6 Greșeli care îți distrug părul. Evită să le mai faci!

Este normal să ai zile în care părul să nu aibă un aspect plăcut, dar când zilele în care părul tău nu arată bine se transformă în săptămâni, este timpul să începi să-ți evaluezi rutina de îngrijire a părului. Pot exista lucruri pe care le faci care  îți deteriorează părul. Următoarele ar putea fi unele dintre ele:

Sponsored links

Greșeli care îți distrug părul:

1. Uscați cu aer prea fierbinte sau prea des

În timp ce comoditatea uscării părului este de înțeles, căldura care vine din feon usucă umezeala din firele dumneavoastră de păr, dăunând părului. Dacă este inevitabil să vă lăsați părul să se usuce în mod natural, uscați-l cu prosopul sau utilizați cea mai rece setare a uscătorului.

2. Folosiți instrumente de coafat ieftine

Instrumentele de coafat vă încălzesc părul pentru a vă ajuta să obțineți aspectul dorit, dar atunci când achiziționați aceste instrumente, prețul lor mic se va reflecta în deteriorarea ulterioară a părului. Cele ieftine tind să-ți ardă părul, așa că cel mai bine este întotdeauna să investești în cele mai scumpe, care cu siguranță vă vor ajuta să vă protejați mai bine părul.

3. Nu folosiți protecție împotriva căldurii

Sponsored links

Când uscați și coafați părul, acesta devine expus la o căldură pe care nu o poate suporta. Este necesar să te asiguri că pentru acele momente când îți usuci și coafezi părul, ai un spray de protecție împotriva căldurii pentru a-ți proteja părul de a fi deteriorat de căldură. Doar pulverizați-l și aplicați-l uniform, mai ales pe vârfuri, deoarece acestea sunt cele mai vulnerabile la deteriorare.

4. Vă spălați părul prea des

Scalpul produce uleiuri care vă ajută să vă protejați pielea de uscare, iar spălarea prea des a părului vă îndepărtează aceste uleiuri de pe scalp. Pentru a vă menține scalpul hidratat, ar trebui să vă spălați doar o dată la două sau la trei zile pentru a vă menține părul sănătos, în timp ce îl mențineți curat. În alte zile, puteți folosi șampon uscat pentru a ajuta la controlul grăsimii de pe păr.

5. Ești prea dură cu părul

Fie că îl chinui prea mult în timp ce îl coafezi, sau nu descurci ușor încurcăturile, ar trebui să fii cât mai blândă posibil atunci când îți aranjezi părul pentru a evita ruperea. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că nu ar trebui să porți părul strâns într-o coadă prea strânsă, și că atunci când îl uscați după duș, nu ar trebui să îl strângeți prea tare cu prosopul.

Sponsored links

6. Folosiți produse cu substanțe chimice dure

Există produse care sunt pline cu substanțe chimice pe care nu le doriți pe păr, în special sulfați precum lauril sulfat de sodiu. În timp ce aceste substanțe chimice vă curăță părul, de asemenea, vă dezlipesc uleiuri naturale din firul de păr, determinându-l să se usuce. Pentru o atingere mai blândă, ar trebui să căutați produse care nu au în compoziție sulfați.

Sponsored links