7 reguli de igienă personală pe care încălcăm în fiecare zi

Regulile de igienă corespunzătoare nu sunt atât de dificile, dar uneori avem tendința de a face unele lucruri greșite. Greșelile ne pot costa nu numai frumusețea, ci și sănătatea.

Sponsored links

Noi vă vom spune despre 7 greșeli frecvente de îngrijire și despre cum să le evitați.

7. Acoperirea gurii cu mâna atunci când tușești sau când strănuți.

7 Personal Hygiene Rules We Break Every DayCând ne acoperim gura cu mâinile atunci când tușim sau strănutăm, ajutăm germenii să ajungă pe fața noastră. Rezultatele sunt erupții cutanate, înroșire și alte consecințe nu atât de plăcute. Este deosebit de periculos în cazul bolilor infecțioase, deoarece frecarea ochilor cu mâna ar putea provoca o inflamație a pleoapelor.

Cum este corect: ar trebui să vă acoperiți gura cu un șervețel, de preferință un șervețel de hârtie de unică folosință. Dacă nu aveți unul, acoperiți-vă gura cu pliul cotului.

6. Tăierea unghiilor.

Sponsored links

7 Personal Hygiene Rules We Break Every DayUnghia este alcătuită din fulgi pliați unul peste altul ca niște dale. Folosirea unghierelor vă poate deforma structura unghiilor: încep să se exfolieze și să se rupă.

Cum să faceți acest lucru corect: dacă trebuie să vă tăiați unghiile care sunt lungi, tăiați-le un pic mai lungi decât aveți nevoie, apoi modelați-le după cum doriți cu o pilă. În toate celelalte cazuri, când nu ați dori să le scurtați decât puțin, pur și simplu folosiți pila.

5. Folosirea creionului negru pe pleoapa inferioară a ochiului.

7 Personal Hygiene Rules We Break Every DayVârful creionului dvs. și, în special, peria unui machiaj lichid, adăpostește bacterii care pot provoca o infecție dacă își găsesc drumul spre mucoasa ochiului. Amestecându-se cu lacrimi, creionul creează condiții favorabile înmulțirii lor.

Cum să faceți acest lucru corect: dacă doriți să accentuați pleoapa inferioară, utilizați farduri tip umbre pentru ochi: aplicați-le la o anumită distanță de linia de creștere a genelor.

Sponsored links

4. Curățarea nasului.

7 Personal Hygiene Rules We Break Every DayDegetele dvs. găzduiesc germeni care pot provoca o infecție dacă vă intră în nas. Acest lucru este deosebit de periculos dacă aveți nasul infundat, deoarece o infecție se poate răspândi de la cavitatea nazală la sinusuri și poate duce la sinuzită.

Cum se face corect: Spălați-vă nasul trăgând apă din palmă cu nara stângă și dreaptă alternativ. Sau, mai bine, folosiți un dispozitiv special.

3. Spălarea cu gel de duș în fiecare zi.

7 Personal Hygiene Rules We Break Every DayPielea noastră este locuită de bacterii benefice care o protejează de infecții și o mențin hidratată în mod natural. Utilizarea zilnică a gelului de duș distruge această barieră. Corpul devine mai susceptibil la diferite boli, iar pielea devine mai uscată, ceea ce poate duce la eczeme.

Sponsored links

Cum se face corect: utilizarea zilnică a săpunului și gelului este necesară doar pe mâini, subraț și zona de sub centură. Pe celelalte zone poți utiliza gelul o dată la 2 zile.

2. Folosind prea multă pastă de dinți.

7 Personal Hygiene Rules We Break Every DayPrea multă pastă de dinți pe perie face ca perii acesteia să alunece peste dinți în loc să îi curățați efectiv, ceea ce scade mult calitatea periajului.

Cum să o faceți corect: Cantitatea recomandată de pastă de dinți pentru adulți ar trebui să fie de dimensiunea unui bob de mazăre;  iar cantitatea de pastă de dinși recomandată pentru copii – de dimensiunea unui bob de orez.

1. Folosind prea mult balsam de păr.

7 Personal Hygiene Rules We Break Every DayBalsamurile de păr au o textură densă datorită siliconului și a altor componente al căror scop este de a face părul neted și strălucitor. Cu prea mult balsam aplicat, părul se murdărește mult mai rapid. Dacă produsul ajunge pe scalp, porii se înfundă, ceea ce duce la sporirea grăsimii (sebumului) și la creșterea lentă a părului.

Cum se face corect: Cantitatea optimă de balsam este o picătură de mărimea unei monede mici. Ar trebui aplicat numai pe vârfurile uscate și despicate, nicidecum la rădăcina firelor de păr.

Sponsored links