6 Semne de avertizare ale unei relații toxice cu un narcisist

Este dificil să găsești persoana potrivită cu care să ai o relație, dar și mai rău este să realizezi că partenerul tău este mai interesat de el însuși decât de tine și de conexiunea cu tine.

Sponsored links

Tulburarea de personalitate narcisistă este o afecțiune mentală în care oamenii au un simț exagerat al propriei lor importanțe, o nevoie profundă de atenție și admirație excesivă, relații tulburi și o lipsă de empatie pentru ceilalți. Acest tip de persoane afișează o mască de încrederea extremă care constă de fapt într-o stimă de sine fragilă care este vulnerabilă la cele mai mici critici.

Iată șase semne care demonstrează că ai putea fi într-o relație cu o astfel de persoană:

1. Conversațiile sunt întotdeauna doar despre el

Indiferent de conversație, se va asigura că ajunge la un punct în care este vorba despre el. Nu îi place și evită conversațiile despre tine. Întrerupe povestea despre tine pentru a readuce atenția asupra sa. S-ar putea să te corecteze, să te respingă sau pur și simplu să te ignore dacă ai o altă părere. Are o plăcere nebună atunci când vorbește despre el.

2. Îi lipsește empatia

O persoană narcisistă nu are afecțiune sau dragoste autentică față de nimeni. S-ar putea să pară rece și detașat atunci când ai nevoie de sprijin emoțional. Cu siguranță va încerca să te convingă că îi pasă de tine, dar adevărul este că îi pasă doar de el. Acest lucru se datorează în mare parte faptului că el crede că lumea se învârte în jurul lui, are dificultăți în a-și cere scuze sincere și a accepta responsabilitatea pentru orice rău pe care îl provoacă.

3. Îi pasă doar de ceea ce este la exterior

Oamenilor care sunt obsedați de ei înșiși le pasă doar de propriul aspect, frumusețe și statut social. Ei critică rapid orice defecte percepute la alte persoane. De asemenea, acordă foarte multă importanță lucrurilor materialiste, pentru că asta cred că completează întregul „look” care îi face să se simtă superiori.

Sponsored links

4. Te face să te simți nesigur și te controlează

Controlul excesiv este un tip de narcisism în care persoana respectivă se concentrează pe câștigarea puterii asupra relației sale. Un narcisist folosește această metodă pentru a înșela perspectiva partenerului său asupra realității, astfel te va face să te simți nesigur pe tine și pe propriile tale forțe. Te va face să te simți incapabil, și din cauza lui vei ajunge să te îndoiești adesea de forța ta, de inteligența ta. El influențează și modul în care este privit de alții controlând oamenii și situațiile.

5. Este un bun manipulator

Indiferent de ocazie, el poate întotdeauna să facă ceva să pară că este din vina altcuiva, chiar dacă este în totalitate greșeala sa.  Joacă adesea rolul de victimă chiar și în situațiile în care el este vinovatul. El va încerca mereu să te controleze, astfel încât să obțină mereu tot ceea ce și-a propus.

6. Nu are limite 

Narcisiștii cred că lumea se învârte în jurul lor. Din moment ce nu știu ce sunt granițele, nici nu știu să le respecte. Chiar dacă le spui că nu îți place ceva, nu va conta. Dacă el își dorește să facă acel lucru, va trece peste tine, fără să îi pese de tine sau de sentimentele tale.

Cunoști pe cineva care este așa?

Sponsored links

Sponsored links