5 Greșeli care agravează problemele tiroidei. Evită să le faci

Cunoști persoane cu probleme ale tiroidei? Ei bine, în ultima perioadă tot mai multe persoane au astfel de probleme. De fapt, conform Asociației Americane de Tiroidă, mai mult de 12% din populația SUA va dezvolta o formă de boală tiroidiană în timpul vieții.

Sponsored links

Efectele problemelor tiroidiene pot fi destul de omniprezente. De exemplu, hipotiroidismul, adică o tiroidă subactivă, poate perturba somnul, poate afecta starea de spirit și poate încetini metabolismul, printre altele. O tiroidă hiperactivă poate avea alte simptome, dar la fel de supărătoare.

Luând în considerare toate acestea, o boală tiroidiană nu trebuie să fie un nor negru care atârnă deasupra capului tău. Cu o planificare atentă și schimbări ale stilului de viață, vă puteți îmbunătăți starea.

Astăzi, ne vom concentra pe 5 obiceiuri pe care orice persoană cu o afecțiune tiroidiană ar trebui să le elimine cât mai curând posibil.

Obiceiul #1 – Lăsați stresul să vă dea peste cap

Un studiu, publicat în revista Behavioral Brain Research, raportează că stresul și o afecțiune tiroidiană se pot combina pentru a produce simptome precum afectarea memoriei pe termen lung.

Sponsored links

Acest lucru se datorează modului în care stresul suprimă tiroida și secreția sa de hormoni – care sunt deja sub atac la pacienții cu o formă de boală tiroidiană.

De aceea, pe scurt, trebuie neapărat să ai grijă la nivelul de stres atunci când suferi de o astfel de afecțiune. Pe lângă schimbările stilului de viață, luați în considerare adăugarea unor plante adaptogene în alimentația dumneavoastră pentru a ajuta la combaterea stresului zilnic.

Obiceiul #2 – Fumatul

În 1995, cercetătorii au descoperit că fumatul crește severitatea problemelor tiroidiene. Acest lucru se datorează în mare parte prezenței cianurii în fumul de tutun. Cianura este un agent antitiroidian care oprește glanda să sintetizeze hormoni care se leagă de receptorii lor.

Sponsored links

Acest lucru vă poate afecta ficatul, printre alte organe.

Desigur, renunțarea la fumat nu este ceva simplu de făcut. Din fericire, natura are câțiva compuși care pot ajuta. Stevia este una dintre plantele ce pot ajuta, dar nu singura.

Obiceiul #3 – Consumul de soia

Toată lumea ar trebui să înceteze să mănânce soia, în special persoanele cu o boală tiroidiană. După cum raportează Dr. Mercola, soia conține o mulțime de componente care afectează negativ glanda în formă de fluture. Aceasta include goitrogeni, care împiedică tiroida să sintetizeze hormoni și să metabolizeze iodul. De asemenea, soia poate inhiba eficacitatea diferitelor tratamente tiroidiene.

Sponsored links

Obiceiul #4 – Consumul excesiv de legume crucifere crude

Potrivit Universității de Stat din Oregon, consumul ridicat de legume precum varza și napii poate afecta funcția tiroidiană la cei cu deficiență de iod. Acest lucru se datorează glucozinolaților din astfel de legume, pe care corpul uman îi transformă în goitrină – un compus care împiedică secreția de hormoni.

Poți să mănânci în continuare legume crucifere – doar ia-o ușor. Și este bine de știut că prepararea lor la abur va ajuta corpul să o accepte și să o utilizeze mult mai bine.

Obiceiul #5 – Evitarea ajutorului unui profesionist din domeniul sănătății

Sponsored links

Am înțeles – viața fiecăruia este ocupată și a merge la un profesionist din domeniul sănătății nu este întotdeauna plăcut. Dar dacă aveți o formă de boală tiroidiană, trebuie să vă amintiți că starea dumneavoastră poate provoca daune grave dacă nu este tratată corespunzător.

Căutați ajutorul unui medic naturist sau dietetician înregistrat, care va putea să vă analizeze starea personală și să vă ofere recomandări. Iar testele corecte analizate în mod corespunzător vă pot ajuta pe drumul către recuperare sau prevenire.

Sponsored links