5 Alimente care declanșează apariția bolilor autoimune. EVITĂ-LE cât poți de mult!

Știați? Există peste 100 de boli autoimune identificate. Și cercetătorii încă identifică altele noi! La un pacient cu o boală autoimună, organismul nu poate face diferența dintre propriile celule sănătoase și celulele străine. Drept urmare, sistemul imunitar, care de obicei apără organismul împotriva bolilor, atacă în schimb celulele sănătoase. Unele dintre cele mai frecvente boli autoimune includ artrita reumatoidă, colita, boala Crohn și lupusul.

Sponsored links

Dar cum devine confuz sistemul nostru imunitar?

Ei bine, multe teorii sunt testate chiar acum, dar știm că celulele străine pot pătrunde în organism prin intestine. Unele alimente care provoacă inflamație creează goluri în mucoasa intestinală, permițând celulelor străine să se scurgă. Acest lucru se numește intestin permeabil și poate fi și motivul pentru care persoanele cu tulburări autoimune pot fluctua între perioadele de remisie și erupții cu afecțiuni care se agravează.

Iată 5 alimente care declanșează apariția bolilor autoimune:

1. Zahăr

O alimentație plină de zahăr procesat face ravagii în corpul tău. Și nu este de mirare! Zahărul sabotează capacitatea sistemului imunitar de a face față bolilor, bolilor cronice și altor amenințări.

De exemplu, consumul excesiv de zahăr duce la inflamație cronică, determinând pornirea sistemului imunitar al organismului, atacând, din păcate, celulele sănătoase. Acest lucru, la rândul său, poate duce la apariția unei boli autoimune.

Sponsored links

 

2. Quinoa

Sigur, quinoa este văzută ca un aliment bun pentru sănătate datorită conținutului său de fibre, proteine ​​și fier. Din păcate, pentru cineva cu o boală autoimună, quinoa poate fi dăunătoare. De ce? Ei bine, saponinele, o substanță fitochimică găsită în quinoa, pot irita și mai mult intestinele deja inflamate.

Imaginați-vă că această mică moleculă face găuri în mucoasa intestinală în timp ce trece, iritând organismul într-un răspuns imunitar. Astfel, deteriorarea mucoasei intestinului poate determina sistemul imunitar să funcționeze în exces. De fapt, saponinele din quinoa au fost, de asemenea, identificate ca adjuvanți eficienți pentru vaccinuri, care este ceea ce dezvoltatorii de vaccinuri folosesc pentru a crește răspunsul imunitar al organismului!

Sponsored links

3. Gluten

Poate ați văzut toate noile produse fără gluten care acoperă rafturile magazinelor. Asta pentru că, pentru mulți oameni, un stil de viață fără gluten este necesar. Da, glutenul poate fi periculos pentru cei care suferă de multe boli autoimune, nu doar de boala celiacă.

De exemplu, dacă o persoană are deja o afecțiune autoimună, atunci organismul are probleme în procesarea glutenului în mod natural. Prin urmare, consumul de gluten pune stres asupra sistemului imunitar, iar acest lucru poate duce la o erupție.

 

Sponsored links

4. Lactate

Poate că nu vrei, dar acum poate fi momentul să te îndepărtezi de lactate. Și da, chiar și lactatele organice pot avea un efect negativ asupra organismului. Când ești răcit, știi deja că trebuie să stai departe de lactate, deoarece crește producția de mucoasă. Pentru cei cu o boală autoimună, lactatele cauzează și alte probleme.

În primul rând, proteina numită cazeină care se găsește în mod natural în lapte poate provoca inflamații în organism, ceea ce duce la un sistem imunitar slăbit și la apariția unei boli autoimune. Aceste proteine ​​pot imita, de asemenea, celulele corpului, cum ar fi pancreasul. Și atunci când organismul atacă din greșeală pancreasul, o persoană poate dezvolta diabet autoimun de tip 1.

5. Ciocolată cu lapte

Sponsored links

Ce? Te aud cum zici: nu-mi lua ciocolata ! În timp ce cacaoa are unele beneficii uimitoare pentru sănătate, ciocolata cu lapte procesată, cumpărată din magazin poate fi periculoasă pentru sănătatea ta.

Mai exact, dacă suferiți de o boală autoimună, veți dori să evitați ciocolata cu lapte. În primul rând, faptul că este un produs lactat ar trebui să te ajute să te descurajeze de la poftele tale. Pe de altă parte, conținutul ridicat de zahăr poate face ravagii și asupra sistemului imunitar. În schimb, cumpără cacao închisă la culoare, crudă sau minim procesată.

Câteva soluții simple

Sigur, poate fi necesar să eliminați unele dintre alimentele preferate, dar există și pași pe care îi puteți face pentru a vă îmbunătăți digestia și starea autoimună. În primul rând, hidratează-te.

Eliminarea toxinelor și susținerea energiei celulare vor contribui în mare măsură la îmbunătățirea autoimunității. Apoi, ușurează-ți digestia. Unele legume pur și simplu se digeră mai bine atunci când sunt făcute ușor la abur. De asemenea, adăugați probiotice sau enzime digestive. Nu uitați să încercați niște exerciții blânde pentru a reduce stresul. Deoarece stresul ridicat duce la inflamație, iar reducerea stresului vă face mai bine.

Sponsored links

Sponsored links