7 lucruri care v-ar putea salva viața într-o situație de urgență

Chiar și după ce au auzit mai multe mesaje de avertizare, oamenii pot crede că nu li se va întâmpla niciodată ceva grav. Iar asta ne lasă vulnerabili și nepregătiți în situații periculoase. Este adevărat, situațiile de urgență nu se întâmplă atât de des, dar trebuie totuși să învățăm cum să reacționăm, astfel încât șansele noastre de supraviețuire să fie bune. Noi vă dorim să rămâneți în siguranță și sănătoși și am găsit câteva sfaturi care vă pot salva viața în caz de urgență.

Sponsored links

1. Cum să supraviețuiești unei mașini care atârnă pe o stâncă

7 Things That Could Save Your Life in an Emergency Situation

  1. Nu efectuați mișcări rapide sau bruște, decât dacă mașina dvs. a căzut deja de pe stâncă. Este mai bine să respirați adânc și să vă planificați salvarea.
  2. Deplasați-vă încet pentru a menține mașina echilibrată. Dacă există mai multe persoane în mașină, trebuie să scapați prin părți opuse.
  3.  Păstrați piciorul pe frâne. Într-un astfel de moment, frânele dvs. ar putea fi singurul lucru care împiedică mașina să cadă.

7 Things That Could Save Your Life in an Emergency Situation

4. Dacă partea din față a mașinii este suspendată, ieșiți prin partea din spate a mașinii. Înclină încet spatele scaunului. Găsiți echilibrul. Apoi târâți-vă încet pentru a ajunge la bancheta din spate. Deschide ușa din spate și ieși.

5. Deschideți toate geamurile mașinii, astfel încât să obțineți mai multe ieșiri, ca toată lumea să poată scăpa în același timp, în cazul în care sunt mai multe persoane în mașină. Deblocați toate ușile.

Sponsored links

6. Dacă aveți sugari sau copii mici în mașină, așteptați până când cel puțin un pasager adult iese din mașină și dați-le un copil.

2. Cum să supraviețuiești unei căderi prin gheață

7 Things That Could Save Your Life in an Emergency Situation1. Când vă aflați în apă rece, corpul dvs. poate intra în stare de șoc, făcându-vă să gâfâiți. Nu uitați să evitați această reacție respiratorie sub apă. Șocul poate dura 1 până la 3 minute, deoarece corpul tău se adaptează ușor la frig.

2. Ține-ți capul deasupra apei și cât mai mult din corpul tău în afara apei. Atunci când corpul cade în apă rece, durează 10 până la 45 de minute pentru a-ți pierde cunoștința.

3. Scapă de orice obiecte grele pe care le ai asupra ta.

Sponsored links

7 Things That Could Save Your Life in an Emergency Situation

4. Treceți într-o poziție orizontală în timp ce încercați să ieșiți din apă și dați din picioarele.

5. Scoateți la suprafață cât mai mult din partea superioară a corpului. Apucați-vă pe vârful gheții folosind antebrațele și coatele.

6. Odată ce partea superioară a corpului este pe marginea gheții, așteptați câteva secunde. Lasă-ți hainele să se scurgă puțin. Vă va reduce greutatea și vă va ușura ieșirea din apă.

Sponsored links

7. Nu vă târâți, ci rulați-vă corpul peste gheață când sunteți afară. Planificați-vă rapid drumul înapoi la țărm sau la vehiculul dvs. Scoateți-vă hainele umede.

8. Faceți câteva flotări pentru a vă îmbunătăți fluxul sanguin.

3. Cum să supraviețuiești unui atac de lup

1. Nu alerga și acționează în mod supus. Instinctele de prădător ale lupului se pot declanșa și te va urmări dacă te vede că fugi.

Sponsored links

2. Încearcă să nu ai un contact vizual cu el, deoarece lupul îl poate interpreta ca pe o provocare directă. Țineți capul lăsat.

7 Things That Could Save Your Life in an Emergency Situation3. Dacă lupul continuă să se apropie, ridică mâinile deasupra capului și încearcă să pari dominant. Începeți să bateți din palme și să strigați. Este posibil ca lupul să nu se sperie, dar vă poate oferi ceva timp suplimentar pentru a scăpa.

4. Când lupul începe să se apropie, dă-te înapoi încet. Păstrați-vă calmul și rămâneți echilibrat. Nu întoarce capul.

5. Urcă pe un copac, dacă ai unul în apropiere, dar continuă să te uiți la lup.

Sponsored links

6. Intră într-o poziție ondulată dacă lupul te atacă.

7. Aruncă cu pietre și crengi în fața lupului. Animalul poate pune la îndoială confruntarea deoarece consideră cranga un obstacol între tine și el și poate dispărea.

8. Formați un cerc dacă vă aflați într-un grup de oameni pentru a monitoriza situația din unghiuri diferite.

4. Cum să supraviețuiești unei avalanșe

Sponsored links

1. Evitați să schiați în locuri cu vânt puternic, deoarece acesta poate provoca o avalanșă.

2. Acoperiți-vă gura pentru a preveni pătrunderea zăpezii în ea. Scăpați de orice echipament greu, dar lăsați rucsacul în spate, deoarece poate fi folosit ca protecție suplimentară, ca o pernă.

3. Încearcă să te apuci de un copac robust.

4. Începeți să “înotați” prin zăpadă, astfel încât să vă poată ajuta să rămâneți aproape de suprafața zăpezii.

7 Things That Could Save Your Life in an Emergency Situation6. Ține un braț drept deasupra capului atunci când simți că ești tras în jos sub zăpadă. Înfășurați-l în jurul capului, astfel încât să obțineți un tunel în care să puteți să respirați. Acest lucru vă va ajuta, de asemenea, să vă dați seama care este drumul, deoarece este ușor să vă dezorientați odată ce vă aflați sub zăpadă.

7. Săpați un “buzunar” în jurul feței. Odată ce avalanșa se oprește, zăpada se așează la fel de puternic ca betonul, iar acest buzunar vă va oferi spațiul de care aveți nevoie pentru a respira cel puțin 30 de minute.

8. Atașați-vă un radar de avalanșă înainte de a merge la schi, astfel încât o echipă de salvare să vă poată detecta cu ușurință.

5. Cum să supraviețuiești dacă te pierzi în pădure

7 Things That Could Save Your Life in an Emergency Situation1. Dacă te pierzi în pădure sau în junglă, folosește tehnica cunoscută sub numele de S-T-O-P, care înseamnă „oprește-te, gândește-te, observă și planifică”.

2. Încearcă să-ți dai seama de unde ai venit.

3. Continuați să mergeți într-o direcție consecventă. Lăsați notițe care să spună unde mergeți și ce oră a fost.

4. Construiește un adăpost dacă rămâi pierdut mult timp. Găsiți o ramură lungă, destul de dreaptă și sprijiniți-i capătul de un copac. Apoi puneți ramuri mai scurte de-a lungul lungimii celei lungi la unghiuri de 45 °. Acoperiți totul cu frunze mari.

6. Cum să supraviețuiești unui râu curgător rapid

 

1. Înotați în diagonală spre țărm. Nu încercați să înotați direct spre țărm. Va fi nevoie de prea multă energie. Alegeți să înotați la un unghi de 45°.

2. Nu încercați să înotați în amonte.

3. Plutește pe spate cu picioarele îndreptate în aval. Capul ar trebui să fie poziționat în amonte, astfel încât să fie protejat. Odată ce ați ajuns într-o zonă mai liniștită, înotați în diagonală spre țărm.

7. Cum să supraviețuiești atacului unui șarpe anaconda

7 Things That Could Save Your Life in an Emergency Situation

1. Stai departe de râurile puțin adânci care le plac anacondelor. Dacă vedeți un șarpe, nu vă apropiați pentru a vedea dacă vă urmărește mișcările sau dacă vă urmărește.

2. Dacă sunteți strâns de un șarpe, nu expirați. De fiecare dată când expiri, șarpele se va strânge mai tare.

3. Ia coada șarpelui și mușcă capătul acesteia cât de tare poți. Acest lucru va provoca o durere imensă anacondei, iar anaconda te va lăsa să pleci.

4. Loveste șarpele cu o piatră din apropiere sau cu un alt obiect. Dacă nu reușești să prinzi capătul cozii șarpelui, cel mai bun lucru de făcut este să lupți cu el până când te eliberează. de obicei șerpii nu doresc o luptă, ei au nevoie de o țintă ușoară.

Care a fost cea mai extremă situație în care ați fost vreodată? Cum gestionați de obicei sentimentele de panică?

Sponsored links