7 combinații de alimente pe care le faci des și care îți pot distruge sănătatea

Cred că oricine știe că consumul de fasole împreună cu suc poate da rezultate neplăcute. Însă, există câteva alte alimente care dacă sunt combinate vă pot afecta foarte mult sistemul digestiv sau chiar vă pot îmbolnăvi.

Sponsored links

Noi am cerut părerea specialiștilor în alimentație și am adus în atenția ta 7 combinații de alimente pe care ar trebui să le eviți cât poți de mult.

Atunci când ești în întârziere, din păcate apelezi la cea mai simplă și obișnuită soluție, un sandwich și o cafea. Ar trebui să îți iei rămas bun cât mai curând de la acest tip de mic dejun. Când faci această combinație, pierzi toate proprietățile nutritive ale brânzei deoarece glucidele simple din pâine împiedică digerarea corespunzătoare a calciului care ajută sistemul osos, nervos și cardiovascular. Dacă mai adăugați și o cafea instant, aceasta nu va avea niciun beneficiu pentru sănătatea ta.

Sfat: Dacă nu puteți renunța la sandwich-urile cu brânză, ar trebui să luați în considerare înlocuirea cafelei cu un ceai verde sau cu unul alb.

Sponsored links

Roșiile împreună cu castraveții sunt o combinație foarte des folosită, mai ales vara, în salată. Însă, e bine de știut că cercetări recente au arătat că atunci când combinăm aceste două legume ne putem da peste cap procesele biochimice din corp. Ceea ce poate avea ca rezultat calcinarea și umflarea excesivă, iar vitaminele pe care aceste legume le conțin nu vor putea fi digerate în mod corespunzător.

Sfat: Dacă iubești roșiile și castraveții, încearcă să le mănânci separat. Spre exemplu, dacă astăzi ai consumat o salată cu roșii și multă verdeață, mâine – poți consuma o salată mare cu castraveți și verdeață.

Sponsored links

Cred că nu există persoană care să poată rezista unei fripturi cu cartofi prăjiți, cartofi natur sau cartofi la cuptor. Dar din nefericire această combinație de alimente este una greu de digerat pentru stomac. Cartofii conțin amidon care are nevoie de lichide digestive alcaline, iar proteinele din carne le solicită pe cele acide. Când sunt combinate, acestea se blochează pur și simplu una pe alta în stomac și pot să apară tulburări cum ar fi aciditatea și arsurile la stomac, gaze, balonare, eructații și multe altele.

Sfat: înlocuiți cartofii cu legume fără amidon, cum ar fi – fasolea verde, sparanghelul, broccoli, conopida, sau dovleceii.

Aceeași problemă apare și la combinația dintre paste și carne. Glandele noastre salivare produc ptialină și amilază, care transformă carbohidrații de amidon (paste) în zaharuri simple. Când zaharurile simple acoperă proteinele (carnea), rezultă un amestec chimic periculos care poate duce la diabet și BCV.

Sponsored links

Sfat: Dacă iubiți pastele, încercați să le alegeți pe cele integrale și combinați-le cu diverse legume sau cu sosuri din plante.

Această combinație este una dintre cele mai des folosite. Toată lumea adoră să bea o bere după o pungă de alune sărate. Însă, e bine de știut că alimentele care au un conținut ridicat de sare nu sunt doar nesănătoase, și contribuie și la deshidratare, crescând nevoia de a mai bea încă o halbă de bere.

Sfat: Atunci când consumi alcool, ar trebui să ai întotdeauna la îndemână apă pentru a evita deshidratarea.

Sponsored links

Digestia funcționează mai lent atunci când consumi fructe acre, mai ales dacă le consumi dimineața. Ananasul este un fruct care conține bromelaină, un complex enzimatic care atunci când este combinat cu lactate poate provoca intoxicație.

Sfat: Renunțați la ananas, iar în locul lui folosiți prune uscate sau caise.

Sponsored links

Acest tip de combinație, banană plus lapte a devenit tot mai des folosit în ultima perioadă, mai ales în rândul persoanelor care vor să aibă un stil de viață sănătos.
Însă unii nutriționiști susțin că fructele, mai ales cele care sunt dulci, ar trebui consumate în mod separat deoarece acestea petrec un timp mai îndelungat în sistemul digestiv, ceea ce înseamnă o îngreunare a digestiei, în special atunci când sunt combinate cu alte alimente.
Cât despre lapte, cel mai bine ar fi ca acesta să fie consumat separat.

Sfat: Pentru a vă bucura pe deplin de beneficiile bananelor, folosiți-le ca gustări între mesele principale.

Sponsored links