6 Motive pentru care consumul de nuci este o necesitate pentru sănătatea ta

Nucile sunt extrem de dense în nutrienți, deoarece au cantități mari de proteine ​​vegetale, fitochimice și antioxidanți, pe lângă faptul că sunt pline de vitamine, minerale și fibre alimentare.

Sponsored links

Nucile și semințele sunt nu numai bune pentru sănătatea ta, ci și pentru o gustare delicioasă. Sunt ușor de purtat într-o geantă și de luat oriunde și să le includeți în dieta dvumneavoastră, mai ales în sezonul de toamnă și iarnă. Dar dacă sunteți în căutarea unui singur tip de nucă care le guvernează pe toate, nucile sunt ceea ce aveți nevoie.

Consumul de nuci este asociat cu o serie de beneficii pentru sănătate:

1. Nucile ajută inima

Un studiu recent publicat în Jurnalul Colegiului American de Cardiologie indică faptul că consumul regulat de nuci este foarte bun pentru sănătatea inimii tale și poate chiar reduce riscurile de boli cardiovasculare. Acest studiu spune că, în afară de scăderea nivelului de colesterol, consumul pe termen lung de nuci este, de asemenea, asociat cu reducerea inflamației în organism. Ambii acești factori îmbunătățesc enorm sănătatea inimii.

Deci, consumul regulat de nuci vă poate menține inima sănătoasă și fericită. Dar acesta nu este singurul beneficiu pe care îl poți obține din consumul de nuci în fiecare zi. Următoarele sunt alte cinci avantaje:

2. Îmbunătățește funcția cognitivă

Sponsored links

S-ar putea să fi observat că nucile arată ca niște creiere minuscule și acesta este doar modul naturii de a sugera unul dintre cele mai mari beneficii ale consumului de nuci. Nucile au polifenoli, vitamina E, acizi grași omega-3 și omega-6, toți fiind grozavi pentru creierul tău. Nu numai că nucile reduc stresul oxidativ și deteriorarea creierului, dar îmbunătățesc și memoria și alte funcții cognitive.

3. Ajută la controlul greutății

Studiile arată că nucile vă pot ajuta să vă controlați mai bine pofta de mâncare și, prin urmare, să vă mențineți greutatea sub control. Acest lucru nu se datorează numai faptului că nucile sunt bogate în nutrienți și vă pot menține să vă simțiți sătul pentru mai mult timp, ci și pentru că se crede că polifenolii din nuci activează partea creierului care ajută la reglarea indicațiilor alimentare. Prin urmare, consumul de nuci vă poate ajuta și să vă gestionați poftele alimentare.

4. Ajută sănătatea intestinală

Consumul de câteva nuci în fiecare zi vă poate ajuta să vă mențineți microbiomul intestinal, care joacă un rol semnificativ în toate funcțiile digestive. Studiile indică faptul că consumul de nuci este corelat pozitiv cu o creștere a bacteriilor intestinale bune și poate chiar ajuta intestinele să producă o enzimă numită butirat care susține sănătatea intestinală.

Sponsored links

5. Poate îmbunătăți tensiunea arterială și nivelul glucozei

Multe studii indică faptul că nucile pot ajuta la menținerea sub control a tensiunii arteriale și unele chiar sugerează că consumul de cantități mai mari de nuci poate scădea nivelul tensiunii arteriale diastolice. În mod similar, se consideră că atât consumul de ulei de nucă, cât și de miez de nucă ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge, reducând astfel riscul de diabet de tip 2.

6. Poate reduce riscurile de cancer

După cum am menționat anterior, nucile sunt pline de antioxidanți care ajută la reducerea stresului oxidativ și a leziunilor celulare. Un tip de polifenoli din nuci, care se numesc elagitanini, sunt deosebit de eficienți în acest sens. Studiile arată că acești polifenoli previn cancerul colorectal, precum și cancerele legate de hormoni, cum ar fi cancerul de sân și cancerul de prostată.

Sponsored links