5 sfaturi super eficiente pentru a scăpa de depresie

Advertisement

A fi singur este o parte normală a vieții noastre de zi cu zi. Ne întristăm când eșuăm la examenele noastre, când suntem respinși de persoana pe care o iubim sau când cineva foarte apropiat ne trece. Depresia, totuși, ar putea fi mai fatală decât simpla singurătate. S-ar putea să aibă consecințe pe tot parcursul vieții care ar putea distruge stima de sine, sănătatea și bunăstarea. Iată câteva sfaturi superbe pentru a cuceri starea de spirit melancolică și pentru a obține cea mai bună fericire din activitățile tale zilnice.

1. Lumina și soarele

Lipsa expunerii la lumina soarelui gestionează secreția hormonului melatonină, care ar putea declanșa o stare de spirit descurajată și o stare letargică. Produce melatonină doar pe întuneric. Scade temperatura corpului și te face să te simți lent. Dacă sunteți întotdeauna cuplat în camera dvs. (cu perdelele închise), ar fi dificil să vă împiedicați să stați în pat. Acesta este motivul pentru care mulți oameni suferă de depresie mult mai des iarna decât în ​​celelalte anotimpuri. Pentru că nopțile sunt mai lungi.
Dacă nu-ți permiți să faci soare, poți oricând să îți luminezi camera cu lumini mai strălucitoare. Ia masa în afara biroului. Faceți plimbări frecvente în loc să conduceți mașina pe distanțe scurte.

2. Menține-te ocupat (Inspirați-vă)

Veți avea mai multe șanse să depășiți orice sentiment de depresie dacă sunteți prea ocupat să o observați. Trăiește o viață plină de activități inspirate.
Fă lucrurile pe care le iubești. Dacă ai puțin bani în bani, ai putea să te angajezi în lucruri simple, cum ar fi o plimbare pe îndelete în parc, practicarea sportului, citirea cărților sau participarea la orice activitate pentru care ai o pasiune și pe care ți-ar plăcea să o desfășori. Stabiliți un obiectiv – un scop semnificativ în viață. Indiferent cât de dificilă sau descurajantă poate fi viața, rămâneți ferm și aveți o convingere de neclintit că puteți face orice doriți. Cu acest tip de atitudine pozitivă, veți obține o dispoziție veselă de a bate blues-ul.

3. Ia o pauză

Adică, ascultând muzică liniștitoare. Bucurați-vă într-o baie frumoasă caldă. Rugați unul dintre prietenii apropiați să vă maseze. Luați o pauză de la volumul de muncă stresant și petreceți ziua pur și simplu goofând. A se distra.

4. Mănâncă

Evitați alimentele cu mult zahăr, cofeină sau alcool. Zahărul și cofeina vă pot oferi un moment de energie; dar mai târziu vor produce anxietate, tensiune și probleme interne. Alcoolul este un depresiv. Mulți oameni ar bea alcool pentru a-și „uita problemele”. Pur și simplu își agravează condițiile.
Exercitarea regulată este o problemă vitală pentru depresie, deoarece permite corpului dumneavoastră să producă mai multe endorfine decât de obicei. Endorfinele sunt uneori numite „substanțele chimice fericite” datorită proprietăților lor de reducere a stresului și de inducere a fericirii.

Advertisement

5. Viața socială

Nici un om nu este o insula. Cercul tău de prieteni este acolo pentru a-ți oferi sprijin moral. Petrecerea timpului și implicarea în activități utile cu ei ar putea oferi un sentiment foarte satisfăcător. Nimic nu se simte mai bine decât să ai sprijin de grup.
Nu subestimați niciodată puterea tactilului. Nu te simți atât de bine când cineva te lovește pe spate și îți dă cuvinte de încurajare în momentele cele mai provocatoare? Îmbrățișează sau îmbrățișează pe cineva astăzi. Nu vei ști niciodată când ai salvat o altă viață.
Intimizează-te. Stabilește legături strânse cu familia și prietenii tăi. Dragostea și grija exprimate de ceilalți ar putea stimula sistemul imunitar și pot apăra bolile. Cel mai bun dintre toate, veți trăi o viață mai sigură și mai fericită.

Advertisement