6 obiceiuri psihologice care fac ca o persoană să fie săracă și singură

Este foarte important să avem relații bune cu oamenii, deoarece conexiunile sociale reprezintă o mare parte din viața noastră. Cu toate acestea, timpul petrecut pentru construirea unei relații nu aduce întotdeauna rezultate pozitive. Dacă observați că petreceți mai mult timp ocupat cu treburile altcuiva decât cu ale dvs., atunci este un moment bun să vă opriți și să vă gândiți mai bine. Noi am analizat problema și am găsit cazuri în care este mai bine să vă revizuiți prioritățile.

Sponsored links

1. Nu poți spune nu.

Ce se întâmplă: există mai multe sarcini ale altcuiva pe lista ta de sarcini decât ale tale. Ajutor, consultanță, cumpărare, îngrijire, împrumut – fiecare lucru mic îți pierde timpul prețios. Dacă te întrebi ce au făcut vreodată acești oameni pentru tine, ca tu să fii dator să faci atât de multe lucruri pentru ei, probabil vei îmbătrâni gândindu-te la un răspuns.

Ce trebuie să faceți: faceți din propriile sarcini prioritatea dvs. numărul unu. Dacă cineva încearcă să demonstreze că ești o persoană egoistă și nerecunoscătoare, este cel mai probabil o manipulare a emoțiilor tale. Înainte de a întinde orbește o mână de ajutor cuiva, întreabă-te dacă această persoană, de fapt, profită de faptul că ești dispus să o salvezi tot timpul.

2. Cauți aprobare

Ce se întâmplă: nu vă simțiți încrezători și încercați constant să obțineți aprobarea de la persoanele a căror opinie este importantă pentru dvs. Faceți mereu ceva pentru a fi lăudați sau complimentați de șeful, colegii, prietenii și rudele dvs. Dacă primești aprobare, simți că ai făcut ceva „bun”. Dacă nu ați primit feedbackul dorit, vă simțiți de parcă ați face ceva lipsit de importanță sau „rău”.

Sponsored links

Ce trebuie să faceți: trebuie să decideți că sunteți bun și că nu trebuie să demonstrați acest lucru nimănui. În loc să căutați aprobare, depuneți eforturi pentru a vă atinge obiectivele. Dezvoltă-te și progresează în profesia ta, ai grijă de sănătatea ta, iubește-te și fii iubit. Încrederea va deveni tovarășul tău fidel și nevoia ta de aprobare va dispărea.

3. Nu ai curaj să îți exprimi opinia

Ce se întâmplă: nu vă certați, nu vă plângeți, nu vă luptați sau nu vă exprimați drepturile. Este mai ușor să accepți, să ai răbdare și tăcere și să fii un tip bun pentru a nu provoca un conflict. Cu toate acestea, este o iluzie: dacă nu îți afirmi părerea, nimeni nu va ști vreodată că ai una.

Ce trebuie să faceți: exprimați-vă părerea. Nu trebuie să cauți sprijin de la cei care vorbesc mai tare și sunt mai încrezători decât tine. Când îți exprimi opinia în mod deschis, îți arăți individualitatea. Respectul meritat este mai important decât un zâmbet.

4. Te învinovățești pentru ceea ce simt ceilalți

Sponsored links

Ce se întâmplă: de multe ori îți ceri scuze dacă nu poți îndeplini cererea cuiva sau nu ai ghicit gândurile, așteptările sau sentimentele cuiva. Furia, jignirea, tristețea, nemulțumirea – orice emoții negative ale altor persoane te înspăimântă și te fac să te simți vinovat.

Ce trebuie să faceți: puneți jos bolovanul pe care încercați să îl purtați – responsabilitatea pentru sentimentele, problemele și așteptările altcuiva. Când te simți sugrumat de vinovăție, gândește-te la acest lucru: ce a făcut persoana respectivă pentru a-și rezolva problema? De ce au timp să se plângă și să sufere dacă problema nu este încă rezolvată?

5. Nu stabilești limite

Ce se întâmplă: ești întotdeauna gata să faci totul pentru toată lumea. Dacă cineva are o problemă urgentă, veți renunța la toate sarcinile, veți conduce până la jumătatea orașului și veți rezolva problemele gratuit. Puteți oricând să vă schimbați planurile dvs., dar nu puteți refuza nicicând să ajutați pe altcineva.

Ce trebuie să faceți: gândiți-vă la care sunt prioritățile dvs. și spuneți-le celor din jur. Pleci un weekend? Spuneți-le că puteți lucra la proiect până vineri. Nu ar trebui să-ți ceri scuze. Trebuie să fii propria ta prioritate odată pentru totdeauna.

Sponsored links

6. Faci lucruri care nu-ți plac

Ce se întâmplă: ești blocat în cererile altcuiva – părinții, rudele, prietenii, cunoscuții. Rareori respingi o cerere, astfel încât timpul tău este împărțit în multe bucăți minuscule și niciuna dintre ele nu este a ta.

Ce trebuie să faceți: împărțiți timpul personal în timp pentru odihnă, muncă, treburile casnice, mers pe jos, fericire sau călătorie. Alegeți o zi când faceți doar ceea ce doriți. Stabiliți-vă prioritățile și gândiți-vă bine de fiecare dată înainte de a vă asuma să faceți treburile altcuiva.

Ai succes în stabilirea propriilor limite? Cum reacționează alți oameni la asta?

Sponsored links