6 Lucruri pe care trebuie să le știi despre șantajul emoțional

O persoană care te șantajează emoțional este de obicei cineva care te cunoaște foarte bine. Îți cunoaște toate secretele și vulnerabilitățile și a devenit expert în a profita de ele. Iar motivul este foarte simplu: vrea să te facă să cedezi și să faci ceea ce vrea el.

Sponsored links

Ține minte, scuza sa pentru felul în care se comportă și acționează va fi că te iubește și vrea să petreacă timp cu tine. Noi vrem să vă atenționăm cu privire la 6 dintre cele mai frecvente semne că cineva vă șantajează emoțional.

Te obligă să faci un anumit lucru

Primul pas în șantajul emoțional este o cerere. Cererea sa poate fi subtilă la început, dar în cele din urmă va deveni mai agresivă odată ce nu te supui și nu îi faci pe plac imediat.

El îți va spune că doar faci acel ceva pentru dragoste. Dar acea persoană chiar vrea să te controleze pe tine și acțiunile tale.

Însistă să faci ceea ce spune el

Sponsored links

Când cineva ne spune ce să facem, de obicei răspundem spunând „nu” sau pornind o conversație mai profundă. Exact așa ai putea reacționa atunci când spre ex. tatăl tău îți spune să nu te întâlnești cu un anumit bărbat.

Nu înțelegi de ce îți cere asta și ești în conflict cu ei. Acest lucru adaugă și mai multă tensiune relației, deoarece tatăl tău nu are intenția de a se răzgândi.

Te presează tot mai mult

Frica, vinovăția și sentimentul de obligație sunt trei dintre „armele ” pe care o persoană care vrea să te șantajeze emoțional le va folosi pentru a continua să te preseze. Acea persoană știe să-ți apase butonul și va face orice pentru a avea succes, indiferent cât de mult te-ar răni.

S-ar putea să încerce să te învinovăţească pentru ceva ce şi-a făcut singur. De asemenea, nu vor ezita să spună că vor lua măsuri drastice dacă nu faci ceea ce spun ei.

Sponsored links

Te amenință

Dacă nimic altceva nu funcționează, persoana care vrea să te șantajeze emoțional poate începe să amenințe că îți va face rău sau că își va face lui rău. Dacă este vorba de șeful tău, el ar putea amenința să te concedieze sau să-ți dea o poziție inferioară la muncă. El pune toată presiunea asupra ta, așa că vei deveni astfel de vină pentru orice s-ar întâmpla rău.

Ele creează o ceață de confuzie în capul tău și te fac să te simți responsabil pentru întreaga situație, oricare va fi rezultatul.

Te va acuza de ceva ce nu ai făcut

Acesta este un alt truc la care o persoană care vrea să te șantajeze emoțional va apela. Acest lucru se datorează faptului că fie acea persoană a fost rănită în trecut și se teme să nu fie rănită sau părăită din nou, fie el înșală și spune că tu faci la fel, doar pentru a se simți mai bine mental.

Sponsored links

Aceste crize de furie vin și pleacă și simți mereu că faci ceva greșit. Începi să presupui că ești vinovat de fiecare dată când partenerul tău creează o scenă.

Face scene dramatice în public

Gelozia este un motiv important pentru care partenerul tău poate începe să fie abuziv emoțional. Nu îi place când vorbești cu alți oameni, ca atunci când intri într-un restaurant și îi zâmbești persoanei care te salută.

El continuă să facă o scenă dramatică despre asta și ajungi să te simți vinovat. Te simți neputincios pentru faptul că continui să faci aceleași greșeli, în ciuda faptului că știi cât de mult suferă partenerul tău.

Te-ai simțit vreodată șantajat emoțional de cineva apropiat, cum ar fi partenerul tău, mama ta sau cea mai bună prietenă?

Sponsored links