6 semne de avertizare care îți arată că ficatul tău este plin de toxine

Ficatul tău este unul dintre prietenii tăi cei mai adevărați și mai harnici. Gândiți-vă la el ca la un agent de îndepărtare a toxinelor din corp, ultra-eficient și un maestru al altor 500 de funcții enumerate în cărțile medicale. Acum, că știi cât de multe face ficatul pentru tine, nu vrei să fii un prieten nerecunoscător, nu-i așa?

Sponsored links

Noi am pregătit o listă de sfaturi pentru a vă ajuta să înțelegeți dacă ficatul dvs. Strigă după ajutor. La salvare!

6. Durere în zona ficatului

6 Warning Signs That Show Your Liver Is Full of Toxins

Dacă simți durerea în zona din dreapta sus a abdomenului este un semn că ficatul ar putea avea probleme. De obicei, este o durere ușoară, însă uneori devine destul de intensă. Amintiți-vă că funcția ficatului este să detoxifieze și să ajute corpul să filtreze deșeurile, precum și să ajute organismul să digere alimentele în produse nutritive. Când ficatul dvs. este afectat de o boală, acesta nu poate funcționa eficient, se umflă, devine dureros și corpul trimite semnele de toxicitate.

5. Umflarea gambelor și a gleznelor

6 Warning Signs That Show Your Liver Is Full of Toxins

Când ignorați problema, bietul dvs. ficat încearcă să se repare cu prețul formării țesutului cicatricial. Cu cât există mai mult țesut cicatricial, cu atât este mai greu să funcționeze ficatul, ceea ce duce în cele din urmă la hipertensiune portală. Acesta din urmă face ca lichidul să se acumuleze în picioare (edem). Vestea bună este că umflarea este nedureroasă. Poate afecta ambele picioare, gambele sau coapsele. Cu toate acestea, efectul gravitațional face umflătura cea mai vizibilă în partea inferioară a corpului.

Sponsored links

4. Te îngrași

6 Warning Signs That Show Your Liver Is Full of Toxins

În fiecare an, tot mai mulți oameni încep o dietă sănătoasă și se antrenează, dar încă se luptă cu problemele de greutate. Dacă vă confruntați cu o creștere în greutate care nu pare să provină din supraalimentare sau defecțiunile hormonale, ar trebui să discutați cu medicul despre funcția hepatică necorespunzătoare.

Ceea ce se întâmplă este că ficatul nu poate face față tuturor toxinelor care intră (alcool, îndulcitori artificiali, o dietă bogată în grăsimi, anumite medicamente etc.). Singurul lucru pe care îl poate face ficatul este de a stoca toxinele nefiltrate în celulele adipoase. Această “mizerie” nu vă va lăsa să slăbiți decât dacă vă ajutați corpul să curățe ficatul suprasolicitat.

3. Alergii

6 Warning Signs That Show Your Liver Is Full of Toxins

Foarte des, alergiile sunt rezultatul unui ficat supraîncărcat și lent. Atunci când există prea multe substanțe care intră în sânge, creierul le recunoaște ca alergeni și eliberează anticorpi și substanțe chimice (histamine etc.), care provoacă erupții cutanate mâncărime. Ficatul sănătos, la rândul său, curăță perfect sângele de toate moleculele dăunătoare și elimină efectul pe care un potențial alergen îl are asupra organismului.

Sponsored links

2. Piele galbenă și ochi galbeni

6 Warning Signs That Show Your Liver Is Full of Toxins

Când ochii sau pielea unei persoane devin gălbui, știința o numește icter. Icterul în sine nu este o boală, ci mai degrabă un simptom al unor eventuale nereguli. În mod normal, icterul apare atunci când un ficat bolnav face ca sistemul să acumuleze prea multă bilirubină – un pigment galben care se formează prin descompunerea globulelor roșii moarte din ficat. Ghici ce se întâmplă atunci când ficatul nu reușește să scape de bilirubină și de celulele roșii vechi din sânge? Corect, deveniți galben.

1. Oboseala cronică

6 Warning Signs That Show Your Liver Is Full of Toxins

Sindromul de oboseală cronică seamănă cu o boală prelungită asemănătoare gripei. Prin definiție, ar trebui să experimentați simptomele timp de cel puțin 6 luni înainte de a putea fi diagnosticat cu oboseală cronică. Motivul din spatele acestui fapt este intoxicația ficatului. Ficatul, în mare măsură, contribuie la furnizarea de energie în organism. Transformă glucoza în glicogen și o stochează pentru o utilizare ulterioară. Un ficat sănătos varsă glucoză între mese sau ori de câte ori este nevoie de hrană și energie. Ficatul bolnav poate produce cu greu glucoză și are foarte puțin spațiu pentru a o stoca.

Nu trebuie să disperați dacă ați observat cele mai mici simptome ale unui ficat care nu reușește să își mai îndeplinească funcțiile corespunzător. În primul rând, ficatul se poate vindeca singur. Doar dă-i o pauză de la un stil de viață distructiv. Da, este foarte ușor. Curățarea ficatului înseamnă obiceiuri sănătoase. Oamenii de știință spun, de asemenea, că există o serie de produse naturale pentru a spori performanța ficatului. Așadar, de acum înainte, ar trebui să încercați tot posibilul pentru a deveni prieteni cu ceaiul verde, curcuma sau apă cu lămâie, fructe și legume organice.

Sponsored links

Ce faci pentru a menține un stil de viață sănătos și a-ți menține ficatul fericit? Lasă-ne părerea ta în comentarii!

Sponsored links