6 Motive pentru care ar trebui să nu mai folosiți făină albă

De ce ar fi bine să renunțați la făina albă o perioadă.

Dacă nu acorzi prea multă atenție la ceea ce mănânci, probabil că alimentația ta este plină de făină rafinată. Dacă mesele tale constau în covrigi, pâine prăjită, cereale, pizza sau paste, făina rafinată s-a strecurat în rutina ta zilnică.

Sponsored links

Făina albă se folosește pentru pâine, cereale, biscuiți, prăjituri, aluat de pizza. Deci, care este marea problemă? Făina rafinată face ravagii în corpurile noastre.

David Ludwig, MD, PhD este directorul Centrului de Prevenire a Obezității Fundației New Balance de la Spitalul de Copii din Boston. El a explicat : „Acum, că grăsimile trans sunt în mare parte din alimentație, carbohidrații rafinați , inclusiv produsele din cereale rafinate, sunt influența cea mai dăunătoare în dieta americană de astăzi”.

Iată șase efecte negative ale făinii rafinate:

1. Provoacă un dezechilibru acido-alcalin

Un nivel de pH sănătos în organism este de 7,4. O dietă bogată în alimente acide obligă organismul să ia calciul din oase. Cerealele sunt considerate a fi un aliment acid. Studiile au arătat că o dietă bogată în cereale rafinate este legată de pierderea osoasă. O dietă acidă dăunează și sistemului imunitar, făcând organismul mai vulnerabil la boli.

Sponsored links

2. Crește nivelul zahărului din sânge

Dacă ai obiceiul de a alege grâul pentru că crezi că este varianta mai sănătoasă, gândește-te din nou. Alimentele făcute cu făină de grâu sunt și mai dăunătoare organismului tău. Un carbohidrat din grâu cunoscut sub numele de amilopectină A este mai ușor transformat în zahăr care ajunge în sânge, decât orice alt carbohidrat. Doar două felii de pâine de grâu vă pot crește nivelul de zahăr din sânge mai mult decât câteva batoane de bomboane sau șase lingurițe de zahăr!

3. Provoacă inflamație

O dietă plină de cereale provoacă inflamații în organism. Nivelul zahărului din sânge crește și glucoza se acumulează în sânge, determinând-o să se atașeze de proteinele din apropiere. Rezultatul este o reacție chimică numită glicație. Glicația este un proces proinflamator care joacă un rol în multe boli inflamatorii, inclusiv artrita și bolile de inimă.

4. Îți încetinește metabolismul

Sponsored links

Cercetările au arătat că organismul poate ajunge să schimbe nutrienții în depozitul de grăsimi atunci când consumi alimente care au un indice glicemic ridicat. În loc să-ți alimenteze corpul, alimentele făcute cu făină rafinată încetinesc arderea grăsimilor și, de fapt, ajută la depozitarea grăsimilor. Acest proces duce la încetinirea metabolismului, ceea ce poate duce la creșterea în greutate.

5. Distruge sănătatea intestinală

Studiile au arătat că lectinele din cereale provoacă inflamarea mucoasei intestinale. Când ingerați făină rafinată, se pierde 80% din fibrele din alimente. Corpul tău nu primește fibrele de care are nevoie, iar carbohidrații ajung să se elibereze rapid. Fără fibre, corpul tău nu este capabil să curețe resturile din intestin pentru a-ți ajuta corpul să se detoxifieze.

6. Poate declanșa alergii alimentare sau intoleranță

Grâul este considerat unul dintre cei mai mari declanșatori ai alergiilor și intoleranței alimentare. Un tip de proteină găsit în multe cereale – glutenul – conferă aluatului elasticitatea sa. Reține bulele de aer și dă pâinii o textură mai moale. Grâul conține acum mai mult gluten decât oricând. Oamenii care au o sensibilitate la gluten nu sunt adesea conștienți de problema de bază care le provoacă simptomele.

Sponsored links

Sponsored links