5 Mistere din Celebrele Picturi ale lui Leonardo da Vinci

Ce alte mistere a ascuns în lucrările sale acest legendar maestru?
Stiai.net vă oferă șansa de a descoperi lumea minunată a marelui artist.

Sponsored links

5. O greșeală în tabloul Salvator Mundi

Dacă aruncați o privire atentă asupra picturii, veți observa că sfera din mâna lui Iisus este transparentă. Dar Leonardo, care a studiat cu atenție legile opticii, ar fi trebuit să știe că fundalul din spatele sferei de cristal nu poate apărea în acest fel. Fundalul ar trebui să fie mărit și ar trebui să apară nefocalizat.

4. Un fapt surprinzător despre Cina cea de Taină

Ce i-ar putea uni pe Iisus și Iuda pe această pânză? Există o legendă conform căreia aceeași persoană a fost un model atât pentru Iisus, cât și pentru Iuda. Din păcate, nu se știe cine a fost această persoană.

Conform legendei, da Vinci l-a găsit pe modelul ce îl înfățișa pe Iisus în corul bisericii unde acesta din urmă a servit ca și corist. Mai târziu, când pictura a fost aproape terminată, maestrul nu a putut găsi pe nimeni pentru rolul lui Iuda și atunci a dat peste un bărbat beat întins într-un șanț. Când da Vinci a terminat de pictat imaginea lui Iuda, modelul a mărturisit că a recunoscut pictura pentru că a pozat pentru ea ca Iisus acum 3 ani.

Sponsored links

3. Un alt fapt surprinzător despre Ultima Cină

Un alt detaliu interesant din această pictură este recipientul de sare răsturnat care se află lângă Iuda. Este posibil ca acest lucru să susțină credința că sarea vărsată duce la necazuri, deoarece pânza descrie momentul în care Iisus spune că unul dintre cei adunați îl va trăda.

2. O revelație recentă cu privire la Portretul Isabellei d’Este

Portretul Isabellei d’Este a fost găsit recent și, potrivit oamenilor de știință, aparține operelor lui Leonardo da Vinci. Acest lucru este indicat de un pigment și un primer identice cu cele folosite de artist, precum și chiar de imaginea femeii care este incredibil de asemănătoare cu Mona Lisa – în special zâmbetul ei.

1. Diferitele versiuni ale Lady with an Ermine

Sponsored links

Lady with a Ermine a trecut printr-o nouă tehnică de scanare și i-a surprins pe oamenii de știință cu faptul că nu întotdeauna avea o hermină pe care pictura o înfățișa. Cel puțin 2 versiuni ale portretului au fost pictate pe aceeași pânză înainte de a lua forma pe care o cunoaștem acum. Prima versiune a fost fără hermină și a doua a descris în întregime un alt animal.

Sponsored links

SURSĂbrightside.me