6 Obiceiuri alimentare care îți afectează pielea. Evită-le cât poți de mult!

Pielea este cel mai mare organ din corpul uman, și poate spune multe despre stilul tău de viață și despre problemele generale de sănătate. Pielea este organul care arată prima dată problemele pe care le ai în organism și poate indica cât de bine se simte corpul tău în orice moment.

Sponsored links

Alimentația este întotdeauna responsabilă de sănătatea pielii deoarece influențează aspectul acesteia și sănătatea unei persoane în general.

Colectăm informații despre 6 probleme diferite ale pielii legate de anumite alimente. Vă vom spune ce alimente au un impact negativ asupra pielii, de ce se întâmplă și cum să vă ajutați dacă observați aceste semne.

Mâncare și piele sănătoasă

6. Îmbătrânirea prematură a pielii

Mâncare: prăjituri cu conținut scăzut de calorii și pâine crocantă.

Motivul: alimentele cu conținut scăzut de calorii ridică foarte repede nivelul de zahăr din sânge din organism. Acest lucru este foarte convenabil în anumite momente, dar pe termen lung, aceste schimbări bruște pot duce la îmbătrânirea prematură a pielii.

Sponsored links

Pielea devine ternă și uscată. Când se întâmplă acest lucru, setările proprii ale corpului sunt perturbate, nu înțelege ce mâncare este înăuntru și nu știe întotdeauna ce să facă cu ea.

Ce poți face: Este mai bine să înlocuiți acest „aliment alternativ cu conținut scăzut de grăsimi” cu alimente sănătoase. Aproape toate alimentele dietetice sunt dăunătoare pentru organism, pur și simplu păcălesc creierul să creadă că sunt sănătoase.

5. Riduri în zona frunții și uscăciune a pielii

Alimente: zahăr și îndulcitori.

Motiv: zahărul provoacă distrugerea colagenului și a elastinei. Aceste elemente sunt deosebit de active în zona frunții, deoarece acolo este cea mai mică cantitate de ulei pe piele.

Îndulcitorii au același efect ca și zahărul, dar fructoza distruge colagenul mai mult decât zahărul obișnuit.

Sponsored links

Ce poți face: Somonul, algele marine, carnea de curcan și pătrunjelul sunt cele mai bune surse naturale de colagen.

4. Acnee și roșeață

Alimente: lapte de vacă și produse lactate.

Motiv: Laptele de vacă conține hormoni care ajută vițeii să crească, dar oamenii au microinflamație pe piele după ce îl consumă.

Acest lucru nu este valabil doar pentru persoanele cu intoleranță la lactoză: acești hormoni pot avea o influență negativă asupra oricui.

Oamenii de știință au cercetat această problemă mult timp și cred că hormonii din laptele de vacă sunt în conflict cu hormonii umani.

Sponsored links

Ce poți face: Dacă ați avut acnee sau inflamație înainte, verificați dacă există alergii. Dacă sunteți sigur că nu sunteți alergic, încercați să reduceți cantitatea de lapte pe care o consumați și includeți mai multe alimente bogate în iod, precum fructele de mare și uleiul de pește. Ele diminuează procesului de inflamație.

3. Capilarele de pe nări și pleoape

Alimente: mâncare iute.

Motivul: alimentele iuți cresc viteza tuturor proceselor corporale: îmbunătățesc metabolismul, cresc temperatura corpului și accelerează fluxul sanguin.

Sângele începe să curgă mai rapid prin capilare, astfel încât acestea devin mai vizibile pe piele.

Ce poți face: dacă observi capilare pe piele, trebuie să-ți schimbi stilul de viață: înseamnă că ceva rău se întâmplă în vasele de sânge.

Ar trebui să vă normalizați ora de culcare, să vă reduceți nivelul de stres, să vă schimbați alimentația și să faceți mai multe exerciții fizice.

2. O senzație de piele murdară

Motiv: Fibrele sunt responsabile pentru toate procesele de curățare ale organismului. Fibrele se pot găsi în fructe, legume și fructe de pădure.

Fibra se zdrobește în timp ce se prepară sucurile și smoothie-urile; cu alte cuvinte, dispare. Deci, dacă nu mănânci alte alimente care conțin multe fibre, capacitatea corpului tău de a se curăța este redusă.

Sponsored links

Ce poți face: Fasolea, pâinea integrală și fructele uscate sunt alimente care conțin multe fibre.

1. Umflare, ten tern și lipsit de elasticitate

Motiv: Este vorba despre modificarea nivelului pH-ului din sânge. Aciditatea se schimbă atunci când proteinele se descompun. În plus, metabolismul, producția de drojdie și hormonii scad. Același lucru este valabil și cu regenerarea pielii.

Ce poți face: Soia, castraveții, avocado, broccoli și cicoarea pot alcaliniza corpul.

Sponsored links