6 moduri simple de a reduce retenția de apă

Retenția de apă apare atunci când excesul de lichide se acumulează în interiorul corpului. Este, de asemenea, cunoscută sub numele de retenție de lichide sau edem.

Sponsored links

Retenția de apă are loc în sistemul circulator sau în țesuturi și cavități. Poate provoca umflături la nivelul mâinilor, picioarelor, gleznelor și picioarelor.

Există mai multe motive pentru care se întâmplă acest lucru, iar multe dintre ele nu sunt îngrijorătoare. Unele femei au retenție de apă în timpul sarcinii sau înainte de perioada menstruală. Persoanele care sunt inactive din punct de vedere fizic, cum ar fi atunci când stau în pat sau au zboruri lungi, pot fi de asemenea afectate.

Retenția de apă poate fi, de asemenea, un simptom al unei afecțiuni medicale severe, cum ar fi bolile renale sau insuficiența cardiacă. Dacă aveți o retenție bruscă sau severă de apă, solicitați imediat asistență medicală. În cazurile în care umflarea este ușoară și nu există o stare de sănătate subiacentă, este posibil să puteți reduce retenția de apă cu câteva trucuri simple.

Iată 6 moduri de a reduce retenția de apă:

1. Mănâncă mai puțină sare

Sodiul se leagă de apa din corp și menține fluidele atât în ​​interiorul, cât și în exteriorul celulelor. Dacă mănânci deseori mese bogate în sare, cum ar fi multe alimente procesate, corpul tău poate reține apa. Aceste alimente sunt cea mai mare sursă alimentară de sodiu.

Cel mai frecvent sfat pentru reducerea retenției de apă este scăderea aportului de sodiu. Cu toate acestea, dovezile din spatele acestei afirmații sunt împărțite. Mai multe studii au descoperit că aportul crescut de sodiu duce la o mai mare retenție de lichid în interiorul corpului.

Sponsored links

Pe de altă parte, un studiu efectuat la bărbați sănătoși nu a găsit același efect, astfel încât rezultatele pot depinde de individ.

2. Creșteți aportul de magneziu

Magneziul este un mineral foarte important.

Este implicat în mai mult de 300 de reacții enzimatice care mențin corpul funcțional. Creșterea aportului de magneziu poate ajuta la reducerea retenției de apă. Un studiu a constatat că 200 mg de magneziu pe zi au redus retenția de apă la femeile cu simptome premenstruale.

Sursele bune de magneziu includ nuci, cereale integrale, ciocolată neagră și legume cu frunze verzi. De asemenea, este disponibil ca supliment. Puteți găsi suplimente de magneziu la farmacie locală sau online.

3. Creșteți aportul de vitamina B6

Vitamina B6 este un grup de mai multe vitamine înrudite. Acestea sunt importante pentru formarea celulelor roșii din sânge și îndeplinesc multe alte funcții în organism. S-a demonstrat că vitamina B6 reduce retenția de apă la femei.

Sponsored links

Alimentele bogate în vitamina B6 includ banane, cartofi, nuci și carne. De asemenea, puteți achiziționa suplimente de vitamina B6 de la farmacie locală sau online.

4. Mănâncă mai multe alimente bogate în potasiu

Potasiul este un mineral care îndeplinește mai multe funcții importante. De exemplu, ajută la transmiterea semnalelor electrice care mențin corpul în funcțiune. De asemenea, poate aduce beneficii sănătății inimii.

Potasiul ajută la reducerea retenției de apă în două moduri, prin scăderea nivelului de sodiu și creșterea producției de urină. Bananele, avocado și roșiile sunt exemple de alimente bogate în potasiu.

5. Încercați să luați păpădie

Păpădia (Taraxacum officinale) este o plantă care a fost folosită ca diuretic natural în medicină de mult timp. Diureticele naturale pot ajuta la reducerea retenției de apă, făcându-vă să urinați mai des.

Într-un studiu, 17 voluntari au luat trei doze de extract de frunze de păpădie pe o perioadă de 24 de ore. Aceștia și-au monitorizat aportul și producția de lichide în următoarele zile și au raportat o creștere semnificativă a cantității de urină produsă.

Sponsored links

Deși acesta a fost un mic studiu fără grup de control, rezultatele indică faptul că extractul de păpădie poate fi un diuretic eficient. Mai mult, studiile sugerează că păpădia poate avea multe alte beneficii potențiale. Găsiți extract de păpădie la orice plafar.

6. Evitați carbohidrații rafinați

Consumul de carbohidrați rafinați duce la creșteri rapide ale nivelului de zahăr din sânge și insulină.

Nivelurile ridicate de insulină determină corpul tău să rețină mai mult sodiu prin creșterea reabsorbției de sodiu în rinichi. Acest lucru duce la un volum mai mare de lichid în interiorul corpului. Exemple de carbohidrați rafinați includ zaharuri și cereale procesate, cum ar fi zahărul alb și făina albă.

Alte modalități de reducere a retenției de apă

Există câteva alte modalități potențial eficiente de a reduce retenția de apă.

-Fă mișcare: pur și simplu mergând chiar și un pic poate fi eficient în reducerea acumulării de lichide în unele zone,
precum membrele inferioare. Ridicarea picioarelor cât mai sus, poate ajuta, de asemenea.
-Bea mai multă apă: Unii cred că creșterea aportului de apă poate, paradoxal, reduce retenția apei.
-Coada calului: Un studiu a constatat că

planta coada calului are efecte diuretice.
-Pătrunjel: Această plantă are o
reputația de diuretic în medicina populară.
-Hibiscus: Roselle, o specie de hibiscus, a fost folosită în medicina populară ca
diuretic. Un studiu recent susține, de asemenea, acest lucru.
-Usturoi: bine cunoscut pentru efectul asupra răcelii, usturoiul a fost folosit de mult timp ca diuretic.

-Fenicul: Această plantă poate avea, de asemenea efecte diuretice.
-Mătase de porumb: Această plantă este
utilizată în mod tradițional pentru tratarea retenției de apă în unele părți ale
lumii.
-Urzică: Acesta este un alt remediu popular folosit pentru a reduce retenția de apă.
-Suc de afine: S-a susținut că sucul de afine poate avea efecf diuretic.

Sponsored links