6 Moduri super eficiente de a elimina grăsimea de pe abdomen

Grăsimea de pe abdomen nu numai că arată rău, dar poate duce la apariția mai multor probleme de sănătate, printre care se număă și diabetul și bolile de inimă. Prin urmare, trebuie să scapi de ea cât mai curând posibil. Pentru a afla dacă ai probleme cu excesul de grăsime din zona abdominală, măsoară-ți talia cu o centură centimetru.

Sponsored links

Dacă ești bărbat, rezultatul nu trebuie să depășească 102 cm, dacă ești femeie – 88 cm. Cei care au o talie mai mare trebuie să facă urgent ceva pentru a scăpa de această grăsime încăpățânată din zona abdomenului. Citiți aceste 6 moduri dovedite de a elimina grăsimea de pe burtă și veți scăpa de această problemă o dată pentru totdeauna!

 

1. Nu mânca zahăr și evită băuturile îndulcite

Zahărul rafinat afectează negativ metabolismul. Zaharoza este împărțită în organism în glucoză și fructoză. Dacă mănânci mult zahăr, fructoza intră în ficat în cantități în exces, iar apoi ficatul o reciclează în grăsime. Și conform studiilor este depozitată în zona taliei.

Mai rău decât zahărul, este zahăr lichid. Băuturile dulci nu sunt înregistrate de creier precum este prăjitura sau dulciurile, așa că o persoană le poate bea în cantități nelimitate. Cu toate acestea, ele afectează semnificativ aportul caloric general. Ba mai mult, băuturile îndulcite cresc riscul de obezitate la copii cu 60%.

Prin urmare, primul pas către un abdomen plat este o schimbare a alimentației de zi cu zi. Evitați băuturile îndulcite, sucurile ambalate și, de asemenea, băuturile pentru sportivi care sunt îndulcite. Înlocuiți băuturile zaharoase cu fructe.

Sponsored links

2. Mănâncă mai multe proteine

Proteina este cel mai important macronutrient pentru pierderea în greutate. Reduce pofta de mâncare, accelerează metabolismul cu 80-100 kcal pe zi și ajută la consumul cu 441 de kilocalorii mai puțin. Proteina ajută nu numai să slăbești, ci și să nu te îngrași înapoi după revenirea la dieta obișnuită.

Studiile arată că persoanele care mănâncă mai multe proteine ​​au mult mai puține grăsimi abdominale. Studiile confirmă, de asemenea, o scădere a riscului de mărire a abdomenului în următorii cinci ani.

Pentru a obține efectul dorit, crește cantitatea de proteine ​​din dietă la 25-30%. Puteți face acest lucru cu ajutorul ouălor, peștelui, fructelor de mare, fasolei, nucilor, cărnii și a produselor lactate. Ca bonus suplimentar, gătiți cu ulei de cocos, acesta ajută și în lupta împotriva grăsimii de pe burtă.

3. Redu carbohidrații din dieta ta

Sponsored links

Dietele cu conținut scăzut de carbohidrați s-au dovedit a fi mai eficiente decât dietele sărace în grăsimi. Un efect suplimentar al unei diete sărace în carbohidrați este excreția rapidă a apei din organism. Prin urmare, rezultatul pe cântar va fi vizibil în două zile.

Pentru a pierde câteva kilograme, este suficient să renunți la carbohidrații rafinați. Dacă doriți să slăbiți rapid, reduceți doza zilnică de carbohidrați la 50 de grame pe zi. Acest lucru va duce la o stare de cetoză, când organismul folosește grăsimile ca energie.

4. Mănâncă alimente bogate în fibre

Fibrele ajută la pierderea în greutate, în special fibrele solubile. Ele absorb apa și formează un gel strâns, care este reținut în intestin. Ca urmare, mișcarea alimentelor prin tractul digestiv încetinește, ceea ce dă o senzație de sațietate mai îndelungată și reduce pofta de mâncare.

Un studiu a arătat că 14 grame de fibre zilnic reduc aportul de calorii cu 10% și duc la o pierdere de 6 kilograme în timp de patru luni. Într-un alt experiment, utilizarea a 10 grame de fibre solubile pe zi a dus la o scădere a grăsimii abdominale cu 3,7%.

Sponsored links

Prin urmare, consumați mai multe legume, fructe, leguminoase, unele cereale, de exemplu ovăz. Ca supliment, puteți folosi glucomanan, o substanță din rădăcinile plantei konjak. Aceasta este una dintre cele mai vâscoase fibre alimentare, iar eficiența sa pentru pierderea în greutate este dovedită științific.

5. Exerciții fizice

Exercițiile fizice sunt importante nu numai pentru controlul greutății, ci și pentru sănătate în general. Dacă vrei să scapi de grăsimea de pe burtă, ar trebui să fii atent nu numai la exercițiile pentru abdomene. Studiile confirmă că nu există ardere locală a grăsimilor, slăbirea nu afectează volumul stomacului.

E bine de știut că, mersul pe jos, alergatul, înotul și alte exerciții aerobe luptă eficient împotriva grăsimii din zona taliei. De asemenea, ajută la prevenirea creșterii în greutate în viitor. În plus, exercițiile fizice reduc inflamația, nivelul zahărului din sânge și minimizează tulburările metabolice.

6. Monitorizează ceea ce mănânci

Mulți oameni nu au idee ce și cât mănâncă și tind să subestimeze sau să supraestimeze conținutul caloric general al alimentației și conținutul de macronutrienți din aceasta. Pentru a schimba această situație, va trebui să cântăriți toate produsele.

Dacă nu măsori porții și nu scrii numărul de calorii, proteine, grăsimi, carbohidrați, atunci pur și simplu nu poți crește aportul de proteine ​​la 25-30% din valoarea calorică totală. Tot ce aveți nevoie pentru a controla dieta este un cântar de bucătărie, o aplicație pentru reținerea rezultatelor și o formulă simplă pentru calcularea caloriilor în preparate complexe.

Noi ne dorim ca tu și cei apropiați să trăiți o viață sănătoasă și fericită! Sănătatea ta este un lucru valoros; Ai grijă de corpul tău și de mintea ta, astfel încât să-ți poți trăi viața la maximum – Amintește-ți că primești doar o singură viață!

Vă rugăm să împărtășiți acest articol cu prietenii și familia dvs. și să ne spuneți ce credeți în comentariile de mai jos.

Sponsored links

Sponsored links