5 Beneficii pe care le are pudra de cacao, despre care nu știai, și care îți pot schimba viața în bine

Tuturor ne place să mâncăm ciocolată din când în când și să bem o ciocolată caldă cu cacao, dar puțini își dau seama de beneficiile substanțiale pentru sănătate pe care cacaoa le oferă organismului. Cacaoa este o pudră obținută din semințele de cacao prin zdrobirea lor și îndepărtarea grăsimii. A fost folosită mai întâi de mayași și ulterior introdusă în Europa, unde a fost folosit ca medicament în acele vremuri. Este timpul să transformăm vechiul în noul și să folosim cacaoa ca medicament și astăzi.

Sponsored links

Noi vă oferim o listă cu beneficiile sănătoase ale pudrei de cacao pe care nu le știam înainte și care ne pot schimba sănătatea în moduri neașteptate.

1. Poate ameliora crampele menstruale

 

Când vine vorba de ameliorarea crampelor menstruale în mod natural, consumul de ciocolată neagră este soluția perfectă. Ciocolata neagră conține cacao care calmează, datorită magneziului pe care îl conține. Corpul tău are nevoie de magneziu pentru a rămâne sănătos. Dacă ai dureri în zone precum șoldurile, coapsele și burta, magneziul din ciocolată este o soluție rapidă pentru a calma mușchii uterului.

2. Te poate ajuta să slăbești

Dacă până acum credeai că pudra de cacao provoacă creștere în greutate, ești pe cale să fii surprins. Dacă nu consumați o cantitate mare de ciocolată neagră, dozele sănătoase vă ajută de fapt să vă controlați greutatea.

Sponsored links

Cacaoa are fitonutrienți, o substanță care provine din plante și este foarte sănătoasă. Cacao este, de asemenea, săracă în grăsimi și zahăr și este excelentă pentru a-ți accelera nivelul de energie și, în același timp, a te face să te simți sătul. Așadar, dacă îți dorești o soluție sănătoasă de slăbit fără să-ți fie foame tot timpul, pudra de cacao este un remediu natural pentru aceasta.

3. Poate ajuta persoanele care suferă de astm și alergii

Astmul poate fi înfricoșător și pune viața în pericol, dar nu vă faceți griji – va exista întotdeauna ceva ce puteți face pentru a evita problemele care apar datorită acestuia. Cacao conține 2 compuși speciali numiți teobromină și teofilină, care sunt ambii considerați anti-astmatici. Primul compus, teobromina, ajută la ușurarea căilor respiratorii din plămâni și protejează împotriva cancerului pulmonar, deoarece scade riscurile de alergii; în timp ce teofilina vă ajută să vă relaxați căile respiratorii și are calități antiinflamatorii.

4. Poate îmbunătăți imunitatea

Cacao este excelentă pentru a vă îmbunătăți imunitatea, deoarece are calități antioxidante care stimulează fluxul sanguin, vă fac intestinul mai sănătos și vă calmează – și, ca rezultat, vă veți simți mai puțin stresat. Există, de asemenea, flavonolii, prietenii noștri care se găsesc din abundență în cacao și sunt principalul motiv pentru o mai bună funcție imunitară. Aceștia ajută la scăderea tensiunii arteriale, la prevenirea cheagurilor de sânge și la reducerea inflamației.

Sponsored links

5. Poate aduce beneficii dinților și pielii

Cacao este excelentă pentru a vă proteja gingiile de carii și probleme dentare. Conține polifenoli care ajută în lupta împotriva acidului care invadează smalțul dinților (substanța albă care acoperă dinții).

Nu numai că pudra de cacao îți ajută dinții să rămână sănătoși, dar este și excelentă pentru pielea ta. Probabil ați crezut că ciocolata provoacă acnee, dar acesta este un mit dovedit. Cacaoa poate aduce beneficii pielii tale. Ajută în protejarea pielii de soare și oferă hidratare generală pielii tale.

Ți s-au părut surprinzătoare unele dintre aceste beneficii? Ce probleme de sănătate ai pe care dorești să le îmbunătățești?

Sponsored links