6 produse alimentare pe care să le evitați înainte de ora 10:00 pentru a vă menține în formă.

Cu toții știm că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, dar dacă o ratezi, nu se produc dezechilibre grave în organism, însă e bine de știut că, un mic dejun corespunzător îți poate îmbunătăți starea de spirit și poate preveni depresia. Este foarte important să știi ce să mănânci și ce să nu mănânci la micul dejun.

Sponsored links

Ținând cont de asta, am analizat care sunt alimentele pe care trebuie să le evităm înainte de ora 10 pentru a rămâne atât sănătoși cât și în formă.

1. Pâine prăjită cu unt

Spre deosebire de ceea ce cred majoritatea oamenilor, micul dejun nu ar trebui să fie neapărat o masă fără grăsimi. Trucul este să găsești tipul potrivit de grăsime pentru masa de dimineața. Untul conține grăsimi care te ajută să procesezi vitamine, dar conține și multe grăsimi saturate, ceea ce poate provoca daune inimii tale, precum și creșterea în greutate.

În schimb: Se recomandă untul de arahide pe pâine prăjită.
Un studiu arată că alunele și untul de arahide te ajută să te simți sătul pe parcursul zilei, deoarece crește producția de peptidă YY, un hormon care reglează foamea, făcând astfel din untul de arahide un mic dejun minunat.

2. Fulgi mici de porumb și cereale

Deși sunt foarte practice, cele mai populare cereale pentru micul dejun conțin o cantitate imensă de zahăr care poate deveni mai târziu grăsime abdominală.

În schimb se recomandă: fulgii de ovăz, fără zahăr, care conțin o cantitate sănătoasă de fibre și aproape deloc zahăr. Reducerea aportului de zahăr dimineața vă poate ajuta să evitați senzația de oboseală de la miezul zilei. Dacă oricum mănânci fulgi care conțin zahăr, încearcă să cumperi fulgi mai mari, ca dimensiune.

Sponsored links

3. Clătite sau napolitane

Deși ușor de luat cu tine atunci când te grăbești, clătitele, napolitanele și prăjiturile conțin carbohidrați rafinați. Acest lucru nu este neapărat rău, în funcție de dieta dvs., dar carbohidrații rafinați vă pot face să vă simțiți mai înfometat în timpul zilei. De asemenea, conțin foarte puține fibre și multe grăsimi trans dăunătoare pentru sănătatea ta.

În schimb: Dacă vrei clatite, optează pentru făină integrală. Puteți, de asemenea, să le înlocuiți pur și simplu cu niște pâine integrală prăjită.

4. Iaurt cu conținut scăzut de grăsimi

Iaurtul fără grăsimi a devenit o alternativă disponibilă pe scară largă pentru micul dejun. Din păcate, conține adesea multe zaharuri adăugate pentru a da aromă și foarte puține proteine. Studiile au arătat că iaurtul cu grăsime completă ajută la pierderea în greutate. Consumul de proteine ​​dimineața vă poate ajuta să vă simțiți plin în timpul zilei. Așadar, alege iaurtul cu grăsime completă.

5. Suc de fructe

Cele mai multe sucuri de fructe conțin la fel de mult zahăr ca sucul din comerț, ceea ce le face una dintre cele mai proaste alegeri pentru micul dejun sau consumul în general. De asemenea, nu conține aproape nici o fibră. Nu sunt o alegere prea bună pentru un mic dejun.

În schimb: Mănâncă fructe. Astfel nu se pierd fibrele și este o modalitate excelentă de a vă activa sistemul digestiv dimineața și de a-l pregăti pentru un aport mai mare de calorii în mesele ulterioare.

Sponsored links

6. Produsele alimentare care fermentează

Merele, usturoiul, perele, fasolea și piersicile conțin toate oligozaharide fermentabile, dizaharide, monozaharide. Sunt carbohidrați la care oamenii sunt sensibili, deoarece sunt mai greu de digerat decât alții, ceea ce duce la fermentarea în stomac și intestine, de aceea apare senzația de balonare. Nu trebuie evitate, dar în mod ideal ar trebui consumate mai târziu, odată ce sistemul digestiv este mai activ.

În schimb: mâncați cantități mici din aceste alimente în combinație cu o cantitate sănătoasă de grăsimi și proteine ​​pentru a vă ajuta să le digerați.

Sponsored links