6 Motive pentru a lua o lingură de ulei de măsline pe stomacul gol în fiecare dimineață

Cei mai mulți dintre noi folosim ulei de măsline ca ulei de gătit și pentru salate, dar consumul acestuia pe stomacul gol vă va ajuta să obțineți cele mai multe beneficii. Este cunoscut pentru efectele sale benefice asupra inimii, dar minunile pe care le poate face pentru corpul tău sunt mult mai multe.

Sponsored links

Este posibil că ideea de a lua o lingură de ulei pe stomacul gol să nu-ți sune foarte atrăgătoare, dar are atât de multe efecte incredibile asupra corpului tău încât merită încercat.

6. Îți transformă pielea

Uleiul de măsline este un ingredient esențial în multe produse cosmetice și, de asemenea, vă poate aduce beneficii pielii dacă îl includeți în alimentația dumneavoastră. Reduce roșeața și umflarea și vă poate menține fața fără riduri pentru mai mult timp.

Uleiul de măsline are proprietăți antibacteriene puternice și servește ca un dezinfectant natural.

5. Te poate ajuta să slăbești

Sponsored links

Numeroase studii au arătat că respectarea unei diete mediteraneene, bogată în ulei de măsline, are un efect pozitiv asupra greutății corporale.

Peste 180 de persoane au participat la un studiu de 3 ani care a arătat că consumul de ulei de măsline le-a ajutat să slăbească.

4. Este benefic pentru creierul tău

Consumul regulat de ulei de măsline ajută la eliminarea acumulării de placă în celulele creierului. Aceste plăci pot provoca boala Alzheimer, cea mai frecventă boală mintală din lume.

Persoanele care consumă ulei de măsline în mod regulat au o memorie mai bună decât cei care u o dietă săracă în grăsimi.

Sponsored links

3. Îți susține sănătatea oaselor

Oligoelementele din uleiul de măsline pot aduce beneficii persoanelor cu poliartrită reumatoidă. Acest lucru funcționează cel mai bine atunci când este combinat cu ulei de pește, o sursă bogată de acizi grași omega-3.

Compușii prezenți în uleiul de măsline extravirgin îmbunătățesc rezistența oaselor, combate durerile articulare și rigiditatea matinală cauzate de artrită.

2. Reduce inflamația

Introducerea în alimentație a uleiului de măsline și a altor alimente cu acizi grași omega-3 reduce inflamația din organism, iar acest lucru poate ajuta la prevenirea sau vindecarea diferitelor afecțiuni ale pielii cauzate de inflamație.

1. Este bun pentru sănătatea ta intestinală

Unele tipuri de bacterii care trăiesc în stomac pot provoca ulcere gastrice. S-a demonstrat că uleiul de măsline luptă împotriva bacteriilor dăunătoare, dintre care unele sunt rezistente la antibiotice.

Sponsored links

Doar 30 de grame de ulei de măsline extravirgin pe zi pot ucide bacteriile dăunătoare în doar 14 zile.

Uleiul de măsline face deja parte din alimentația ta? Ai observat cum îți influențează corpul?

Sponsored links