6 lucruri care se întâmplă în corpul tău când mănânci turmeric în fiecare zi

Curcuma a fost folosită de peste 4.000 de ani pentru a trata o varietate de afecțiuni. Studiile arată că turmericul poate ajuta la combaterea infecțiilor și a unor tipuri de cancer, la reducerea inflamației și la tratarea problemelor digestive. – Centrul Medical al Universității din Maryland

Sponsored links

1. REDUCE INFLAMAȚIA

Se crede că turmericul este un puternic antiinflamator. Curcumina, unul dintre compușii cei mai abundenți ai turmericului, a fost remarcată în diferite studii pentru proprietățile sale antiinflamatoare excelente.

Conform unui studiu, turmericul a depășit ca eficacitate multe dintre medicamentele prescrise pentru o varietate de afecțiuni cronice, debilitante. S-a demonstrat că acesta nu are efecte secundare semnificative.

2. REDUCE RISCUL DE CANCER

În timp ce studiile care constată eficacitatea turmericului împotriva cancerului sunt în stadii incipiente, alte studii de laborator au dat rezultate promițătoare. Cercetătorii de la Societatea Americană a Cancerului au remarcat că curcumina, compusul predominant în turmeric: „interferează cu mai multe căi moleculare importante implicate în dezvoltarea, creșterea și răspândirea cancerului”.

Într-un alt studiu publicat de Biblioteca Națională de Medicină din SUA și Institutele Naționale de Sănătate, cercetătorii punctează din nou proprietățile curcuminei de combatere a cancerului.

În rezumatul lor, cercetătorii studiului au subliniat proprietățile curcuminei de combatere a cancerului într-un mod răsunător:

Sponsored links

„Activitatea curcuminei raportată împotriva leucemiei și limfomului, a cancerelor gastro-intestinale, a cancerelor genito-urinare, a cancerului de sân, a cancerului ovarian, a carcinomului cu celule scuamoase la nivelul capului și gâtului, cancerul pulmonar, melanomul, cancerele neurologice și sarcomul reflectă capacitatea sa de a elimina ținte multiple.”

3. ÎMBUNĂTĂȚEȘTE DIGESTIA ȘI ELIMINĂ TULBURĂRILE DIGESTIVE

Deoarece curcuma este un antiinflamator atât de puternic, este eficientă și pentru îmbunătățirea digestiei și reducerea unor simptome ale tulburărilor digestive.

Un studiu efectuat la Universitatea din Maryland Medical Center a observat o varietate de afecțiuni diferite în care turmericul poate fi util, inclusiv indigestia și colita ulcerativă. Iată câteva dintre principalele constatări ale studiului:

– Curcumina, o componentă a turmericului, stimulează producția de bilă în vezica biliară, despre care se crede că ajută la îmbunătățirea digestiei.

– Curcuma servește ca o posibilă protecție împotriva remisiunii la cei cu colită ulcerativă, o boală cronică a tractului digestiv cu simptome intermitente.

Sponsored links

O excepție demnă de remarcat la beneficiile turmericului sunt ulcerele de stomac. Cercetătorii nu au găsit nicio dovadă de ameliorare a acestei afecțiuni. Din contra, turmericul nu este recomandat pentru această afecțiune, deoarece poate crește producția de acid gastric.

4. SUSȚINE SĂNĂTATEA CREIERULUI

Printre cele mai puternice beneficii pentru sănătate ale turmericului se numără efectele sale pozitive asupra aculumării de informații. Potrivit cercetătorilor, curcumina ajută prin îmbunătățirea capacității noastre de a învăța și de a procesa mai mult. Curcumina poate ajuta la evitarea afecțiunilor neurodegenerative – tulburări de demență și Alzheimer.

Oamenii de știință au căutat să obțină o perspectivă suplimentară asupra beneficiilor pe care curcumina le are asupra creierului prin efectuarea unui studiu, care a fost publicat ulterior în Biblioteca Publică de Științe.

Utilizând o dietă bogată în curcumină, oamenii de știință au testat performanța comportamentală la șobolani după o perioadă de timp de 6 și 12 săptămâni. Cercetătorii au remarcat îmbunătățirea memoriei spațială și non-spațială și o posibilă legătură între tratamentul cu curcumină și îmbunătățirea cunoașterii și a neurogenezii.

Cu alte cuvinte (acest lucru este incitant): curcuma poate ajuta la neuroplasticitate – dezvoltarea de noi conexiuni cerebrale, ceea ce este incredibil.

Sponsored links

5. SUSȚINE SĂNĂTATEA INIMII

Curcumina ajută și la menținerea unei inimi sănătoase. În același studiu realizat de Universitatea din Maryland, oamenii de știință au ajuns la această concluzie observând proprietățile eficiente pe care curcumina le are în îndepărtarea plăcii de pe artere. Acumularea plăcii în artere poate duce la un atac de cord sau accident vascular cerebral – o afecțiune cunoscută sub numele de ateroscleroză.

Curcumina este, de asemenea, eficientă în reducerea colesterolului rău cunoscut sub numele de LDL și în prevenirea cheagurilor de sânge. Este important de știut că, curcuma poate interacționa cu anumite medicamente pentru cheaguri de sânge – asigurați-vă că solicitați sfatul medicului înainte de a introduce curcuma în alimentația ta.

6. AMELIOREAZĂ SIMPTOMELE ARTRITEI

Datorită proprietăților antiinflamatorii se crede că este eficientă pentru ameliorarea simptomelor artritei. Mulți profesioniști din domeniul sănătății susțin ideea că turmericul este mai puternic antiinflamator decât multe – dacă nu chiar majoritatea – altor alternative farmaceutice și partea bună este că vine fără prescripție medicală.

Într-un studiu publicat în Biblioteca Națională de Medicină din SUA și Institutele Naționale de Sănătate, pacienții cu poliartrită reumatoidă care au adăugat curcumina în alimentația lor au avut o „reducere a sensibilității” și o reducere a „activității bolii” spre deosebire de cei care nu au consumat curcuma.

Sponsored links