6 motive pentru care trebuie să încetezi să mai dormi pe partea dreaptă sau pe burtă

Unele dintre cele mai grave probleme cronice, cum ar fi arsurile la stomac și durerile de spate, pot fi cauzate de o poziție greșită de somn. Chiar dacă știm cu toții cât de important este să ne bucurăm de un somn bun, nu este vorba doar despre a ne simți confortabili. Ar trebui să fie mai mult despre ceea ce este mai bine pentru corpul nostru. Dormitul este o parte importantă a vieții noastre și iată de ce ar trebui să ne reconsiderăm obiceiurile de dormit.

Sponsored links

Noi am descoperit că unele dintre problemele cu care ne confruntăm în viața noastră de zi cu zi ar putea fi legate de poziții incorecte de somn, cum ar fi dormitul pe burtă sau dormitul pe partea dreaptă.

1. Provoacă arsuri la stomac

Poziția de dormit pe partea dreaptă poate provoca o problemă numită Boala de reflux gastroesofagian (BRGE) sau poate agrava această problemă pentru oricine se confruntă deja cu ea. Acest lucru se întâmplă atunci când acidul și conținutul din stomac se ridică în esofag. Valva care împiedică ieșirea acidului în afara zonei stomacului nu poate controla refluxul din cauza gravitației dată de această poziție, iar conținutul stomacului ajunge în esofag, provocând arsuri, durere, gust acru sau acid în gură, respirație urât mirositoare și uneori chiar dureri în piept.

Este mai bine să:

Sponsored links

Dormiți pe partea stângă și să adăugați o înclinație în partea de sus a corpului. S-a dovedit că acest lucru ajută persoanele care suferă de episoade de reflux gastriesofagian să simtă ușurare prin ameliorarea arsurilor la stomac. În această poziție de somn, stomacul se află în poziția corectă care forțează alimentele să rămână în stomac și să nu se scurgă în zona superioară a stomacului și în afara valvei esofagului.

2. Este rău pentru coloana vertebrală și spate

Această postură de somn este legată de durerile cronice de spate, potrivit experților. Presiunea exercitată pe spate și pe coloana vertebrală pe parcursul nopții în această postură este extremă, deoarece cea mai mare parte a greutății dvs. este ținută în acele părți ale corpului. Coloana vertebrală nu este așezată într-o poziție naturală și de aceea s-ar putea să vă simțiți amorțit ocazional sau să simțiți nevoia să vă întindeți când schimbați poziția.

Este mai bine să:

Dacă nu puteți adormi în nicio altă poziție, puteți regla această poziție de dormit într-un mod care vă ajută să vă curbați în mod natural coloana vertebrală. Încercați să așezați 2 perne sub corp, una sub pelvis și alta sub cap. Însă, cea mai bună poziție de somn pentru a reduce durerile de spate este să stai întins pe spate sau în lateral cu o pernă sub cap și una între picioare.

Sponsored links

3. Poate provoca probleme cronice ale gâtului

Este imposibil să respirați corect când dormiți pe burtă, dacă nu vă întoarceți gâtul în lateral. Această poziție de somn ar putea duce la dezvoltarea unor probleme cronice ale gâtului, cum ar fi hernia de disc, deoarece capul și coloana vertebrală nu sunt aliniate și gâtul este forțat să se răsucească. Seria de oase din coloana vertebrală sunt protejate de discuri. O poziție de somn incorectă constantă poate deteriora părțile gelatinoase ale acelor discuri și poate duce la dureri cronice.

Este mai bine să:

Dormitul pe spate este cea mai naturală poziție pentru întregul corp. Medicii sugerează această poziție persoanelor care suferă de dureri cronice ale coloanei vertebrale din cauza artritei. Cel mai bine este să dormiți cu o mică înclinație a gâtului, cu o pernă de spumă sub el. De asemenea, puteți încerca o pernă sub fiecare braț pentru a vă elibera complet gâtul de greutate și presiune.

4. Poate exercita o presiune suplimentară asupra bebelușului

Sponsored links

Dacă ești pe cale să devii mamă, trebuie să fii foarte atentă la obiceiurile tale de somn, nu numai pentru bebeluș, ci și pentru propria sănătate și confort. Dormitul pe burtă este poziția numărul unu de evitat, deoarece greutatea suplimentară din mijlocul corpului exercită o presiune prea mare asupra coloanei vertebrale. Mai mult decât atât, această postură nu îi oferă copilului spațiul de care are nevoie pentru a se mișca liber, deoarece este strâns între pat și coloana vertebrală.

Este mai bine să:

Medicii le sfătuiesc pe toate femeile însărcinate să încerce să doarmă pe partea stângă, deoarece această poziție crește fluxul sanguin și asigură nivelurile maxime de oxigen atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș.

5. Poate provoca riduri faciale

Dormitul cu o parte a feței pe pernă este inevitabil atunci când dormi pe burtă sau pe o parte. Studiile au arătat că acesta este cel mai rău lucru pe care îl puteți face pentru față, deoarece presiunea aplicată pe ambele părți ale pielii feței poate provoca riduri faciale în timp.

Este mai bine să:

Dormitul pe spate este cea mai bună soluție pentru a evita ridurile. Fața ta nu este împinsă pe pernă, porii pielii tale pot respira și eviți presiunea de orice fel.

6. Se adaugă o presiune inutilă asupra sânilor și poate provoca probleme.

Ca femeie, este foarte important să știți ce poziție este cel mai bine de evitat pentru a acea sâni sănătoși. Experții spun că, odată cu poziția înclinată, exercitați o presiune inutilă pe piept, ceea ce ar putea provoca durere în unele cazuri. Pe de altă parte, dormitul pe o parte poate provoca, în timp, lăsarea sânilor în timp, deoarece gravitația îi trage în mod natural în jos.

Sponsored links

Este mai bine să:

Încearcă să dormi pe spate. Acest lucru vă va ajuta, de asemenea, să vă mențineți sânii relaxați, fără a adăuga o presiune suplimentară asupra pieptului.

Bonus: Obțineți o sănătate cardiacă mai bună dormind pe partea stângă.

Dormitul pe partea stângă este bun pentru funcționarea inimii. După cum explică medicul, în această poziție inima funcționează mai eficient și mai odihnitor. Dormitul pe partea stângă determină, de asemenea, circulația sângelui să funcționeze mai ușor.

A dormi bine noaptea este extrem de important. Care este poziția ta preferată de dormit? Aveți obiceiuri specifice care vă ajută să vă odihniți la maxim? Împărtășiți-vă gândurile în comentarii.

Sponsored links