5 Semne de avertizare că rinichii tăi sunt în pericol

Potrivit Fundației Naționale a Rinichilor, peste 30 de milioane de oameni au boli de rinichi și nici măcar nu știu asta. Uneori, oamenii ignoră simptomele sau le pun pe seama altor probleme.

Sponsored links

De cele mai multe ori, simptomele se agravează și devin alarmante doar când rinichii aproape că cedează și apare prezența unor cantități mari de proteine ​​în urină. Deși singurul mod sigur de recunoaștere a bolilor renale este de a fi supus unor teste de către un medic specialist, ar trebuie să fii tot timpul atent la următoarele semne care ar putea indica faptul că rinichii tăi nu funcționează la fel de bine cum ar trebui.

Ești mai obosit sau ai dificultăți în concentrare

Ai o senzație de oboseală persistentă și îți este dificil să te concentrezi.
Dacă ați început brusc să vă simțiți mai obosit decât de obicei, chiar dacă nu ați făcut schimbări în alimentație, și chiar dacă dormiți suficient și aveți aceiași rutină, acordați atenție semnalelor.

Rinichii au rolul de a filtra toxinele din organism, iar apariția unei probleme în funcționarea lor poate duce la acumularea de impurități în sânge.

Sponsored links

Acest lucru vă poate face să vă simțiți neobișnuit de slăbit și obosit (și vă poate tulbura somnul)

Ochi umflați

Deși lipsa unui somn odihnitor este principalul vinovat al umflăturilor din zona ochilor, lipsa somnului ar putea să nu fie singura cauză. Ochii umflați pot fi cauzați de excesul de proteine din urină.
Apariția proteinelor în urină este un semn timpuriu că rinichii tăi sunt afectați, deoarece atunci când filtrele rinichilor funcționează perfect, proteinele sunt păstrate în interiorul corpului, nicidecum eliminate.

Umflarea anumitor părți ale corpului

Sponsored links

Umflarea anumitor părți ale corpului poate să apară datorită incapacității rinichilor de a elimina lichidul în exces și toxinele. Iar acest lichid se va acumula în mâini, picioare, față sau glezne.
Acest lucru se mai poate datora și retenției de sodiu care apare în cazul insuficienței renale.

Schimbarea obiceiurilor de urinare

Dacă simți că ai des nevoie să mergi la baie, ar putea fi un semn de insuficiență renală. Când filtrele rinichilor sunt deteriorate, poate crește nevoia de a urina mult mai des, mai ales pe parcursul nopții.

Prezența sângelui în urină

Sponsored links

În cazul deteriorării rinichilor, aceștia pot elimina și sânge în urină.
Acest simptom ar putea fi, de asemenea, cauzat de pietrele la rinichi sau alte infecții grave.

Sponsored links