6 semne că suferiți de reflux acid și cum să remediați această problemă

Refluxul acid sau boala de reflux gastroesofagian este o problemă medicală obișnuită. Afectează milioane de oameni și, uneori, nici măcar nu își dau seama că o au. Mai mult, refluxul acid poate provoca alte boli. Potrivit cercetătorilor, aceasta poate agrava astmul, fapt dovedit că majoritatea astmaticilor au boala de reflux gastroesofagian.

Sponsored links

Noi am găsit semne care vă vor ajuta să diagnosticați refluxul acid.

instagram.com/madlymish

În primul rând, trebuie să știți, că refluxul acid este o afecțiune pe termen lung. Orice mâncați revine în esofag și provoacă simptome sau complicații neplăcute. Persoanele cu greutate excesivă, femeile însărcinate, fumătorii și cei care iau anumite medicamente riscă să o dezvolte. Deci, care sunt semnele și simptomele care indică faptul că este posibil să aveți reflux gastroesofagian? Citiți mai departe pentru a afla.

1. Gust acid în gură

flickr.com/ahlinya obat herbal

Această afecțiune este cauzată în mod normal de mușchiul sau sfincterul din partea superioară a stomacului. Când devine slab, acidul se ridică în conducta alimentară. Gustul acid acru poate rămâne săptămâni întregi și poate fi foarte iritant, afectându-ți calitatea vieții. Această problemă este deosebit de frecventă în rândul femeilor însărcinate, deoarece există o presiune mai mare asupra stomacului.

2. Regurgitare

 

Regurgitarea este o împingere a acidului în gât sau gură. Este posibil să aveți un gust amar, o eructare și, uneori, chiar vărsături. Regurgitația se poate întâmpla oricând, dar este deosebit de tulburătoare noaptea. Vă puteți trezi cu un lichid amar în gât și o senzație de panică. Mulți oameni din întreaga lume au auzit de arsuri la stomac și chiar le-au experimentat, dar aproape niciunul dintre ei nu crede că are reflux acid. Arsurile la stomac sunt cel mai frecvent simptom al bolii de reflux gastroesofagian. Simptomele arsurilor la stomac sunt, de obicei, arsuri sau disconfort în mijlocul sau partea de jos a pieptului după ce ați mâncat. Disconfortul poate crește atunci când vă aplecați sau vă întindeți pe spate.

Sponsored links

4. Dispepsie

Când vă confruntați cu reflux acid, puteți simți disconfort la nivelul stomacului, care include greață după masă, dureri abdominale superioare, eructație și plenitudine stomacală. Uneori, nici măcar nu poți simți foamea și nu ai poftă de mâncare din cauza senzației de plenitudine din stomac.

5. Disfagie

Disfagia înseamnă că puteți simți senzația de mâncare rămasă blocată în gât. Acest lucru se întâmplă din cauza îngustării esofagului. Când se produce disfagie, aceasta poate deveni o problemă, deoarece nu puteți înghiți, astfel încât este posibil să consumați insuficiente calorii, ceea ce poate duce la probleme medicale suplimentare.

6. Tuse

6 Signs You’re Suffering From Acid Reflux and How to Fix It

Tusea nu este un simptom tipic al refluxului acid, dar cel puțin 25-40 la sută din cazuri sunt înregistrate cu o tuse cronică. Cu excepția acelor simptome menționate mai sus, puteți simți semne mai puțin frecvente, cum ar fi durerea la înghițire, creșterea salivației, pierderea în greutate, iritarea gâtului, respirația urât mirositoare, gura uscată și durerea toracică.

Cum puteți evita refluxul acid:

Sponsored links

În primul rând, stilul tău de viață provoacă reflux acid. Deci, este foarte important să urmați reguli simple.

  • Mănâncă porții mai mici. Este mai bine să mănânci mai des decât să mănânci o dată sau de două ori pe zi.
  • Este important să evitați alcoolul, acidul, condimentele și alimentele grase.
  • Slăbiți dacă este necesar.
  • Nu purtați haine strâmte.
  • Nu mâncați înainte de a dormi.
  • Aveți simptome de reflux gastroesofagian? Cum ai grijă de stomac? Lasă un comentariu dacă articolul nostru ți-a fost util.
Sponsored links