7 limbaje ale corpului pe care le au persoanele de succes și pe care trebuie să le adopți

Se spune că corpul nostru are propriul limbaj și uneori spune mult mai multe despre noi decât pot spune cuvintele. Studii recente au arătat că persoanele care știu să comunice eficient folosind acele semnale nonverbale au niveluri mai ridicate de inteligență emoțională. Noi am decis să împărtășim aceste obiceiuri de limbaj corporal care, sperăm că vă vor ajuta să obțineți mai mult succes. În imagine este ilustrată poziția greșită a corpului, așa că va trebui să apeși butonul ”afișează răspunsul”, pentru a vedea care este poziția corectă.

Sponsored links

1. Stai drept

A te gândi cu mâna pe frunte atunci când ești pe un scaun, punerea coatelor pe masă și acoperirea feței cu mâinile sunt toate semne de lipsă de respect. Aceste gesturi comunică că nu ai niciun interes față de ceea ce auzi. Dar dacă stai cu spatele drept și umerii înapoi, arăți mai încrezător în tine însuți – iar aceasta este o poziție de putere. Amintiți-vă: cu cât corpul dumneavoastră ocupă mai mult spațiu, cu atât arătați a avea mai mult succes. Nu vă relaxați niciodată total: vă face să arătați mai mic și va părea că aveți mai puțină autoritate.

Sponsored links

2. Folosiți corect gesturile

Sponsored links

Dacă îți exagerezi gesturile, oamenii vor crede că minți sau că încerci să ascunzi ceva. Pe de altă parte, gesturile deschise precum ținerea relaxată a brațelor arată că ești o persoană sinceră și că nu ai nimic de ascuns.

3. Deschideți brațele

Sponsored links

Când îți încrucișezi brațele, trimiți un semnal clar: „Nu sunt flexibil și nu sunt de acord cu ceea ce spui”. Chiar dacă zâmbești, brațele și picioarele încrucișate nu sunt obiceiuri bune de limbaj corporal.

4. Nu-ți mai atinge părul

Dacă ești unul dintre acei oameni care își atinge constant părul, se joacă cu el sau încearcă să-l aranjeze tot timpul în timp ce alții îți vorbesc, renunță la acest obicei prost! Acest lucru va arăta doar nesiguranța și lipsa de atenție. Nu-ți mai atinge părul și încearcă să te concentrezi pe comunicarea naturală.

5. Zâmbește

Sponsored links

Deși zâmbind în orice moment nu înseamnă neaparat că ai un caracter puternic, ci zâmbind la locul potrivit și la momentul potrivit arată că ai control asupra situației din jurul tău și că te poți menține calm, oricât de stresante ar fi circumstanțele.

6. Contactul cu ochii

Acesta este probabil cel mai important lucru ce trebuie învățat despre limbajul corpului. Un contact vizual prea intens vă poate intimida interlocutorul și poate părea că doriți să înțelegeți toate gesturile și cuvintele lui din cauza propriei nesiguranțe. Cu toate acestea, dacă evitați orice contact vizual, aceasta va da de înțeles că aveți ceva de ascuns. Ar trebui să încercați să păstrați contactul vizual în mod natural, uitându-vă în ochii celui cu care vorbiți și folosind pauze pentru a transmite mesajul corect.

Sponsored links

7. Strângere fermă de mână

Nu strângeți niciodată prea ușor mâna cuiva. Asta nu înseamnă că trebuie să dai o strângere de mână zdrobitoare de oase, dar când cineva te invită să dai mâna, asigură-te că strângerea ta este fermă. O strângere de mână fermă arată imediat încrederea în sine și siguranța.

Sponsored links