6 alimente pe care trebuie să le eviți înainte de ora 10 dimineața pentru a îți menține corpul în formă

Știința și micul dejun sunt adesea contradictorii. Pe de o parte, industria alimentară insistă asupra faptului că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, în ciuda faptului că omiterea acestuia nu are cu adevărat consecințe negative. Pe de altă parte, un mic dejun consistent și calitativ vă poate îmbunătăți starea de spirit și preveni depresia. Se pare că trucul este să știi ce să mănânci și ce să nu mănânci la micul dejun.

Sponsored links

Având în vedere acest lucru, noi am analizat care dintre alimente sunt cele mai bune pentru a fi consumate înainte de ora 10 dimineața pentru a rămâne sănătoși și în formă și motivele care stau la baza acestui lucru.

1. Pâine prăjită cu unt

6 Foods That Are Better Avoid Before 10 AM to Keep Your Body Fit

Spre deosebire de ceea ce cred majoritatea oamenilor, micul dejun nu ar trebui să fie neapărat o masă fără grăsimi. Trucul este să găsești tipul potrivit de grăsime pe care să îl consumi dimineața. Untul conține grăsimi care vă ajută să procesați vitaminele, dar conține, de asemenea, o mulțime de grăsimi saturate care pot provoca daune inimii dvs., precum și creșterea în greutate.

În schimb: întindeți unt de arahide pe pâine prăjită. Acest studiu a constatat că arahidele și untul de arahide pur vă pot ajuta să vă simțiți mai puțin înfometați în timpul zilei, deoarece crește producția de peptidă YY, un hormon care reglează foamea, ceea ce îl face un mic dejun excelent.

2. Fulgi mici de cereale pentru micul dejun

6 Foods That Are Better Avoid Before 10 AM to Keep Your Body Fit

Sponsored links

Cerealele pentru micul dejun sunt un clasic dificil. Deși foarte practice, cele mai populare cereale pentru micul dejun conțin o cantitate uriașă de zahăr care poate deveni ulterior grăsime abdominală. Acest studiu arată, de asemenea, că fulgii mici sunt legați de un consum mai mare de calorii, deoarece oamenii tind să servească mai puține cereale atunci când fulgii sunt mai mari.

În schimb: Mănâncă fulgi de ovăz fără zahăr, care conțin o cantitate sănătoasă de fibre și aproape fără zahăr. Reducerea consumului de zahăr dimineața vă poate ajuta să evitați acea senzație de oboseală după amiază. Dacă obișnuiești să mănânci fulgi acoperiți cu zahăr și nu poți renunța la ei, încearcă să cumperi fulgi cu dimensiuni mai mari.

3. Clătite și vafe pentru atunci când te grăbești

6 Foods That Are Better Avoid Before 10 AM to Keep Your Body Fit

Deși sunt ușor de luat cu tine când te grăbești, majoritatea clătitelor, vafelor și fursecurilor înghețate conțin carbohidrați rafinați. Acest lucru nu este neapărat rău, în funcție de dieta dvs., dar carbohidrații rafinați vă pot face să vă simțiți mai înfometați în timpul zilei. De asemenea, conțin puține fibre sau chiar deloc și multe grăsimi trans care sunt dăunătoare pentru sănătatea ta.

În schimb: faceți-le acasă și optați pentru făină integrală sau verificați valorile nutriționale pentru clătitele bogate în fibre. De asemenea, le puteți înlocui pur și simplu cu niște pâine prăjită integrală.

Sponsored links

4. Iaurt cu conținut scăzut de grăsimi

Iaurtul fără grăsime a devenit o alternativă larg disponibilă pentru micul dejun. Din păcate, conține adesea multe zaharuri pentru a adăuga aromă și are puține proteine. Studiile au arătat, de asemenea, că iaurtul cu conținut ridicat de grăsimi ajută de fapt la slăbit. Consumul de proteine ​​dimineața vă poate ajuta să vă simțiți mai puțin înfometați în timpul zilei, iar iaurtul mai gras are proteine din plin.

În schimb: alegeți un iaurt plin de grăsimi, fără zahăr.

5. Suc de fructe

6 Foods That Are Better Avoid Before 10 AM to Keep Your Body Fit

Majoritatea sucurilor de fructe conțin mult zahăr, potrivit unui studiu, făcându-le una dintre cele mai proaste alegeri pentru micul dejun sau consum în general. De asemenea, nu conțin aproape nici o fibră. Interesant este că nu acesta este motivul pentru care înlocuiesc prost micul dejun. Faptul că nu trebuie să mestecați sucul, vă poate face să vă simțiți mai puțin sătul, motiv pentru care este important să începeți ziua prin a mesteca, de preferință fructe.

Sponsored links

În schimb: Mănâncă fructe obișnuite. Este o modalitate excelentă de a vă activa sistemul digestiv dimineața și de a-l pregăti pentru un aport mai mare de calorii în mesele ulterioare.

6. FODMAP-uri

6 Foods That Are Better Avoid Before 10 AM to Keep Your Body Fit

Merele, usturoiul, perele, fasolea și piersicile conțin toate oligozaharide fermentabile, dizaharide, monozaharide și polioli sau FODMAP. Sunt carbohidrați la care oamenii sunt sensibili, deoarece sunt mai greu de digerat decât alții, ceea ce duce la fermentarea în stomac și intestine, de unde și senzația de balonare. Nu trebuie evitate, dar în mod ideal ar trebui consumate mai târziu dimineața, odată ce sistemul digestiv este mai activ.

În schimb: Consumați cantități mici din aceste alimente în combinație cu o cantitate sănătoasă de grăsimi și proteine ​​pentru a vă ajuta să le digerați.

Ce mâncați în mod normal la micul dejun? Crezi că te ajută să rămâi în formă sau vrei să-ți schimbi obiceiurile? Spuneți-ne în comentarii sau împărtășiți sfaturile dvs. mai jos!

Sponsored links