5 Minuni pe care un duș rece le poate face pentru pielea ta

Tindem să credem că dușurile reci ne pot da un plus de energie și ne pot ajuta să ne trezim dimineața. Dar dușul cu apă rece are și o serie de beneficii pentru frumusețe. A face dușuri scurte cu apă rece sau ușor rece este un truc de frumusețe ușor de utilizat, care poate avea un impact incredibil asupra pielii tale.

Sponsored links

Noi am căutat mai multe informații și am aflat cum poate beneficia pielea ta de pe urma dușurilor reci zilnice. Și s-a dovedit că dușurile reci îți pot transforma pielea în multe moduri surprinzătoare.

1. Oferă pielii tale o strălucire sănătoasă


Dușurile reci ajută la îmbunătățirea circulației sângelui. Pentru fața ta, asta ar putea însemna un aspect proaspăt radiant. Vestea bună este că nu trebuie să stai în frig prea mult timp pentru a-ți face pielea mai strălucitoare. Este suficient să faci un duș în apă ușor rece pentru a-l hrăni.

2. Previne îmbătrânirea pielii


Obișnuința de a face dușuri reci zilnice ajută pielea să rămână mai tânără pentru mai mult timp. Apa rece îți activează sistemul nervos, iar corpul tău eliberează hormoni și substanțe chimice din creier care luptă împotriva stresului. Studiile sugerează că stresul psihologic are un impact direct asupra îmbătrânirii pielii și afectează negativ multe sisteme din organism.

3. Previne afecțiunile pielii legate de stres


Un duș rece trimite o cantitate copleșitoare de impulsuri electrice către creier și stimulează eliberarea de „hormoni ai fericirii” sau endorfine. Atunci când aceste substanțe chimice sunt eliberate de organism, nivelul tău de stres scade și vei fi mai puțin predispus la a te confrunta cu o serie de probleme ale pielii, cum ar fi acneea, psoriazisul și dermatita.

Sponsored links

4. Strânge porii

În timp ce apa fierbinte poate îndepărta unele dintre uleiurile protectoare pe care le produce pielea ta, apa rece îți va minimiza temporar porii. De asemenea, ajută la redarea vitalității feței și sporește luminozitatea pielii. Deoarece apa rece poate provoca comprimarea vaselor de sânge, fața poate părea mai puțin umflată sau roșie.

5. Ameliorează disconfortul dat de unele afecțiuni ale pielii

În timp ce dușurile fierbinți pot inflama pielea, provocând roșeață, mâncărime și chiar cojirea pielii, apa rece face exact opusul. Pentru cei care suferă de mâncărimi ale pielii, dușurile cu apă rece vă pot ajuta să scăpați de acea senzație cumplită. Răcirea pielii prin dușuri reci ajută și la reducerea mâncărimii intense cauzate de psoriazis, conform unui studiu.

Sponsored links

De obicei faci duș cu apă caldă sau cu apă rece? Ai observat cum îți afectează pielea?

Sponsored links