5 oameni care au prezis evenimente controversate dar nimeni nu i-a ascultat.

Cursul istoriei ar fi fost radical diferit dacă Abraham Lincoln ar fi acordat atenție avertismentelor că viața lui ar putea fi în pericol. De fapt, dacă examinați istoria, veți observa că au existat practic întotdeauna avertismente care au fost neglijate. Rezultatul unora dintre cele mai odioase tragedii din istorie ar fi fost diferit dacă sfatul acestor oameni ar fi fost ascultat.

Sponsored links

Mulți dintre acești indivizi au adoptat poziții care i-au șocat pe semenii lor. Mulți au fost ignorați pentru că se credea că previziunile lor nu se pot îndeplini. Dar după cum sa dovedit mai târziu, au avea dreptate. Dar, era deja prea târziu când toată lumea și-a dat seama că toți au greșit.

Lecția principală? Niciun concept nu este greșit doar pentru că pare nebunesc la început.

GEORGE SEIBER, cel care a prezis complotul terorist palestinian

George Seiber a prevăzut complotul terorist palestinian care a avut loc la Jocurile Olimpice de la München în 1972. Seiber, un psiholog de poliție reputat, a fost angajat de organizatorii Jocurilor Olimpice pentru a prognoza potențialele probleme la Jocurile de la München, astfel încât să poată determina cum să sporească securitatea.

Seiber a generat 26 de prognoze. Prognoza 21 este cea care s-a întâmpla cu adevărat. Conform acestei prognoze, 12 palestinieni vor pătrunde în reședința sportivilor și antrenorilor israelieni, vor ucide una sau două persoane și vor ține ostatici pe cei rămași. Eliberarea deținuților din închisorile israeliene și furnizarea unui avion pentru întoarcerea lor în Orientul Mijlociu, a prezis el, ar fi cele două cereri principale ale palestinienilor.

În cele din urmă, cam asta s-a întâmplat de fapt. Singura diferență este că erau opt și nu doisprezece teroriști. Deoarece securitatea era atât de inadecvată și organizatorii olimpiadei au ignorat avertismentul lui Sieber, au putut să intre destul de simplu. Ostaticii israelieni au fost toți uciși.

Prognoza lui Seiber a fost atât de înspăimântător de exactă încât a trebuit să fie întrebat dacă cineva l-a informat în prealabil despre atac.

ROGER BOISJOLY, care a spus că nava Challenger va eșua

Roger Boisjoly a încercat să întârzie lansarea navetei spațiale Challenger pentru că a anticipat un eșec catastrofal, dar NASA a refuzat să-l ia în considerare. Inginerul de rachete Boisjoly a fost angajat la un proiect care avea un contract cu NASA. Boisjoly a observat o problemă semnificativă de design în rachetele de propulsie ale lui Challenger: garniturile lor elastice aveau tendința de a se rigidiza și de a se desigila la temperaturi scăzute.

Boisjoly era conștient de faptul că și în Florida, lansarea planificată iarna a navei Challenger va fi un esec deoarece sigiliile rachetelor cu propulsie nu vor rezista la temperaturi joase. Boisjoly i-a convins pe colegii firmei sale de inginerie să sugereze oficial către NASA ca lansarea să fie amânată. Cu toate acestea, NASA a ignorat astfel de sfaturi.

Sigiliile s-au rupt și la mai puțin de două minute de la lansare, întreaga navetă a explodat din cauza defecțiunii sigiliilor.

CHARLES COLCHESTER, omul care i-a spus lui Lincoln să-și pazească spatele

Cu câteva săptămâni înainte de asasinarea sa, clarvăzătorul britanic Charles Colchester i-a spus lui Abraham Lincoln că viața lui este în pericol.

Sponsored links

Colchester, totuși, era un individ îndoielnic. Nu este sigur dacă a avut o clarviziune adevărată sau dacă avea informații din interior. Mai târziu a încercat să o șantajeze în diferite rânduri pe Prima Doamnă.

Cu toate acestea, l-a avertizat pe Abraham Lincoln că viața lui ar putea fi în pericol. Lincoln a ignorat avertismentul pentru că se îndoia de „abilitățile” lui Colchester.

ALEXANDER FLEMING, prezis că bacteriile ar putea deveni imune la antibiotice

Persoana care a descoperit penicilina, primul antibiotic din toate timpurile, a prevăzut și posibilitatea ca microorganismele să dezvolte rezistență la antibiotice. Alexander Fleming a avertizat că microorganismele ar putea dezvolta „rezistență” la antibiotice dacă ar fi expuse la „concentrații neletale ale medicamentului” într-o prelegere pe care a susținut-o după ce i s-a acordat Premiul Nobel pentru Medicină.

Prima tulpină de bacterii rezistente la penicilină a apărut inițial la Londra la aproximativ un an după ce Fleming a zis asta.

COFER BLACK, care știa că teroriștii plănuiau un atac din 2001

După evenimentele de la 11 septembrie, au existat tot mai multe dovezi că președintelui Bush și altor figuri cheie din administrația sa li s-a spus despre potențialul unui atac terorist, dar nu au făcut nimic pentru a-l opri. Cofer Black, șeful diviziei de combatere a terorismului a CIA în 2001, a fost cel care a avertizat președintele într-o manieră fermă.

Sponsored links

Condoleezza Rice și Black s-au întâlnit pe 10 iulie 2001, la CIA. Ei i-au spus că în câteva luni sau săptămâni vor avea loc „acte teroriste majore” în SUA.

În mod neașteptat, nu s-a întâmplat nimic. Raportul oficial al Comisiei 9/11 a omis complet întâlnirea din iulie dintre Black și Rice, de parcă ar fi vrut să pretindă că nu a avut loc deloc.