5 Moduri eficiente de a trata depresia în mod natural

„Zion Research a publicat un nou raport intitulat „Piața medicamentelor pentru depresie: perspectivă globală a industriei, analiză și prognoză cuprinzătoare, 2014-2020”. Potrivit raportului, piața globală de depresie a fost evaluată la 14,51 miliarde USD în 2014 și se așteaptă să genereze venituri de 16,8 miliarde USD până la sfârșitul anului 2020.” – GlobalNewswire, o companie Nasdaq

Sponsored links

Depresia este definită de Institutul Național de Sănătate Mintală ca: „o tulburare comună, dar gravă a dispoziției. Provoacă simptome severe care afectează modul în care vă simțiți, gândiți și gestionați activitățile zilnice, cum ar fi dormitul, mâncatul sau munca.”

Simptomele asociate cu depresia sunt numeroase și includ:

– Dispoziție persistentă tristă, anxioasă sau „de gol”.

– Sentimente de deznădejde sau pesimism

– Iritabilitate

– Sentimente de vinovăție, inutilitate sau neputință

Sponsored links

– Pierderea interesului sau a plăcerii pentru hobby-uri și activități

– Scăderea energiei sau oboseală constantă

– Mișcarea sau vorbirea mai încet

– Senzație de agitație sau probleme în a sta nemișcat

– Dificultate de concentrare, de reamintire sau de a lua decizii

Sponsored links

– Somn dificil, trezire dimineața devreme sau adormire excesivă

– Modificări ale apetitului sau ale greutății

– Gânduri de moarte sau sinucidere, sau tentative de sinucidere

– Dureri în corp sau dureri de cap, crampe sau probleme digestive fără o cauză fizică clară și/sau care nu scad nici măcar cu tratament.

Depresia este o tulburare psihică complicată; ca atare, persoanele diagnosticate cu depresie pot prezenta simptome subtile până la severe. Unii pot prezenta un simptom, alții pot prezenta zece. Aceasta este natura acestei boli groaznice.

Sponsored links

Mai rău este faptul că persoanele care suferă de depresie nu știu de ce simt, cum simt și, de cele mai multe ori, nu știu ce să facă în privința a ceea ce simt.

Depresia este o stare aproape constantă de tristețe, oboseală, gol și frustrare. În cele mai multe cazuri, persoanele depresive caută sfatul unui medic de familie sau specialist (adică psiholog clinician sau psihiatru) într-o încercare disperată de a găsi răspunsuri.

În 30 de minute de la consultarea cu un medic cu privire la simptomele lor, majoritatea medicilor vor prescrie 30 până la 90 de zile de Zoloft, Prozac, Celexa, Lexapro, Paxil sau oricare dintre zecile de antidepresive disponibile la farmacia locala.

Pentru a fi clari, nu negăm eficiența antidepresivelor. Este necesar, având în vedere natura enigmatică a tulburării, ca medicii să pună un pacient printr-o perioadă de „încercare și eroare” în încercarea de a rezolva simptomele de bază.

Uneori antidepresivele funcționează. Centrul Național pentru Informații Biotehnologice de la Biblioteca Națională de Medicină din SUA raportează că 40 până la 60% dintre pacienți „au observat o îmbunătățire a simptomelor lor în decurs de șase până la opt săptămâni”.

Problema pe care o au mulți oameni (inclusiv acest scriitor, care are o diplomă în știința sănătății), este prescrierea excesivă a medicamentelor pentru depresie.

O mare parte din această epidemie de supra-prescriere poate fi atribuită campaniilor de marketing agresive, (desigur eficiente) ale companiilor farmaceutice. Luați în considerare veniturile celor mai profitabile 5 companii producătoare de medicamente antidepresive din SUA:

Novartis (Venituri: 49,4 miliarde USD)
Pfizer (Venituri: 48,9 miliarde USD)
Roche (Venituri: 48,1 miliarde USD)
Merck (Venituri: 39,5 miliarde USD)
Astra Zeneca (Venituri: 24,7 miliarde USD)

5 Moduri dovedite care ajută la tratarea depresiei în mod natural

Când sunteți sub influența diabolică a depresiei, este atât de tentant să intri în cabinetul unui medic și să ieși cu o posibilă soluție.

Sponsored links

Din nou, nu suntem aici pentru a vă spune ce să faceți în această circumstanță. Singura noastră dorință este să vă educăm asupra posibilelor alternative. Sperăm din tot sufletul că vă faceți timp pentru a analiza cu atenție toate opțiunile.

1. Rădăcină de trandafir (Rhodiola rosea)

Rădăcina de trandafir a fost folosită de secole pentru a trata stresul și afecțiunile mentale în Rusia, China, Scandinavia și în alte părți. Acum, unii oameni de știință publică cercetări conform cărora acest remediu antic pe bază de plante „ar putea trata depresia mai bine decât medicamentele convenționale”.

În mod promițător, planta a înjumătățit efectele secundare comune ale antidepresivelor tradiționale. Oamenii de știință care au efectuat studiul susțin că rădăcina de trandafir poate oferi rezultate mai favorabile celor diagnosticați cu depresie ușoară până la moderată (nu celor cu depresie severă).

2. Ceai verde

Ceaiul verde câștigă rapid proeminență ca „elixir magic”. Unii dintre cei mai înfocați adepți ai metodei științifice din lume au acceptat din toată inima ceaiul verde ca tratament pentru o varietate de afecțiuni.

Proprietățile de combatere a depresiei ale ceaiului verde se datorează abundenței în teanină, un aminoacid vital. Potrivit Dr. Shawn Talbott, un biochimist nutrițional, teanina „este un aminoacid care se găsește în mod natural în frunzele de ceai, care oferă un beneficiu de relaxare antistres pentru băutorii de ceai”.

3. Sunătoare

Sunătoarea este unul dintre cele mai aprins dezbătute remedii pe bază de plante existente. Prezența sa pe Pământ se întinde pe mii de ani și, deși multe studii au concluzionat că planta este foarte eficientă, altele nu au găsit niciun beneficiu observabil.

Cu toate acestea, dacă cineva caută o soluție naturală la simptomele depresiei (sau anxietății), ar putea să încerce ceaiul de sunătoare.

4. Meditația

Acum că am acoperit trei dintre cele mai populare remedii pe bază de plante pentru depresie, este timpul să trecem la latura mentală, fizică și spirituală.

Adevărul este că am putea scrie o întreagă carte despre beneficiile dovedite ale meditației, mindfulness și nenumăratele practici similare. Pe scurt, s-a demonstrat că meditația ameliorează tulburarea de stres post-traumatic (PTSD) la veterani, generează creșterea neuronală în zone ale creierului (adică plasticitatea creierului) și îmbunătățește drastic concentrarea, memoria, rezistența și claritatea mentală.

Instituții precum Universitatea Harvard tocmai acum descoperă puterea extraordinară a atenției și a meditației; producând o serie de studii de cercetare care demonstrează eficiența practicii.

Sponsored links

5. Yoga

Yoga este o altă practică fizică, mentală și spirituală care există de mii de ani. La fel ca meditația, s-a dovedit a fi eficientă în ameliorarea numeroaselor simptome fizice și mentale.

Un citat al Dr. Mason Turner de la Kaiser Permanente Medical Group: „(Yoga) poate fi foarte puternică în tratamentul depresiei”, deoarece claritatea minții, concentrarea pe conexiunea minte-corp și accentul pe respirația profundă sunt considerate „eficiente” în reducerea simptomelor depresive.”

Universitatea Harvard – și o serie de alte instituții de mare renume – a publicat studiu după studiu despre potențiala eficacitate a yoga asupra anxietății și depresiei.

Sponsored links