Apă de gură cu ulei de cocos

Uleiul de cocos este bogat în proprietăți antibacteriene care s-au dovedit a ajuta la igiena orală. Acest ulei versatil poate reduce placa bacteriană, gingivita și respirația urât mirositoare.

Uleiul de nucă de cocos ca apă de gură

 • Luați 1 până la 2 linguri de ulei de cocos extra virgin, și faceți gargară timp de cel puțin 5 minute. Scuipă uleiul și clătește cu puțină apă caldă.

6. Deodorant cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu a fost folosit în multe industrii ca neutralizator al mirosurilor datorită proprietăților sale puternice de absorbție a mirosurilor. S-ar putea să descoperiți, de asemenea, că multe deodorante comerciale conțin bicarbonat de sodiu pentru a ajuta la combaterea mirosului corporal. Cu toate acestea, aplicarea bicarbonatului de sodiu în forma sa pură direct pe piele poate provoca reacții de sensibilitate, așa că cel mai bine este să-l amestecați cu altceva înainte de al utiliza.

Pentru a face un deodorant uscat cu bicarbonat de sodiu, combinați:

 • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
 • 6 lingurițe amidon de porumb
 • Așezați într-un agitator sau recipient și agitați ușor înainte de aplicare.

Pentru a face un deodorant umed cu bicarbonat, combinați:

 • 1 lingură bicarbonat de sodiu
 • 2 linguri de ulei de cocos

Se amestecă ingredientele într-un castron mic și se masează ușor pe piele. Pentru un deodorant fără ulei, faceți o pastă dintr-o linguriță de bicarbonat de sodiu și puțină apă. Aplicați pe axile și lăsați pasta să se usuce complet înainte de a vă îmbrăca.

7. Îndepărtarea mirosurilor persistente cu apă de usturoi

Deși mulți găsesc mirosul său puternic și neplăcut, usturoiul a fost găsit pentru a combate mirosurile corporale datorită proprietăților antibacteriene pe care le conține. Prin simplul consum de usturoi în dietă, mirosurile puternice ale corpului pot fi îmbunătățite.

Sponsored links

Pentru a face un produs de îndepărtare a mirosurilor pe bază de usturoi, combinați:

 • 3 căței de usturoi curățați
 • 2 căni de apă

Fierbeți apa cu usturoi timp de 10 până la 15 minute. Se lasă amestecul să se răcească și se strecoară. Aplicați tonicul pe corp și lăsați timp de aproximativ 30 de minute înainte de a clăti. Repetați această procedură zilnic și urmăriți ce se va întâmpla!

Ai avut vreodată de probleme cu mirosurile corporale? Cum le-ai rezolvat?

Sponsored links