7 motive pentru care o pisică ar trebui să trăiască în casă

Știați că durata medie de viață a unei pisici în aer liber este de doar 3 până la 5 ani, în timp ce pisicile de interior trăiesc în medie 13-17 ani?

Sponsored links

Această diferență uriașă în speranța de viață ar trebui să fie un motiv suficient de convingător pentru ca toți stăpânii de pisici să-și păstreze prietenii felini în interior. Cu toate acestea, în ciuda pericolelor din aer liber, mulți oameni permit pisicilor lor să iasă afară. După părerea mea, pisicile ar trebui ținute întotdeauna în interior, în siguranța unei case calde și iubitoare.

Mulți medici veterinari sunt de părere că decizia de a-ți ține pisica în interior este una dintre cele mai importante acțiuni pe care le poți întreprinde pentru a promova sănătatea și longevitatea prietenului tău felin.

Iată pericolele în aer liber pe care le puteți evita păstrându-vă pisica în interior.


#1. Răni de luptă cu alte pisici

Pisicile sunt animale solitare prin natura lor și nu le place de obicei să-și împartă teritoriile cu alte pisici. Odată cu aglomerarea crescută, teritoriile se suprapun și pisicile în mod normal solitare sunt forțate să se confrunte.

Din păcate, aceste suprapuneri duc de obicei la dispute teritoriale. În afară de mușcături și zgârieturi, luptele cu pisici pot duce la un abces atunci când o rană mușcată se infectează. Abcesele sunt dureroase, iar pisicile cu abcese au de obicei febră și nu mănâncă bine. Tratamentul necesită un medic veterinar și implică drenaj chirurgical și antibiotice orale pentru a combate infecția.

Sponsored links


#2. Infecții virale

Și mai rău, mușcăturile de pisică pot transmite infecții precum virusul leucemiei feline (FeLV) , virusul imunodeficienței feline (FIV) și, în rare ocazii, rabia. Interacțiunile cu pisicile fără stăpân nu trebuie să fie neprietenoase pentru a transmite boala: peritonita infecțioasă felină (FIP) și virusul leucemiei feline (FeLV) pot fi răspândite doar prin contact strâns. Unele dintre aceste boli nu au vaccinuri eficiente și, din păcate, nu există nici un remediu foarte bun pentru oricare dintre ele.


#3. Paraziți

În plus, pisicile în aer liber sunt mai susceptibile decât pisicile exclusiv de interior să fie infectate cu paraziți interni, cum ar fi viermi rotunzi, viermi de inimă sau toxoplasmă.


#4. Mașini

Automobilele sunt unul dintre cele mai periculoase pericole pentru pisicile în aer liber. Cele mai multe leziuni auto sunt fatale. Cei norocoși care supraviețuiesc au de obicei leziuni grave care necesită adesea o intervenție chirurgicală. Mulți oameni cred că pisica lor este suficient de inteligentă pentru a evita să fie lovită de o mașină, dar chiar și cea mai pricepută pisică poate fi o victimă. La fel ca oamenii, pisicile se pot distra: ar putea alerga după pradă, ar putea fugi de un câine sau ar putea urmări o altă pisică. Faptul este că toate pisicile care călătoresc liber riscă să fie lovite de o mașină.

În afară de automobile, otrăvurile reprezintă un alt pericol foarte comun cu care se confruntă pisicile în aer liber. Pisicile se pot confrunta cu substanțe chimice otrăvitoare, cum ar fi insecticide, rodenticide și îngrășăminte. Pesticidele sunt cele mai periculoase, deoarece sunt îndulcite sau parfumate pentru a atrage dăunători, iar pisicile sunt adesea victimele neintenționate. Într-o singură zi, o pisică în aer liber poate întâlni îngrășământul pentru gazon al unui vecin, momeala melcilor, otravă pentru șobolani, momeală pentru furnici, antigel și chiar vopsea proaspătă.


#5. Animale sălbatice

Prădătorii au fost întotdeauna o amenințare pentru pisici, dar pe măsură ce suburbiile intră în habitate naturale, întâlnirile cu animale sălbatice native au crescut. În multe locuri, coioții, vulpile și prădătorii similari atacă adesea pisicile.

Sponsored links


#6. Prețul de a fi sălbatic

Odată ce pisica este în aer liber, nu există nicio modalitate de a le proteja de toate aceste pericole. Pe lângă punerea în pericol a sănătății pisicii tale, a fi în aer liber poate avea un impact asupra portofelului tău. Unul dintre cei mai mari asigurători veterinari pentru animale de companie din SUA a raportat că tratamentul mușcăturilor și rănilor de pisică se numără printre primele zece motive pentru vizitele veterinare anual.

Luptele și rănile necesită atenție veterinară și, deoarece pot apărea seara și la sfârșit de săptămână, poate însemna și o excursie la clinica de urgență. În funcție de gravitatea leziunii sau a bolii, vizita ar putea necesita intervenții chirurgicale, spitalizare, medicamente și alte tratamente. În loc să cheltuiți banii pentru situații de urgență, nu ar fi mai bine să vă economisiți banii pentru vizitele veterinare de rutină?


#7. Trăiește mai sănătos, trăiește mai mult

Ca stăpâni de animale de companie, pe lângă faptul că le iubim, este responsabilitatea noastră să le îngrijim și să le protejăm de rău. Deci, ce poți face pentru a te asigura că pisica ta își trăiește cele nouă vieți? Profitați de îngrijirea veterinară și asigurați-vă că pisica dvs. are controale veterinare regulate. Păstrați pisica în afara pericolului inutil, ținând-o în siguranță în interior. Cu toții ne dorim ce este mai bun pentru animalele noastre de companie, așa că data viitoare când te gândești să-ți lași pisica afară, gândește-te la toate pericolele cu care se confruntă o pisică în aer liber într-o singură zi.

Dacă aveți întrebări sau nelămuriri, ar trebui să vizitați sau să vă adresați medicului veterinar – acestea sunt cea mai bună resursă pentru a vă asigura sănătatea și bunăstarea animalelor de companie.

Sponsored links

SURSĂpethealthnetwork.com