5 locuri interesante pe care NU AI VOIE să le vizitezi

Există multe colțuri fascinante ale lumii pe care marea majoritatea dintre noi nu va avea niciodată ocazia să le viziteze. Și în fiecare caz, fiecare are propriul motiv de a fi atât de inaccesibil. Astfel de locuri atrag inevitabil un interes imens din partea turiștilor și a celor care caută aventuri, totuși rămân aproape imposibil de atins.

Sponsored links

Stiai.net a decis să ridice vălul de deasupra secretelor acestor locații și să arunce o privire la ceea ce se ascunde acolo.

Mount Weather Emergency Operations Center, Virginia

Accesul este limitat la oficiali de rang înalt

©  usahitman

Mount Weather este un refugiu secret pentru guvernul SUA. Centrul de operațiuni FEMA este ascuns sub munte și este capabil să conducă țara în caz de catastrofă și orice situație de urgență care rezultă. Unele dintre structurile centrului sunt construite deasupra solului, iar acestea sunt administrate și păzite de o ramură separată a serviciilor de securitate și de urgență. În interior, centrul este guvernat de propriile sale legi, iar persoanelor din afară li se interzice strict intrarea. Surse: wikipediatheguardian.

Svalbard Global Seed Vault, Norvegia

O unitate de depozitare pentru a fi utilizată în perioade de catastrofă

©  oddcities

În cadrul unui munte de pe insula norvegiană Spitsbergen, la o adâncime de 120 de metri, a fost construit un tunel în cadrul căruia se menține o temperatură constantă de -18 ° С. Umiditatea este menținută la un nivel minim, iar microclimatul tunelului este reglat de un sistem automat. Aici se salvează ultima speranță a omenirii de a reînvia lumea naturală în cazul unui eveniment cataclismic neprevăzut. Containerele de semințe păstrează moștenirea agricolă a tuturor țărilor lumii și din acest motiv nu poate fi permisă intrarea niciunei persoane de teama de a nu afecta șansele de supraviețuire ale omenirii.

Sponsored links

Sursa: wikipedia

Rezervația Vale do Javari, Brazilia

Special izolat pentru a proteja triburile indigene

© uncontactedtribes

Triburile indigene au locuit de multe secole în jungla Amazonului. Fotografiile aeriene demonstrează existența celor care rămân încă neatinse de lumea exterioară. În rezervația Vale do Javari există aproximativ 14 triburi care nu au cunoștințe sau experiență despre lumea exterioară și al căror stil de viață se învârte în jurul agriculturii. Cercetătorii au descoperit acolo încă opt sate, ceea ce i-a determinat să estimeze că populația combinată a popoarelor indigene poate ajunge la 2.000. Pentru siguranța lor și păstrarea modului lor de viață, autoritățile au interzis oamenilor intrarea într-o zonă a pădurii tropicale amazoniene egală cu aproximativ 77.000 de kilometri pătrați. Sursa: wikipedia

Clubul 33, New Orleans

Societatea secretă închisă tuturor celor din afară

©  saptezile

În 1967, Walt Disney a fondat un club care a reunit investitori celebri, personalități publice eminente și politicieni sub un singur acoperiș. Nu veți fi niciodată invitați să vizitați „Clubul 33” și nici cineva care trece pe lângă ușa sa misterioasă nu va găsi vreodată indicii cu privire la numele său. Pentru cei care ard de curiozitate, puteți vizita clubul dacă așteptați 14 ani și plătiți o sumă inițială de 10.450 USD (pentru persoane fizice) sau 27.500 USD (pentru companii). În plus, în fiecare an membrii individuali și corporativi ai clubului trebuie să plătească 3.275 USD sau respectiv 6.100 USD pentru a-și păstra calitatea de membru. Sources: wikipediaclub33disneyland

Sponsored links

Insula magnetică Es Vedrà

Închisă pentru a proteja oamenii de efectele energiei imprevizibile

©  mixonline

Insula stâncoasă Es Vedrà este una dintre Insulele Baleare de pe coasta Spaniei și se spune că are al treilea cel mai puternic grad de forță geomagnetică de pe Pământ (primul și al doilea sunt Triunghiul Bermudelor și Polul Nord). Cu toate acestea, insula nu are nici un fel de depozite de metal, fiind formată în întregime din roci vulcanice. Aici, tehnologia se clatină și nu poți avea încredere în busola ta să îndrepte în direcția adevărată – săgeata va oscila haotic în direcții diferite. Misteriosul Es Vedrà este îmbrăcat în legende și povești îngrozitoare. Guvernul spaniol a interzis oricui să viziteze insula, declarând că este o rezervație naturală. Unii susțin că spaniolii locali organizează ocazional excursii ilegale pe insulă. Tot ce puteți face în mod legal este să observați țărmul insulei din apă.

Sursa: wikipedia

Sponsored links

SURSĂbrightside.me