6 Pofte care îți pot dezvălui de ce anume are nevoie corpul tău

Ți s-a întâmplat să te culci și să te trezești dimineața gândindu-te să mănânci acea bucată de ciocolată gustoasă care ți-a rămas de ieri? Sau simți că pur și simplu vrei să mânânci un hamburger urgent?

Sponsored links

Aceste tipuri de pofte pot însemna de cele mai multe ori că ești stresat, dar potrivit unor cercetători, poate exista și o lipsă a anumitor nutrienți în organism.

Noi am decis să căutam mai multe informații despre acest subiect și să aflăm de ce are cu adevărat nevoie organismul atunci când simte anumite pofte.

6. Mâncare condimentată

Mâncarea condimentată devine astfel mai ales din cauza ardeilor. Pe lângă faptul că este un ardeiul este un aliment delicios, poate avea și alte beneficii, cum ar fi accelerarea metabolismului, iar compusul activ din ardei numit capsaicină poate ameliora durerile articulare și musculare și poate chiar ameliora migrenele.

De multe ori consumăm ardei și nici măcar nu realizăm că ne face să ne simțim mai bine.

Sponsored links

5. Ciocolată neagră

Unele ciocolate negre conțin mai multă cofeină decât o doză de cola (aproximativ 30 mg). Această componentă vă crește starea de veghe și energia deoarece stimulează sistemul nervos central.

Prin urmare, ori de câte ori te simți obosit și somnoros, este normal să-ți dorești să mănânci un cub de ciocolată.

Al doilea motiv pentru care ai o poftă nebună de ciocolată neagră este pentru că ai nevoie de magneziu.

Totuși, cercetătorii nu sunt siguri de acest lucru, deoarece există și alte produse care conțin magneziu, cum ar fi nucile.

Sponsored links

4. Unt de arahide

În general, untul de arahide este bogat în nutrienți. Conține o componentă care este folosită pentru a face medicamente, în principal pentru a scădea nivelul colesterolului.

De asemenea, este posibil să aveți poftă de unt de arahide din cauza unei deficiențe nutriționale. Acest produs este o sursă de proteine, antioxidanți, grăsimi, fier, magneziu și calciu.

3. Gheață

Dorința de a mesteca gheață este adesea asociată cu deficiența de fier. Acest lucru se poate întâmpla chiar dacă ai sau nu anemie.

Sponsored links

Adevăratul motiv al poftei este neclar, dar se sugerează că mestecatul de gheață poate crește vigilența dacă aveți deficit de fier și sunteți anemic.

O altă versiune mai puțin populară a motivului pentru care ați putea avea această dorință este stresul și problemele emoționale.

2. Produse de patiserie

Produsele de patiserie sunt foarte bogate în carbohidrați. Este ușor să te simți sătul după ce ai mâncat produse de patiserie, deoarece caloriile multe pe care le furnizează pot oferi rapid multă energie.

Cercetările au descoperit că „pofta de carbohidrați” apare între 15:30 și 17:00 în fiecare zi, așa că aveți grijă în acest timp dacă urmați o dietă specială.

De asemenea, atunci când organismul tău poftește pâine, prăjituri sau paste, îi lipsește cromul sau azotul.

Iar unii cercetători leagă dorința de a consuma carbohidrați cu proasta dispoziție și stres. Mâncatul de prăjituri eliberează hormonul fericirii numit serotonină.

1. Carne și hamburgeri

Dacă a început brusc să-ți fie poftă de hamburgeri, probabil că ți-e poftă de carne roșie.

Sponsored links

În primul rând, carnea conține multe proteine, așadar, organismul tău ar putea să aibă nevoie de ele. În al doilea rând, carnea roșie conține fier, zinc și vitamina B.

În plus, un studiu a sugerat că o dietă bogată în proteine ​​poate fi cheia pentru a vă ajuta să evitați gustările excesive și obezitatea.

Tu ce pofte ai? Cum te lupți de obicei cu dorința de a mânca dulciuri sau prăjituri?

Sponsored links