6 Prune pe zi fac minuni pentru sănătatea ta. Iată care sunt efectele surprinzătoare ale consumului de prune uscate

Cu o culoare roșu-maro intens, o textură plăcută, un gust dulce (dar nu prea dulce) și o durată lungă de valabilitate, este de înțeles de ce oamenii ar dori să includă prunele în dieta lor în fiecare zi. În timp ce prunele uscate pot fi cunoscute pentru că oferă o ameliorare serioasă a constipației, aceste fructe perfect portabile și versatile fac mult mai multe decât să ajute oamenii să meargă la baie.

Sponsored links

Prunele au o putere importantă din punct de vedee nutrițional și conțin o mulțime de nutrienți importanți care oferă unele beneficii majore pentru sănătate.

Mai exact, o porție de Prune (40 de grame) oferă:

  • 3 grame de fibre
  • Zero grame de zahăr adăugat
  • 6% din valoarea zilnică recomandată pentru potasiu
  • În plus, prunele au vitamina A, fier, magneziu, vitamina K și mulți alți nutrienți de care organismul nostru are nevoie pentru a funcționa corect.

Așadar, dacă vă hotărâți să mâncați acest fruct încântător în fiecare zi, iată câteva beneficii pe care le puteți experimenta.

1. Pot ajuta la prevenirea pierderii osoase.

Potrivit unui studiu, consumul de prune în fiecare zi a prevenit pierderea osoasă la nivelul șoldului și a protejat împotriva riscului crescut de fractură la femeile aflate în postmenopauză. Mai exact, femeile care au mâncat 50 de grame de prune uscate (5 până la 6 prune uscate) zilnic timp de 12 luni și-au păstrat densitatea minerală osoasă a șoldului, în timp ce densitatea minerală totală a oaselor șoldului a scăzut în rândul celor care nu au mâncat prune în fiecare zi în același interval de timp.

Sponsored links

Prunele conțin mulți nutrienți care susțin sănătatea oaselor, inclusiv vitamina K, magneziu, calciu și bor. În plus, conțin compuși fenolici, care pot bloca resorbția osoasă și pot sprijini formarea osoasă.

2. Îmbunătățesc digestia

Aceasta nu ar trebui să fie o surpriză, deoarece prunele sunt hrana preferată a multor oameni atunci când au nevoie de o ameliorare naturală a constipației. Nu numai că sunt o sursă de fibre, dar prunele conțin și un laxativ natural numit sorbitol, care poate oferi o ameliorare serioasă a constipației

3. Te ajută să ai o inimă sănătoasă

Consumul a doar 5 până la 6 prune pe zi poate crește colesterolul „bun” HDL , reduce inflamația și crește activitatea antioxidantă, iar asta crește sprijinul pentru sănătatea inimii. Datele au arătat, de asemenea, că consumul de pectină, o fibră solubilă găsită în alimente precum prunele uscate, a încetinit îngroșarea pereților arterelor cauzată de formarea plăcii, un alt rezultat pozitiv pe care prunele îl au pentru sănătatea inimii.

4. Te fac să te simți sătul pentru o perioadă mai lungă de timp

Deși majoritatea fructelor conțin zaharuri naturale, consumul acestor alimente hrănitoare este legat de scăderea în greutate, în mare parte datorită fibrei pe care aceste alimente le au, care oferă un efect de sațitate. Deoarece prunele conțin 3 grame de fibre per porție, consumul lor în fiecare zi poate ajuta la reducerea apetitului, susținând astfel obiectivele de pierdere a kilogramelor în plus.

Sponsored links

5. Mențin un nivel bun a zahărului din sânge

Prunele sunt mai susceptibile de a avea un răspuns mai stabil al glicemiei după ce sunt savurate, datorită indicelui glicemic mai scăzut și conținutului de fibre. Atâta timp cât sunt respectate porții adecvate, includerea prunelor uscate într-o dietă favorabilă pentru diabet poate fi un plus pozitiv care probabil nu va avea efecte negative atunci când vine vorba de gestionarea zahărului din sânge.

 

Sponsored links