7 lucruri care îți pot schimba culoarea ochilor

Indiferent dacă ai ochii căprui sau negri, probabil te-ai întrebat cum arăți cu ochii verzi sau albaștri. Dar foarte puțini dintre noi știu că există o serie de factori, inclusiv alimentele și emoțiile care pot schimba culoarea irisului ochilor noștri. Mai jos vei afla lucruri interesante și vei vedea cât de mult poate schimba culoarea ochilor aspectul unui om. Ca exemple vom folosi pozele unor celebrități.

Sponsored links

Cum și de ce o persoană își poate schimba culoarea ochilor.

1. Starea de spirit poate schimba culoarea ochilor

7 Things That Can Change Your Eye Color

Emoțiile sunt precum un șoc pentru corpul nostru. Când simțim furie severă sau bucurie mare, frecvența bătăilor inimii noastre se schimbă, respirația noastră se accelerează și devine mai greu să respiri, iar culoarea irisului tău se schimbă și ea. Poate deveni mai intensă, uneori mai întunecată și alteori mai deschisă la culoare.

Sponsored links

Se pare că cea mai vie culoare poate fi întâlnită la persoanele care trăiesc momente de fericire.

2. Melanina și vârsta

Dacă un copil s-a născut cu ochi albaștri gri, s-ar putea să fii surprins mai târziu. Secretul ochilor albaștri, care se mai numește „efectul cerului”, este în conținutul scăzut de melanină în irisuri care dispersează lumina și dezvăluie un albastru frumos. Culoarea ochilor multor bebeluși la vârsta de 3-18 luni poate deveni mai întunecată dacă cantitatea de melanocite din irisul lor devine mai mare. De exemplu, oamenii care trăiesc în regiuni muntoase sunt adesea născuți cu ochi albaștri care se transformă în ochi căprui mai târziu, dar depinde mai ales de culoarea ochilor părinților lor. Uneori, culoarea finală a ochilor nu este stabilă până la vârsta de 12 ani.

Sponsored links

Însă bebelușii care se nasc cu ochii căprui nu suferă modificări și își mențin culoarea ochilor tot restul vieții. Datorită unui conținut ridicat de melanină, stratul exterior al irisului absoarbe și reflectă lumina care are ca rezultat culoarea maro. Chiar dacă oamenii cu ochii întunecați suferă mai rar de boli ale ochilor, ar trebui să poarte totuși ochelari de soare. În conformitate cu cercetările efectuate în Republica Cehă, persoanele cu ochi căprui sunt de obicei percepute ca fiind mai de încredere, în timp ce femeile cu ochii albaștri și verzi au mai puține probleme cu negativitatea și depresia.
Cele mai recente cercetări au dovedit că există 16 gene care afectează culoarea ochilor, motiv pentru care este dificil să prezici culoarea ochilor înainte de naștere.

3. Alimentele crude și detoxifierea

Există o teorie în medicina alternativă potrivit căreia culoarea irisului și sănătatea organelor interne sunt conectate. Această ramură a medicinei se numește iridologie, dar întrucât nu are o bază suficientă de dovezi, este considerată pseudoștiințifică. Însă Dr. Robert Morse, un expert în sănătate, care a avut un sfert de milion de pacienți, consideră că partea exterioară a ochiului este conectată cu sănătatea creierului, în timp ce cercul interior este conectat cu sistemul digestiv. El spune că o mulțime de fructe și legume din dieta dvs. pot schimba culoarea ochilor dvs. și chiar a creat o serie de videoclipuri dedicate cercetării sale.
Fotografiile de mai jos o arată pe Carly Fraser de la Live Love Fruit care a mâncat raw vegan timp de 6 ani. Puteți vedea cum dieta ei i-a schimbat culoarea ochilor.

Sponsored links

Potrivit Dr. Morse, concentrația mare de nuanțe galbene a ochiului, semnifică un număr mare de toxine. A reușit să își îmbunătățească activitatea sistemului digestiv și a monitorizat modul în care culoarea ochilor ei s-a schimbat de la verde-maro la un verde mai deschis și mai intens, a reușit, de asemenea, să schimbe partea albă a ochilor pentru a fi mai clară și de un alb mai strălucitor. În afară de asta, dr. Morse spune că pigmentul fiecărei persoane este unic și necesită o analiză individuală. El crede că spanacul ajută la menținerea ochilor tineri și luminoși, mierea poate adăuga nuanțe calde, iar fructele de mare pot face culoarea mai intensă. Celelalte alimente care pot schimba culoarea ochilor sunt uleiul de măsline, ceapa și nucile.

4. Machiajul și hainele îți pot schimba culoarea ochilor.

7 Things That Can Change Your Eye Color

Femeile au instrumente magice pe care le pot folosi pentru a-și schimba culoarea ochilor și pentru a o face mai intensă. Baghetele lor magice sunt machiajul, îmbrăcămintea, culoarea părului și accesoriile. De exemplu, doamnele cu ochi căprui pot folosi ținute care sunt aurii, roz și verde strălucitor pentru a le face irisurile mai deschise.

Sponsored links

În timp ce frumusețile cu ochi albaștri și cu ochi verzi pot consolida intensitatea culorii ochilor lor folosind turcoaz, smarald și albastru. Culorile neutre precum albul, griul și culorile negre vă pot ajuta să subliniați culoarea naturală a ochilor. Apropo, dacă porți ochelari, roagă-ți specialistul să-ți creeze ochelarii cu o acoperire AR, care neutralizează strălucirea și care permite tuturor să vadă clar culoarea ochilor tăi.

5. Lumina soarelui și țara în care locuiești

 

Sponsored links

Ochii căprui sunt cea mai comună culoare de pe Pământ, 70% din populația planetei o are și se pot întâlni pe toate continentele de la Australia până la America de Nord. În anumite regiuni, procentul de persoane cu ochi caprui ajunge la 95%, spre ex. în Asia, Orientul Mijlociu, America de Sud, Europa de Sud și Oceania. În SUA, 50% din populație are ochii căprui.

6. Luminarea cu laser a culorii ochilor

7 Things That Can Change Your Eye Color

Operațiile ca aceasta erau foarte riscante și puteau duce chiar la orbire, ceea ce s-a întâmplat cu acest instagrammer argentinian. Dar în 2011, dr. Gregg Homer a inventat o intervenție chirurgicală cu laser care poate schimba culoarea ochilor. Cu ajutorul unui laser, celulele melaninei sunt distruse făcând irisurile să devină mai deschise la culoare. Aceasta înseamnă că persoanele cu ochi căprui își pot schimba culoarea ochilor în albastru sau gri.

Sponsored links

Procedura durează doar 20 de secunde, iar rezultatul final devine vizibil în 2-4 săptămâni. Dr. Gregg Homer a primit această idee de la un coleg dermatolog care îndepărtează semne de naștere și alunițe cu laser. Cercetările au arătat că această operație nu afectează vederea, dar pentru a studia toate efectele secundare, este nevoie de mai mult timp. Homer a spus chiar: „Puteți întreprinde această procedură fără griji de îndată ce îi permit fiicei mele să o facă.”

7. Persoanele cu culoarea ochilor cameleon

7 Things That Can Change Your Eye Color

Unii oameni au ochi care își pot schimba culoarea. Chiar dacă acest fenomen nu a fost încă studiat în profunzime, oamenii de știință cred că acesta nu este o boală, ci o particularitate unică pe care o au doar câteva persoane. De obicei, persoanele cu ochi albastru-verzi sau alun au culoarea ochilor cameleon. Medicii nu au găsit probleme în ceea ce privește vederea în rândul acestor persoane și au realizat că din păcate acest „cadou” nu poate fi moștenit.

Bonus: Cum ar arăta celebritățile cu o culoare diferită a ochilor?

Julia Roberts

Angelina Jolie

Monica Bellucci

Chris Evans

Megan Fox

Zac Efron

Amanda Seyfried

Ți-ar plăcea să-ți schimbi culoarea ochilor? Spune-ne în comentariile de mai jos.

Sponsored links