6 Lucruri pe care un expert în anti-îmbătrânirea pielii nu le-ar face niciodată

Nu este absolut nicio rușine să îmbătrânești, dar pentru multe femei, a face asta cu grație este o prioritate. Deci, cum se poate face acest lucru și, în special, ce trebuie să evităm?

Sponsored links

Am cerut expertului anti-îmbătrânire Kate Kerr de la Kate Kerr London să dezvăluie  obiceiurile, rutinele de îngrijire a pielii și alegerile de stil de viață care ar putea avea un efect negativ asupra pielii și frumuseții generale.

De la ceea ce nu a lăsa în urmă când iese pe ușă, până la ceea ce ar evita înainte de culcare, iată șase lucruri pe care un expert anti-îmbătrânire nu le-ar face niciodată.

1. Nu aș ieși niciodată pe ușă, afară din casă, fără un ser antioxidant cu spectru larg și SPF 50 pe față și gât.

Se spune că 80-90% dintre simptomele de îmbătrânire a pielii sunt cauzate de expunerea la lumina UV. Din păcate, pielea își amintește fiecare minut de soare pe care l-a avut vreodată și această acumulare de stres oxidativ duce la deteriorarea celulară și la îmbătrânirea extrinsecă a pielii.

2. Nu aș sta niciodată fără serul meu cu retinol

Acesta este superstarul meu anti-îmbătrânire! Acest ingredient ingenios, un derivat al vitaminei A, este un comunicator celular care se atașează la majoritatea celulelor pielii și le spune să funcționeze ca o versiune mai tânără și mai sănătoasă a lor. Îmbunătățește textura pielii, estompează liniile și ridurile și ține petele la distanță!

Sponsored links

3. Nu aș purta niciodată machiaj în pat

Chiar și după o noapte în care am ajuns târziu acasă, mă asigur că mă demachiez dublu și îmi aplic serurile anti-îmbătrânire înainte de a mă pune în pat. Poluanții de mediu se acumulează în machiajul de pe suprafața pielii și conduc la generarea de radicali liberi. Acest atac al radicalilor liberi contribuie la descompunerea colagenului și elastinei sănătoase – proteinele care asigură structura pielii. Ca să nu mai vorbim de faptl că tenul poate deveni lipsit de strălucire, cu erupții exacerbate.

4. Am grijă să nu aleg niciodată antrenamente de rezistență cu impact mare atunci când fac mișcare

S-a dovedit că acest lucru duce la lăsarea pielii. Impactul ridicat al anumitor exerciții, cum ar fi alergarea pe distanțe lungi, provoacă micro rupturi în structura pielii. În timp, acest lucru face ca pielea să-și piardă capacitatea de a se întreține, ceea ce duce la lăsarea pielii. Pe de altă parte, s-a dovedit că exercițiile regulate, intense și cu impact redus ajută la încetinirea și chiar la inversarea semnelor îmbătrânirii.

5. Nu sar niciodată peste orele de somn

Încerc să dorm cel puțin șapte până la opt ore pe noapte. Nu numai că pielea ta este mai activă noaptea – refacerea, reînoirea și repararea – dar fiecare oră în care nu dormi este cu o oră în plus în caree ești treaz și provoacă stres asupra pielii. Când suntem treji, creăm continuu linii prin mișcare, cum ar fi încruntarea, și ne expunem pielea la agresori externi, cum ar fi UV și poluare.

6. Nu-mi lipsește niciodată masca de duminică

Îmi fac o mască de față în fiecare duminică. Aplicarea de produse anti-îmbătrânire țintite accelerează reînnoirea celulară, stimulează producția de colagen și crește absorbția de nutrienți și oxigen în celule. Acest lucru ajută la atingerea obiectivelor mele de a avea o piele mai tânără, mai sănătoasă, mai hidratată și radiantă.

Sponsored links

Sponsored links