6 Semne că ai probleme cu rinichii. Majoritatea oamenilor le ignoră, însă ar trebui să le acordăm mai multă atenție

Boala de rinichi este a 9-a cauză de deces în Statele Unite. Boala de rinichi poate fi cauzată de o serie de afecțiuni, inclusiv diabet și hipertensiune arterială. Rinichii tăi lucrează în mod constant pentru a ajuta la eliminarea toxinelor și a deșeurilor din organism. Dacă întâmpină dificultăți în eliminarea toxinelor, poate fi extrem de dăunător sănătății tale.

Sponsored links

Iată șase semne că rinichii tăi au probleme:

1. Un miros ciudat al urinei

Mirosul urinei depinde de o serie de factori, inclusiv de alimentația unei persoane, nivelul de hidratare și nivelul de activitate fizică. Dar atunci când este prezentă o afecțiune a rinichilor, urina emană fie un miros de pește, fie un miros dulce.

2. Modificări ale culorii urinei

La o persoană sănătoasă, urina are o culoare galbenă pală. Cu cât ești mai hidratat, cu atât urina va fi mai deschisă la culoare. La persoanele care au o afecțiune a rinichilor, urina poate deveni maro, neagră, portocalie, roz sau chiar roșie, din cauza sângelui din urină. Aceasta este o afecțiune gravă și trebuie verificată imediat de un medic.

 

3. Dureri abdominale

Sponsored links

Durerea abdominală poate fi un semn al multor probleme de sănătate, inclusiv probleme ale rinichilor. Durerea de rinichi tinde în mod specific să fie localizată în jurul marginilor abdomenului, precum și pe spate. Consultați un profesionist din domeniul sănătății dacă aveți dureri abdominale.

4. Cât de des sau rar urinezi

Cantitatea de apă pe care o consumați afectează în mod direct cât de des urinați. Dar problemele cu rinichii pot produce atât un exces, cât și o lipsă de urină. O afecțiune cunoscută sub numele de oligurie vă poate determina să produceți mai puțină urină, în timp ce o afecțiune numită poliurie vă poate determina să produceți un exces de urină. Modificările bruște ale frecvenței urinei pot fi un motiv de îngrijorare.

 

5. Balonare, greață și dificultăți de respirație

Atunci când rinichii nu sunt în măsură să expulzeze cantitățile obișnuite de urină, pot apărea umflături și retenție de apă. Dificultățile de respirație și greața pot apărea atunci când sistemul respirator este sub o povară mai mare, ceea ce poate fi, de asemenea, un semn că ai probleme cu rinichii.

Sponsored links

6. Modificări vizibile în urină

Culoarea urinei depinde în mare măsură de nivelul de hidratare, dar alte modificări vizibile pot fi observate atunci când rinichii sunt afectați. Dacă observați puroi sau spumă în urină, vizitați un medic.

Sponsored links