4 Remedii pentru a trata Rozaceea în mod natural

Obrajii rozalii au fost o declarație de frumusețe în tecut, în rândul femeilor. O ascensiune bruscă de adrenalină vă poate lăsa cu obrajii roșii. Rozaceea este o afecțiune similară care conferă pielii tale un aspect înroșit care durează ani de zile. Și cu siguranță nu îți dorești asta.

Sponsored links

Rozaceea apare pe față, în special pe obraji, nas, bărbie și frunte ca o inflamație a pielii. Acest lucru se întâmplă din cauza lărgirii vaselor de sânge (capilare) minuscule de pe suprafața pielii, care dau un aspect înroșit, ducând adesea la acnee și coșuri.

Deși rozaceea poate afecta pe oricine, este mai frecventă la femei și mai rară la bărbați. Apare de obicei între vârsta de 30 și 50 de ani cu înroșirea feței frecvente ca prim semn. Pe măsură ce roșeața devine persistentă, capilarele se măresc și se formează umflături la suprafață.

1. Pune ceai verde pe zona afectată

Cu proprietăți antioxidante, anticancerigene, antiinflamatorii și fotoprotectoare, ceaiul verde poate preveni dezvoltarea pustulelor pe suprafața pielii afectate.

– Pregătiți o ceașcă de ceai verde. Păstrați-l la frigider pentru o jumătate de oră. Înmuiați o compresă sterilă în el și tamponați-o pe zona afectată. Acest lucru vă va relaxa pielea și va reduce roșeața și inflamația.
– Încorporează ceaiul verde și în alimentația ta zilnică. Bea-l de două ori pe zi.

Sponsored links

2. Fă-ți o mască din fulgi de ovăz

Proprietățile anti-inflamatorii ale fulgilor de ovăz pot reduce roșeața, inflamația și mâncărimea.

– La 1/2 cană de fulgi de ovăz pudră, adaugă 1/4 cană de apă. Aplicați acest amestec pe zonele afectate.
– Se lasă să acționeze timp de 20 de minute.
– Clătiți-l cu apă rece și uscați-vă pielea cu un prosop moale.
– Repetarea acestui lucru de două ori pe zi poate da rezultate uimitoare.

3.  Vindecă-te cu lemn dulce

Proprietățile antiinflamatoare puternice ale lemnului dulce pot atenua roșeața și iritarea pielii.

Sponsored links

În plus, extractele de lemn dulce pot crește numărul de noi celule ale pielii, ceea ce poate ajuta la menținerea simptomelor asociate de rozacee la distanță.

– Amestecă 1 linguriță de gel de aloe vera si miere si 1 lingură de pudră de lemn dulce. Aplicați acest amestec pe regiunea afectată.
– Se lasă să acționeze 15 minute.
– Se spală cu apă călduță și se usucă zona.
– Aplicați acest amestec timp de 4-8 săptămâni de două ori pe zi pentru a obține cele mai bune rezultate.

 

4. Scapă de rozacee cu ajutorul uleiului de lavandă

Binecunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii, uleiul de lavandă este un maestru atunci când vine vorba de vindecarea problemelor pielii. Proprietățile antiseptice ale uleiului de lavandă pot combate apariția rozaceei prin reducerea încărcăturii bacteriene a pielii.

– Pentru a folosi ulei de lavandă pentru rozacee, diluați-l în ulei de cocos sau alt ulei purtător și aplicați amestecul de ulei pe zonele afectate de rozacee.
– La 1 lingură de ulei de migdale, adaugă o picătură de ulei de lavandă. Utilizați acest amestec pentru a vă masa ușor pielea feței. Lăsați-l peste noapte. Spălați-vă fața a doua zi dimineața cu apă călduță. Urmați acest remediu până când vedeți o schimbare.

Sponsored links

Sponsored links