7 lucruri pe care trebuie să ți le scoți din minte

Atunci când o să-ți dai seama că aceste lucruri sunt transmise către noi de societatea în care trăim, mintea o să se relaxeze iar tu o să fii mult mai mulțumit de viața ta.

Sponsored links

1. Banii îți aduc libertatea

Auzi din toate părțile că dacă ai bani poți face orice. Însă adevărul este că poți face multe lucruri și cu bani puțini, îți trebuie doar puțină imagiație și inventivitate iar totul o să decurgă minunat. Un drum puțin mai greu, cu multe piedici, o să facă din tine un om mai puternic și poate mai fericit pentru că o să știi să apreciezi lucrurile pe care le-ai obținut prin muncă.

2. Dragostea durează doar 3 ani 

Cu toți am văzut povești de dragoste care s-au stins după doar 6 luni sau altele care își mențin flacăra vie chiar și după 50 de ani. Cum s-a ajuns la statistică asta atât de limitată în privința dragostei?

Dragostea evoluează și se transformă cu timpul. Am tot auzit formulări de genul: ”un studiu din Marea Britanie spune că dragostea adevărată durează doar 3 ani”, având ca baze studii pe diferite substanțe din corpul nostru. Suntem siguri că acei cercetători nu prea mai au ce să mai inventeze și au găsit acest subiect atât de răspândit în întreagă lume.

Sponsored links

3. Că să reușești în viață trebuie să mergi la facultate

Am trăit în vremurile în care facultatea este mai mult o obsesie și mulți oameni s-au chinuit să termine 2 poate chiar 3. Cu toții știm persoane cu facultate sau facultăți care au joburi mult mai slabe decât te-ai fi așteptat de la ei.

Sunt foarte multe exemple de persoane care nu au terminat nicio facultate dar conduc afaceri de milioane de euro. Tinerii pleacă din start cu această idee preconcepută, de cele mai multe ori de părinți, văzând facultatea ca pe o poartă pe întră și au o carieră de succes. Termină la management și vor să se angajeze director sau la arhitectură și se așteaptă la proiecte importante.

Viața însă ne temperează pe toți de cele mai multe ori. Prin ambiție și multă muncă poți reuși și fără o diplomă de facultate.

4. Succesul se măsoară în bani

Sponsored links

Vaccinul antipoliomielitic a fost inventat de Jonas Salk însă acesta nu și-a brevetat descoperirea, preferând să lase pe oricine să-i folosească munca chiar dacă acesta putea face milioane din asta. Chiar dacă nu avea o situație financiară foarte bună acesta a fost un cercetător de succes.

Poți activa într-o zona în care ai succes însă câștigurile financiare nu sunt atât de mari iar mulți oameni preferă asta pentru că banii sau puterea, de multe ori, îi transformă în versiuni mult mai rele.

5. Fericirea provine de la alte persoane

Dacă partenerul de viață este unul foarte bun asta generează automat fericire. Nu este adevărat, starea de bine provine din relația pe care o avem cu noi înșine. Dacă ne iubim și încercăm tot timpul să ne descoperim ne putem asigura o armonie de lungă durată.

6. Sănătatea o avem datorită medicinei

Sponsored links

Sănătatea se pastrează în mare parte datorită alimetatiei, sportului, comunicării, meditației, acțiunilor de relaxare. În medicină avem parte de foarte multe boli datorită faptului că oamenii mănâncă dezastruos, dorm foarte puțin, sunt tot timpul în stres sau aleg să consume substanțe nocive.

După toate astea se chinuie să-și recapete sănătatea, acest fapt fiind deloc surprinzător ajungând să constate că medicina nu este deloc perfectă și nu-i aduce în starea ideală, doar ameliorandu-le simptomele.

7. Politicienii fac ceva pentru noi

Nu știu de ce avem mereu această așteptare, indiferent cine este la putere. Mereu constatăm că anii trec și totul este încă corupt și pare că nimic nu se mișcă, așteptând miraculos să se schimbe ceva de sus în jos. Nu ar fi mai bine să înceapă schimbarea chiar de la noi, de jos în sus?

Sursa: eusuntv.ro

Sponsored links