5 cauze ale amorțelii și furnicăturilor

1. Lipsa de Calciu

Organismul nu produce calciu, deci trebuie să-l obținem din alimente și suplimente. Calciul este esențial pentru sănătatea și bunăstarea noastră. Pe lângă menținerea oaselor sănătoase și protejate, calciul susține și sănătatea inimii, a sângelui și a mușchilor. Pierdem cantități din acest mineral prin transpirație, urină și fecale. Amorțeala și furnicăturile sunt două dintre cele mai frecvent raportate simptome ale lipsei de calciu

Sponsored links

Remediu:

Produsele lactate – de exemplu, brânza, laptele și iaurtul – sunt surse remarcabile de calciu. Cu toate acestea, o mulțime de alte alimente care nu sunt lactate sunt bogate în minerale. Laptele de soia, cerealele integrale și pâinea integrală sunt toate surse bune. Puteți găsi o mulțime de suplimente de calciu de calitate și în farmacii.

2. Lipsa de Magneziu

Magneziul este implicat în peste 300 de reacții chimice ale corpului, inclusiv în funcțiile inimii, mușchilor și chiar a hormonilor. Deoarece se știe că deficiența de magneziu perturbă funcția nervoasă, o lipsă de magneziu poate duce la simptome precum furnicături și amorțeală.

Remediu:

Se estimează că doar aproximativ 25% dintre adulți au suficient „Mg” în dietele lor. Sursele alimentare bune de magneziu includ spanac gătit, leguminoase și semințe de dovleac. Există și multe suplimente pe baza de Magneziu în farmacii, pe care le puteți lua conform recomandării farmacistului. De asemenea, merită menționat faptul că excesul de alcool, cofeină și suc accelerează pierderea de magneziu prin excreția renală.

3. Lipsa vitaminei D

Dacă nu avem suficientă vitamină D în corp, perturbăm absorbția de calciu în organismul nostru. Calciul, desigur, este esențial pentru sănătatea oaselor. Aceste probleme se pot răspândi și în zone ale extremităților, inclusiv mușchi, care pot avea o senzație de amorțeală sau furnicături. Deficiențele de vitamina D pot produce, de asemenea, simptome precum oboseala, pierderea poftei de mâncare, pierderea în greutate și constipația.

Remediu:

Soarele este cea mai bună sursă de vitamina D. Cerealele, laptele și produsele din soia sunt forme dietetice bune de vitamina D. Suplimentele ar trebui să fie o ultimă soluție. Chiar și expunerea minimă la soare combinată cu o dietă bine echilibrată ar trebui să restabilească echilibrul.

Sponsored links

4. Lipsa Vitaminei B12

Deficitul de B12 poate produce simptome precum depresie și pierderea memoriei. În ceea ce privește corpul nostru, nivelurile scăzute de B12 pot provoca amorțeală și furnicături, împreună cu icter, dureri articulare și respirație dificilă. B12 este necesară pentru o multitudine de funcții, inclusiv producerea de ADN, nervi și celule.

Remediu:

Deficiența de B12 apare fie datorită obiceiurilor nutriționale incorecte, fie din incapacitatea de a absorbi nutrienții. În plus, plantele nu produc vitamina B12, ceea ce îi pune pe vegetarieni și vegani în pericol. Deficiențele ușoare pot fi corectate cu un simplu multivitaminic; deficiențele grave pot necesita comprimate cu doze mari de B12 sau alt tratament.

5. Lipsa vitaminei E

Ca un antioxidant puternic, vitamina E protejează țesutul corpului de radicalii liberi. Vitamina „E” este cunoscută pentru proprietățile sale anti-îmbătrânire. Vitamina E ajută la protejarea sistemului nervos. Când corpul are o cantitate redusă de vitamina E, este posibil să avem senzații de amorțeală sau furnicături la nivelul mâinilor, picioarelor și degetelor de la picioare.

Remediu

Sursele bune de vitamina E includ broccoli, kiwi, mango, nuci și semințe (în special floarea soarelui), roșii și uleiuri pe bază de legume. Suplimentele de vitamina E sunt, în general, considerate sigure. Dacă sunteți gravidă, solicitați sfatul medicului dumneavoastră. Nivelurile ridicate de vitamina E pot reprezenta o amenințare pentru sănătatea unui copil nenăscut.

Sponsored links