6 motive ascunse care te împiedică să rămâi însărcinată

Sunt multe cauze care te pot împiedica să rămâi însărcinată. Noi am făcut o listă cu șase dintre ele.

Sponsored links

6. Consumi prea multe grăsimi trans

6 Hidden Reasons Why You Can’t Get PregnantConsumul de grăsimi trans – care se pot afla în produse de patiserie, pizza, gustări precum chipsuri, alimente prăjite – pot avea un impact negativ asupra fertilității, ceea ce înseamnă că ovulația nu are loc. Încercați să limitați consumul acestor alimente, deoarece consumul lor în loc de carbohidrați sănătoși poate crește cu 73% riscul de tulburare ovulatorie. Când simțiți nevoia să consumați astfel de mâncăruri care conțin grăsimi trans, este mai bine să le înlocuiți cu gustări precum banane, pâine crocantă de secară, migdale sau iaurt cu fructe de pădure.

5. Faci prea multe exerciții fizice

Exercițiile fizice vă pot îmbunătăți fertilitatea, dar este important să nu exagerați. A face prea mult vă poate da peste cap echilibrul energetic și vă poate afecta negativ ciclul reproductiv. Cercetările au arătat că exercițiile zilnice lungi și intense vă pot afecta capacitatea de a rămâne gravidă. Moderația este cheia pentru menținerea sănătății și a bunăstării.

Sponsored links

4. Indicele de masă corporală este scăzut

6 Hidden Reasons Why You Can’t Get PregnantA avea un IMC mai mic decât cel normal te poate supune unui risc crescut de disfuncție ovariană, infertilitate și naștere prematură. Tulburările alimentare pot fi asociate cu un IMC mai mic și uneori pot avea un impact negativ asupra menstruației și fertilității. Dacă nu vă simțiți capabilă să vă monitorizați nutriția, puteți utiliza aplicații specializate care vă vor ține evidența caloriilor și greutății, precum și alte caracteristici legate de sănătate.

3. Partenerul tău este stresat

6 Hidden Reasons Why You Can’t Get PregnantStudiile arată că fertilitatea unui bărbat este afectată în mod semnificativ de factorii de stres ai vieții, inclusiv munca, familia și viața socială. A fi incapabil să facă față acestor probleme are cel mai mare impact negativ.

2. Folosești un lubrifiant greșit

Sponsored links

Pentru a îmbunătăți șansele unei sarcini, alegeți cu grijă tipul corect de lubrifiant pentru dvs. Vestea bună: există lubrifianți care pot fi benefici pentru fertilitatea masculină. Unii lubrifianți au nivelul adecvat de pH (7,2-8,0). Alții conțin ioni de magneziu și calciu care imită propriile fluide naturale ale organismului. De asemenea, s-a dovedit că uleiul pentru bebeluși poate funcționa.

1. Nu îți poți calcula corect perioada fertilă


Uneori este greu să faci predicții exacte, mai ales dacă menstruația este neregulată. Cu toate acestea, tehnologia vă poate ajuta. Există aplicații precum Flo Period Tracker (gratuit pentru iOS și Android) care fac predicții precise de ciclu. În plus, odată ce rămâneți însărcinată, puteți păstra aplicația trecând pur și simplu la modul sarcină și bucurându-vă de informații despre dezvoltarea bebelușului și informații personalizate despre sănătate.

Sponsored links